Május elsejétől új rendelet lép életbe, kiszélesítik az örökerdő-gazdálkodást.

Forrás: Index
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nezelodo
Csak jogi megfogalmazástól függ, mi számít tarvágásnak. Szóval ha meghagynak öt fát hektáronként, lehet, hogy már nem is tarvágás?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nezelodo
Csak jogi megfogalmazástól függ, mi számít tarvágásnak. Szóval ha meghagynak öt fát hektáronként, lehet, hogy már nem is tarvágás?
Nessy
@nezelodo: Attól függ ki akar erdőt irtani! Ha hazánk valamelyik nagyjának, új gazdagjának a kilátását zavarja, a fél hegyoldalt ki lehet vágni!
nezelodo
@Nessy: Ragadós a példa, egy távolba szakadt hazánkfia megvásárolta közelemben lévő zártkerti ingatlant, aztán egy szép napon tőben levágta a területemen kerítésként nevelt sövényt, mert zavarja a kilátását. Ezen annyira "megsértődött", hogy a következő másfél évtizedben nem sikerült találkoznom vele... Egy másik területemen az elültetett gyümölcsfákat legyomirtózta a falu párt-esze, hogy a jövőben se zavarhassa a kilátását. Persze ma is a párt esze az illető, csak egy másiké...
Nessy
@nezelodo: nekem szerencsém volt, mert a permetezett cseresznyefáról voltak szívesek újgazdag szomszéd csemetéi lopni, és miután nem mosták meg, három napig fostak. Közölte, hogy feljelent. Csak aztán mikor mással is eljátszotta ezt a csemetéi miatt,és ígértek neki egyet, mást,akkor csend lett.
vitriol
Elmúltam már óvodás, a kormány ígéretei hidegen hagynak!
legott
Mi van?
Nemrég vágott ki egy kisebb erdőt az egyik fideszes vállalkozó, hogy felépítsen valami szart.
Nem baj, jön még fideszes - most éppen náci és keresztény, de lesz ez még így sem - kutyákra dér...

Hiába menekülsz bunkerbe, ki leszel ásva!
solidedge
Jelenleg Magyarország 21 %-a erdőség. Soha nem látott pusztulásnak indult az erdő, főleg a fenyőkben és a tölgyesekben esett már is nagy kár. Ennek okai a klímaváltozás és a kártevők elszaporodása. A jövőben a jelenlegi állapot megtartása is óriási erőfeszítéseket fog követelni. A rossz erdőgazdálkodás nem megengedhető.
kissé felnőttem
az igen mennyi ebből a hozzáértő 199 ből ?vagy 299-en vannak ? ebből ha 5 le tudna vezényelni egy erdő telepitést, művelést,lombos fákkal avagy tűlevelüekkel (fenyők ) meg még a tarvágásról is képbe lenne.?
kissé felnőttem
@legott: Tenisz pályát nemde a balatonparton...
nezelodo
@solidedge: Igazad van, még csak nem is a tarvágás a baj, hiszen ha vágásérett a fa meg kell tenni, hanem az, hogy az ipari célra alkalmas fa is már az erőműbe megy. A telepítés is probléma, a rettentően elszaporodott vaddisznó állomány, nem sok esélyt ad a telepítőnek. Ami aggaszt, a rovarkártétel. Most fűrészeltem össze a tavaly vásárolt tűzifát, minden vágásnál legalább egy lárvajárat van, benne a ficánkoló féreggel. A gazdálkodó szervezet, amelyet létrehozott a tulajdonosok közössége, pontosan ezek miatt hozott olyan döntést, ami a túlélést talán biztosítja.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.