Az ellenzéki szegedi polgármester javaslatát Karácsony Gergely is támogatja.

Botka László: Minden magyarnak járjon havi 110 ezer forint az Orbán rendszerén meggazdagodottak pénzéből

Hétfő reggel a Facebookon Botka László szegedi polgármester "nemzeti szolidaritási program" néven saját javaslatokkal állt el elő, a járvány okozta gazdasági válság kezelésére.

Botka 2017-ben az MSZP miniszterelnök-jelöltje volt, de a párt vezetésével összekülönbözött a kampányban, és végül Karácsony Gergely lett a párt listavezetője. Tavaly az önkormányzati választáson fölényesen győzött Szegeden, majd kilépett az MSZP-ből.

Botka mostani javaslatában visszatér 2017-es fő szlogenéhez, a "Fizessenek a gzadagok!" jelszóhoz.

Azt írja, hogy azok járuljanak hozzá nagyobb összegekkel a válság kezeléséhez, akik a legtöbb pénzt nyerték el az államtól az elmúlt években, és ne az önkormányzatokat és más intézményeket sarcoljon a kormány:

"A nemzeti együttműködés rendszerének kiválasztottjai százmilliárdos vagyonokra tettek szert az állami megbízásokból, az uniós támogatásokból. Néhányan emberi ésszel nehezen felfogható vagyonokat gyűjtöttek alig egy évtized alatt. Eljött az ideje, hogy a legtehetősebb magyarok végre visszaadják, amit a közösből kaptak. A járvány idején joggal várják el az emberek, hogy az Orbán Viktor által épített „nemzeti tőkés” réteg is belenyúljon a zsebébe, és hozzájáruljon az ország megmentéséhez. Nem lehet az a megoldás, hogy tovább sarcolják a közfeladatokat ellátó intézményeket és az önkormányzatokat!"

Javaslata szerint a közbeszerzéseken, EU-s támogatásokon az elmúlt tíz évben sok pénzt nyerő cégek fizessenek be a szolidaritási alapba. A legalább 5 milliárd forintot nyert cégek a pénz 1 százalékát, a 10 milliárd felett nyertek a pénz 2 százalékát, a 100 milliárd felett nyertek pedig a támogatások 3 százalékát fizessék vissza.

A teljes bejegyzést, amit Karácsony Gergely is megosztott, itt lehet elolvasni:

Forrás: 444

Kép: Botka László/Facebook

64 hozzászólásarrow_drop_down_circle

solidedge
A 11 ezer milliárd uniós támogatásból szerény becslések szerint 2 milliárdot nyelt el a Fidesz közeli cégek által elvitt túlárazás. 100 milliók mentek el teljesen felesleges beruházásokra. A tyukodi 11 kilátó erre igen jó példa. Ezek gyakorlatilag szétlopott pénzek. Botka igazat beszél, de most nem az igazmondók ideje van. Igaz Orbán?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
verőce21
Az ellenzéknek nem jó, ha munkahelyeket teremt a kormány! Ingyen pénz kell nekik! Echte kommunista mivoltukat nem hazudtolják meg, még vészhelyzetben sem...!

Mészároslőrincezés, tolvajozás, hazaárulózás – leginkább ezzel az érvkészlettel támadtak rá az ellenzéki képviselők az országgyűlésben a Budapest–Belgrád gyorsvasút egyszerűbb engedélyeztetését célzó, kormánypárti törvényjavaslatra. A legjellemzőbb kifogás az volt, hogy másra kéne ezt a pénzt fordítani. A "más alatt" leginkább a pénzosztást értették a járvány okozta gazdaságleállás miatt nehéz helyzetbe került embereknek!
A kormánypárti képviselők ezzel szemben továbbra is a gazdaságfejlesztés, mint a gazdasági válság elleni legjobb eszköz mellett ágáltak, és a beruházás által teremtett munkahelyeket hangsúlyozták.
Borsodi
@Lepényleső: Az utolsó leheletükig amit csak lehet mindent megszereznek maguknak.
www.youtube.com/watch?v=aWS5joK7dr0
www.youtube.com/watch?v=AMurq2mHGDo
kereső
@division: Szerintem vannak akták- no nem Mo-n.
Zsopiale
Százmilliárdos a BEVALLOTT vagyon... azt is tudjuk, hogy mind csalt lopott, NEM AZ ÖVÉK!!! Ám ez még semmi a titkolt rabolt vagyonokhoz képest, ami nem százmilliárdos hanem százezer milliárdos tétel, amit 10 év alatt rabolt a szarbángeci maffia az országtól és a néptől... miközben bevall nevetséges dolgokat ez a főgeci, valami pár milliót, meg egy olcsó lakást... ezalatt már EURÓPA EGYIK LEGGAZDAGABB EMBERE!!! Az átjátszott, strómanolt titkolt vagyona, több tízezer milliárd... Mérszarosgeci csak csepp a tengerben, akik nevén tartja a zsákmányt... A 110 ezer 10 millió embernek egy-két hónapig még oké, de ha áll az ország, és nem kapunk semmit az EU-tól, nincs miből már fizetni...így is már féltérdre van rogyva az eleve kirabolt, arrogáns-vérdilettáns módon kezelt romhalmaz gazdaság...
kereső
Nem tudom miért vannak itt egyesek annnyira felháborodva ezen a javaslaton. Botka nagyon mértéktartó javaslatot tett.Figyelemmel arra, hogy járványveszély elleni védekezés cimén mészáros lőrinc újabb 30 milliárdos megbizást nyert el.
JAJMÁR
Szerintem is..., de talán a "meggazdagodottaknak" és a szerviliseknek ne!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.