A lap szerint Pintér Sándor feladatkörébe kerülhet az egészségügy.

444: Orbán Viktor le fogja cserélni Kásler Miklóst – ő lehet az utódja

Orbán Viktor nem szeret minisztereket cserélni ciklus közben. Ennek az az oka, hogy egy egyszerű váltással elismerné: nem jól válogatta meg embereit. Az elmúlt hónapok után viszont több, a kormányzat körül mozgó ember szerint is egyértelmű, hogy 2018-ban Orbán legalább egy ponton hibázott: Kásler Miklósról kiderült, hogy alkalmatlan a feladatra, írja a 444.

A miniszterelnök helyzetértékelése szerint a vírusválság közepén nem szerencsés lecserélni az egészségügyi vezetés felelősét, de a háttérben már megkezdődött az átszerveződés és a helyezkedés.

Hogy az átalakítás formálisan miként zajlik majd, azt jelenleg alighanem egyedül a miniszterelnök tudja. Többek szerint a ciklus feléhez érve Orbán Viktor egy átszervezés részeként el fogja távolítani az onkológus professzort az egészségügyi operatív irányításától, de vannak olyan vélemények is, amik szerint Kásler megőrizheti posztját, viszont kiüresítik a minisztériumát.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumát (EMMI) vezető miniszter jogosítványai egymás után kerülnek át a miniszterelnök által gyakran „katonai jellegű akcióként” emlegetett védekezést vezető belügyminiszter, Pintér Sándor és az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) élén álló Palkovics László kezébe.

Nagyon valószínű, hogy az EMMI mostani formájában nem marad fenn, és veszít súlyából. Elképzelhető, hogy új, önálló egészségügyi minisztérium jön létre, amely orvosszakmai kérdésekben dönthet majd, miközben az intézmények és a logisztika felügyelete más tárcához, tárcákhoz kerül.

Az EMMI gyengülése már az elmúlt két évben megfigyelhető volt: a kultúrafinanszírozást a miniszterelnök hozzá kötődő, minisztériumon kívül működő intézményekbe – Petőfi Irodalmi Múzeum, Magyar Művészeti Akadémia – szervezte ki, Palkovics és az ITM pedig tavaly már elszipkázta a felsőoktatást az EMMI-től. Palkovics örömmel átvenné Kásler tárcájától a közoktatási ügyeket is.

További részletek a 444 cikkében olvashatóak.

Kép: MTI/Illyés Tibor

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
És akkor Dietmar Clodo államtitkár lesz?...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kissé felnőttem
a taxiórát sem adnám neki, nem az egészségügyet kék fénnyel lesz az átvilágitás ajaj
Jozefina
Ez brutális!!! Valószínüleg pintér az egészségügyhöz is ért??!! Jobban tönkre tenni már nem nagyon tudja!!!?? És akkor mi lesz a nemzeti hadsereg tábornokaival??? A korházakban ők vannak!!! Akkor a rend őre veszi át a katonaságot is!!!??? Vagy orbán teljesen megőrült??!!!
Zsopiale
De hát pedig ő gyógyította a TE nagymamádat is az onkológián!
SystemError
Naív fasz, elvégezte csaholva a gyilkot. Még verték a faszával a csalánt egy kicsit, aztán nem hagyják az út szélén...

Akkor a csere, beismerés is egyben?:)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok