Az MSZP egyenlő félként kíván részt venni az ellenzéki együttműködésben – jelentette ki a párt elnöke pénteken Szegeden.

Tóth Bertalan: október 13-án az MSZP megerősödött

Tóth Bertalan sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott,

senki sem tekintheti lábtörlőjének az MSZP-t.

A közös ellenzéki politikát nem segíti az, ha valaki az MSZP kifosztására építi személyzeti politikáját – mondta a politikus annak kapcsán, hogy az MSZP két fővárosi kerületi polgármestere, Kiss László és Szaniszló Sándor bejelentette, átlép a DK-ba.

A pártelnök csalódottságának adott hangot a két politikus távozása miatt. Szavai szerint a párt közössége – akik keményen dolgoztak a két polgármester sikere érdekében – szintén csalódottak.

"A politikában ők senkik nem lennének az MSZP nélkül", és nem is nyertek volna október 13-án. A két polgármester "hátba szúrta" ezt a közösséget

- mondta Tóth Bertalan, hamisnak és elfogadhatatlannak nevezve az érintettek érvelését, mely szerint a DK Európa-politikája vezetett távozásukhoz. Mint mondta, az már az önkormányzati választásokkor ismert volt.

Ez a hamisság és etikátlan viselkedés bizalomvesztéssel jár – hangsúlyozta az elnök, aki javasolja a párt szombaton ülésező választmányának, hogy az, aki a MSZP-ből kilépve az önkormányzati vagy parlamenti választásokon más párt színeiben indul, ne kaphassa meg támogatásukat.

A "köztársaságpárti szövetség" 2019-es önkormányzati választási sikerei nem valósulhattak volna meg az MSZP tagjai, közössége, intézményrendszere és kampánytudása nélkül. A szocialisták pozíciókat is föladva rengeteg áldozatot hozott az együttműködés sikeréért – szögezte le a politikus.

Október 13-án az MSZP megerősödött, képviselői száma csaknem négyszáz, polgármesterei pedig 45-en vannak

- mondta.

Az elnök szerint alábecsülik a szocialistákat, akik városi, nagyvárosi szinten a legerősebb párt. Ezeken a településeken szinte sehol nem győzhet olyan, aki nem bírja az MSZP támogatottságát.

Az MSZP-Párbeszéd szövetség népszerűsége stabil, hónapról hónapra emelkedik, azonos a Momentum és a Jobbik erejével, de a demokratikus pártok csak közösen tudnak a Fidesszel szemben küzdeni, külön-külön gyengék.

Tóth Bertalan úgy fogalmazott,

"néhány ember örömlányos mentalitása nem zavarja", kitart a párt újbaloldali és szövetségi politikája mellett.

Az MSZP március 14-i kongresszuson elfogadandó stratégiája szerint szakítani kívánnak a neoliberális gazdaságpolitikát, az elitek érdekeit támogató harmadik utas szociáldemokrata politikával. A párt politikája az igazságosságra, a szolidaritásra épül, és amely mindenki számára esélyt teremt a felemelkedésre – tette hozzá.

A pártelnök kezdeményezi Budapesten és a két érintett kerületben az együttműködési keretek felülvizsgálatát. Hangsúlyozta ugyanakkor, az MSZP hisz az ellenzéki együttműködésben és a főváros sikerében.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Béla333
"Senki sem tekintheti lábtörlőjének az MSZP-t"

Hülye úr! Már akkor elbasztátok, amikor a DK/Gyurcsánytól való külön indulást valló Botkát kicsináltátok!
Aztán meg amikor leültetek a választások előtt és a Ferivel szétosztottátok a 106 egyéni indulót. Jól át lettetek [email protected]@va, még most sem veszitek észre?
kereső
"Régi dicsőségünk ,hol késel az éji homályban?"
ómió
Efftársilag ezt jelenti a fogyás?
Csizmás Kond
Az összefogás soha nem az egyenlőségről szólt, csak néhányan úgy értrtelmezték. Amiután Gyurcsányt kituszkolták a zemeszpéből neki csak egyetlen célja colt, hogy azt tönkretegye és megmutassa hogy ő a főnök. Ezért akit csak lehet pénzel, igérettel, hazugsággal azt átcsal magához...és úgy látszik, hogy ma a demokratikus elv kimondottan ezektől az ösztönző tényektől függ.
Béla333
@Csizmás Kond: 09.25
Egyet kell hogy értsek veled!
Béla333
Vajon Gyurcsány azon lépése, hogy az MSZP 2 polgármesterét átcsábította magukhoz, ezzel újra felrúgva a kezdődő ellenzéki együttműködést, mennyi ellenzékit választót ábrándított ki a '22-es választások ellenzéki összefogásának a sikerességéből?
Most volt a Heti Naplóban egy felmérés, ott 20600 szavazó 69%-a azt mondta, szavazta, hogy nem fog kitartani az ellenzéki együttműködés '22-ig!
Hajrá Feri! Csak így tovább!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.