Az Operatív Törzs keddi tájékoztatója előtt Palkovics László, innovációs és technológiai miniszter beszélt a legújabb bejelentésekről.

Új gazdaságvédelmi költségvetést készítettünk, a saját problémáinkat magunk akarjuk megoldani

– kezdte Palkovics László innovációs miniszter a gazdasági mentőcsomag részleteinek ismertetését. Mint mondta, az önálló gazdaságpolitikában és a munkaalapú gazdaságban hisznek. A munkahelyek védelme és helyreállítása a legfontosabb vezérfonal. Ha megvédjük a munkahelyeket, akkor megvédjük a családokat és az ágazatokat is – magyarázta.

Egy olyan ellenséggel harcolunk, ami láthatatlan, és egyszerre tud mindenhol kárt okozni

- mondta Palkovics. A gazdaságvédelmi terv célja a közvetlen kár mérséklése, valamint a későbbiekben az, hogyan fogunk még jobban működni. Palkovics elmondta, hogy most egy vírusválság idejét éljük, eddig minden krízisből sikeresen került ki az ország az elmúlt 10 évben.

Palkovics László arról is beszélt, hogy a kormánytól a kiemelt ágazatok többletforrást kapnak beruházási támogatásokon keresztül, valamint garanciális tőkeprogramon keresztül. A turizmusról azt mondta, december 31-ig felfüggesztik a turisztikai adót, a SZÉP kártya esetében bővítések jönnek, és felújítási programok indulnak a turizmusban. Az egész programra 600 milliárd forint jut.

Az egészségipar kapcsán azt mondta, hogy támogatják azokat a kutatásokat, amik most is folynak.

Létrejön az egészségipari innovációs ügynökség

- tette hozzá.

Nem akarunk ismét kiszolgáltatott helyzetbe kerülni az egészségipar területén.

Minden vállalattípusra tőke- és garanciaprogramok létesülnek, így a magyar vállalatok nem kerülhetnek idegen kézbe. 2000 milliárd forintos hitelprogram indul a vállalkozások számára.

A magyar kormány a GDP 18-20 százalékával egyező összeget fordít a gazdaságélénkítésre, de ez a jövőben növekedhet. Ez egy történelmi léptékű gazdasági akcióterv – mondta Palkovics László. A miniszter arról is beszélt, hogy

2008-hoz képest jóval nagyobb lehetőségekkel bír az ország, és sokkal biztosabb a siker lehetősége.

Palkovics személyes megjegyzése, mint magánember és mérnök az, hogy sokkal nagyobb a bizodalmuk most, mint 2008-ban,

most „sikerülni fog, ami akkor nem sikerült”.

Forrás: Origo, Index, 24.hu

Címlapkép: MTI/Máthé Zoltán

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

illusion
Orbán akcióterve csalódás Bod Péter Ákosnak: https://24.hu/belfold/2020/04/07/orban-akciot...

Bod Péter Ákos tök hülye, és nyilván nem ért hozzá, bezzeg az Palkovics, aki sok mindent [email protected]á változtatott már, amihez hozzáért, az bezzeg tudja.
De tud karatézni.
Egyszer lefényképezték karateruhában, azóta tud karatézni.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Qqberci
Csődbe vinni az országot? Az bizony összejöhet...
teuton
MI nem sikerült 2008ban? Az orszag nem ment csödbe, mint masok, sokkal nagyobb es fejlettebb orszaggok buktat akkor el Irorszagtol Portugaliaig! Majd beszeljünk 2 ev mulva akkor arrol, mit sikerült megoldania a fidesznek, hogy all a gazdasag, a munkanelküliseg, az allamadossag es a forint-euro arfolyam!!!
namihami
Hát igen, az önbizalom tényleg hegyeket képes megmozgatni.
Ez annyira igaz, hogy a teljes Fidesz képtelen volt eddig akár egy zsák tollat megmozgatni. Viszont az önbizalma a teljes társaságnak, a sikerrel fordított atányban nőtt.
vitriol
palkovics optimizmusa jogos lehet, mert Magyarország iparosodása megkezdődött, ha már az egészségügyet is átkeresztelték "egészségiparnak"...
Nessy
Azért 2008 teljesen más témakör volt! Az egy pénzügyi, gazdasági válság volt. Most viszont sok százezer ember veszíti el az életét, és közben kialakul a pénzügyi ,válság is, amit nagyon nehéz lesz kezelni, pláne egy impotens kormánnyal. A gazdasági válság már kialakult! És a kormány csak beszél, beszél, értelmetlen dolgokra pazarolja a pénzt. Lehet, hogy Lőrinc barát felvásárolja az ország másik felét is, de abból fellendülés csak neki lesz!
Maria26
https://getmeets.com... - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert keresnek

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.