A járványügyi hatóság több intézkedés azonnali végrehajtására kötelezte az idősotthont fenntartó Fővárosi Önkormányzatot.

A Budapest Főváros Kormányhivatala a Kamaraerdei úti idősotthonban tett ellenőrzései során megállapította, hogy az idősek védelme érdekében ebben az intézményben is további járványügyi intézkedésekre van szükség.

Többen meghaltak a Kamaraerdei úti idősotthonban

A kormányhivatal azt közölte,

az idősotthonban eddig 45 gondozottnál és 14 dolgozónál igazolták a koronavírus-fertőzést, a fertőzöttek közül öten elhunytak.

A járványügyi hatóság a helyszíni ellenőrzések során észlelt problémákat összegezve a további tömeges megbetegedések megelőzése érdekében több intézkedés azonnali végrehajtására kötelezte az idősotthont fenntartó Fővárosi Önkormányzatot.

A hivatal elrendelte egyebek között a megfelelő fertőtlenítőszerek alkalmazását, a járvány idején elvárt fertőtlenítési protokoll betartását, az ápolók és dolgozók kézfertőtlenítéséhez szükséges megfelelő feltételek biztosítását, a dolgozók kézhigiénés oktatását, valamint a veszélyes hulladékok megfelelő kezelését.

Cikk- és címlapkép: MTI/Balogh Zoltán

(MTI)

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

CsipkeRózsa
A vidéki idősotthonokban is történtek halálesetek, többen megfertőződtek. Ott nem írtak elő azonnali intézkedési kötelességeket?

Egyébként, a járvány kezdete óta azt magyarázzák, hogy az időseket támadja a vírus, most már nem ez a helyzet?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Gyütt Mönt
A katonai parancsnok mit tett az eltelt időszak alatt?
Gyütt Mönt
A katonai parancsnok mit tett az eltelt időszak alatt?
lampa laz
A boncolás meg megállapítja, h ketten végelgyengülésben, egy sztrókban, a másik kettő pedig rákban hunyt el. Ha mégis közük volt a covihoz az azt jelenti h előtte megutaztatták őket valamelyik vírusgazda kórházba, aztán elfelejteték őket letesztelni retúr.Gondolom a főváros által üzemeltetett idősotthonokat hasonló mód igyekeznek "megvédeni". Mert milyen jó még ilyenkor is karácsonyozni fenyő és szaloncukor nélkül.
Nessy
Miután már nem ma kezdődött a járvány, mint fertőzésnek kitett gócpontot, már régen le kelletttt volna tesztelni!
SystemError
@Gyütt Mönt: Jó kérdés, hogy az elmúlt lassan 3 hónapban volt-e kirendelt parancsnok az idősotthonok felett vagy magában az intézményben?
relatív
Mindezeket a most (!) nagy határozottsággal előírt járvány-megelőzést biztosító előírásokat korábban IS betartotta az intézet.

Sajnos az központi ' operatív törzs ' által hiábavalónak ítélt tesztek nélkül a vírus-hordozók kiszűrése nem történt meg, így országosan előfordult a vírus terjedése, mely több esetben halálozást okozott !

Kellene már valamiféle önkritikát gyakorolni a tisztiorvosi szolgálatnál IS illetve a ' nikkelbolha ' esetében IS !
CsipkeRózsa
A vidéki idősotthonokban is történtek halálesetek, többen megfertőződtek. Ott nem írtak elő azonnali intézkedési kötelességeket?

Egyébként, a járvány kezdete óta azt magyarázzák, hogy az időseket támadja a vírus, most már nem ez a helyzet?
ómió
A lényeg, hogy Karigerinek "semmi köze hozzá"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.