Azonnali lemondásra szólította fel Kásler Miklóst, az emberi erőforrások miniszterét Bangóné Borbély Ildikó, az MSZP országgyűlési képviselője keddi sajtótájékoztatóján. A politikus online sajtótájékoztatóján követelését azzal indokolta: az Országgyűlés hétfői ülésén a koronavírus-járvány két hazai halálos áldozatával kapcsolatban tett fel kérdéseket, amit Kásler Miklós úgy kommentált, hogy "igaz történetekkel szórakoztatja a Parlamentet".

Online sajtótájékoztatót tartott kedd délután az MSZP-s Bangóné Borbély Ildikó, az MSZP országgyűlési képviselője, és Kásler Miklós emberi erőforrás miniszter azonnali lemondását követelte. Bangóné azt követően állt a nyilvánosság elé, hogy a parlament hétfői ülésén feltett kérdéseket a miniszternek két, a vírus miatt elhunyt állampolgárral kapcsolatban. A képviselő a tatabányai kórház 41 éves, megfertőződött betegszállítója, illetve egy, a járvány miatt el nem látott 32 éves családanya történetéről kérdezte Káslert.

A második esettel kapcsolatban Bangóné arra volt kíváncsi, hogy hány embernek kell még meghalnia amiatt, hogy a kormány felfüggesztette az egészségügyi alapellátást.

Az Index felvételén a két politikus szóváltása 6.50-től látható:

Kásler az MSZP-s képviselő kérdésére a következőt felelte:

Képviselőasszony konzekvens: a kéthavonta ismétlődő mondjon le mondjon le ismét elhangzott. Igaz történetekkel tetszett szórakoztatni a parlamentet, bár a történet ennél sokkal, de sokkal...ne tessék ordítani...a 41 éves egészségügyi dolgozót saját halottunknak tekintettük, ha történt mulasztás, az az ellátó intézmény és orvos felelőssége, bejelentést ezzel kapcsolatban sem Ön, sem a család nem tett (...)

Bangóné ezután kijelentette, hogy

a fideszesek aljasak, és hogy ő „nem szórakozik” ezen a haláleseten, még ha esetleg a kormánypártiak azt is teszik.

Az MSZP képviselője ezután kedden Kásler Miklóst az "embertelenség miniszterének" nevezte és úgy vélte: jóérzésű ember nem mehet el higgadtan a miniszter megjegyzése mellett, ezért távoznia kell a miniszteri székből. Azt firtatta:

vajon Orbán Viktor miniszterelnöknek és a kormány többi tagjának is ugyanez-e a véleménye, hogy "szórakozni kell édesanyák és édesapák halálán".

Bangóné Borbély Ildikó közölte: az MSZP nemrégiben indított online petícióját is kiegészítették egy hatodik ponttal, amelyben Kásler Miklós lemondását követelik. Hozzátette: a petícióban emellett a munkanélküli ellátás 3-ról 9 hónapra emelését, a családi pótlék, a gyes és a gyed duplára emelését, nyugdíjemelést, valamint 80 százalékos bértámogatást szorgalmaznak.

Arra is a kitért: követelik a kormánytól, hogy állítsa le a milliárdokból elindított újabb plakátkampányt, ezt a pénzt költse a járvány elleni védekezésre és az egészségügy helyrehozatalára.

Forrás: Index, 444, MTI

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Clavigo
Láttam ezt a " műsort "... Azért ezt a Kasler nevű gyökeret,,,,nem ártana szájba rugdosni... Méla undorral,,. ,,,
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Clavigo
Láttam ezt a " műsort "... Azért ezt a Kasler nevű gyökeret,,,,nem ártana szájba rugdosni... Méla undorral,,. ,,,
SystemError
MIkor takarítják el ezt az embertelen, retkes körmű, retardált faszt.
Pálinkás Pál
Kaslernek orbán mellett a helye...remélem mindenki sejti hol is gondolom!!!
Nessy
Én egy tiszteletteljes kérdétr tennék fel Káslernek és a kormány frakció tagjainak!
Amennyiben az önök közvetlen hozzátartozójának haláláról beszélt volna a képviselő asszony, akkor is szórakoztatónak találták volna a "történeteket"? Őszinte válaszukat előre is köszönöm!
csak úgy....
sértve érzik magukat ha kérdeznek tölük! magyarország királyság lett? valamiröl lemaradtam?
csak úgy....
@Nessy: már elnézét de az utolsó mondatod sántít! ezek az urak az érzelmeiket is úgy tudják titkosítani,mint paks kettöt. néha orbánról az jut eszembe,hogy ez a faxi nem is az eredeti, csak bele "költözkött" egy ufo.
Gyütt Mönt
Akár le is kurvázhatta volna Bangónét, hiszen 2-vel kezdődik a személyi száma. Az olyan fideszes és keresztényi.
Nessy
@csak úgy...: Igen, folytatnom kellett volna a mondatot, "ha még tudják, hogy milyen is őszintének lenni!" Egy bigott illiberális hívőnek nem lehetnek érzelmei,csak és kizárólag a Vezérét illető hála és csodálat!
SystemError
@Clavigo: Akkor láttad azt is, ahogy a patkány ledobta egyből a felelősséget a kórházakra és a Rétvári helyeselve nézett rá, hogy "jó voltál".

Ha valakinek ebből sittre kell kerülni, akkor ennek patkány hóhérnak biztosan..
ómió
Patkányék nem hatották meg a miniszter urat?
SystemError
@ómió: Olyan ondós a neved. Nem elírás Ondó?
ómió
@SystemError: Nem, szarkupac, akárhogy fortyogod is!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.