A kormány április elején jelentette be, hogy a járvány elleni védekezés részeként extraadót vet ki a kiskereskedelmi szektorra, a bankokra, valamint a gépjárműadó eddig önkormányzatokat megillető részét (az adó 40 százalékát tarthatták meg a települések) magához vonja. Akkor azt közölték, hogy erre az évre, a járvány miatt van erre szükség.

A most benyújtott 2021-es költségvetési törvényjavaslatból azonban kiderül, hogy nem így lesz – írja a 24.hu.

A gépjárműadóról egy az egyben lemondhatnak a települések. Jövőre is az államé lesz a teljes összeg, 87 milliárd forint.

A kiskereskedelmi különadó sem egy évre fog szólni – teszi hozzá a lap. Jövőre is be van tervezve, ezzel 54 milliárd forinttal vágja meg a szektort a kormány.

A bankok viszont jövőre már nem fizetnek egy fillért sem az idei extra adóból, sőt annak egy részével csökkenthetik a normál adójukat.

Forrás: 24.hu

Címlapkép:  A 2021. évi költségvetési törvényjavaslat az Országházban a tervezet benyújtásának napján, 2020. május 26-án. MTI/Koszticsák Szilárd

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Gyütt Mönt
@LindaRS75: félelmetes? Na most aztán annyira megrettentem, hogy legszívesebben szólnék a cenzornak. Csak az a baj, hogy a cenzor is benne van a buliban, különben kivágna téged innen, mint azt a bizonyos macskát.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nessy
Szólt nekik a vírus, hogy az idén is, és jövőre is egész évben járványveszély lesz, ezért "védekezni kell ellene" az önkormányzatok és a kereskedelem pénzéből! Arról volt szó, hogy ezek a rendelkezések csak a járvány idejére vonatkoznak! Na, ezt az einstandot indokolják elfogadható érvekkel a hívek!!
RonaGyuri
ez is azt bizonyítja, hogy ez is csak ürügy volt! =))
lampa laz
@Nessy: igazad van a vírust illetően, csak az nem a COVI, hanem ez a patkány ovi.
Rockxy
ijenez, amikor lesújt a sajtó a mitsem sejtő serifekre, aztán majd jön a borultégből a napsüt és.
Gyütt Mönt
@LindaRS75: félelmetes? Na most aztán annyira megrettentem, hogy legszívesebben szólnék a cenzornak. Csak az a baj, hogy a cenzor is benne van a buliban, különben kivágna téged innen, mint azt a bizonyos macskát.
CsipkeRózsa
A "szektor" pedig tovább hárítja, minket vág meg.

A gépjárműadót szépen lenyúlja a kormány, várható volt. Az önkormányzatok, ill. az ott élők lázadása nagyon szükségessé vált.
lampa laz
@Horizont: ez a csapat a fidesz qurvatagozata.
CsipkeRózsa
"A bankok viszont jövőre már nem fizetnek egy fillért sem az idei extra adóból, sőt annak egy részével csökkenthetik a normál adójukat."

A bankok mindig kapnak egy kis csökkentést, mi pedig a bankoktól mindig kapunk egy kis + költséget. Ne a kormány felé csökkenthessenek, csökkentsék a mi bankköltségeinket!
solidedge
@LindaRS75: Az egyiket szeretném állólámpával magamévá tenni.
lampa laz
@Horizont: kattintani én sem, azt bízzuk a fiúkra ha egyáltalán ők is kíváncsiak lennének ezekre a qurvákra, mert lehet, h a halfarok, sikari, pegeró most épp átmentek örömlányba és itt hirdetik magukat.
ómió
A "baloldali hiányérzet" forrása, a népzsebi meg sehol?
legott
Ezek gyilkosok.
Semennyire nem érdekli őket a magyar.
Bosszú és pénzrablás. - ez Orbán rendszere.

Jó lesz leölni Orbánt, mint a disznót - mert végül ez lesz, mert ennyi aljasságot SENKI nem úszhat meg !!!

Orbán a disznóölés sztárja...
kissé felnőttem
nem kéne kollektiven befizetni a sulyadót sz autósokat nyuzzák az utak állapota meg egyre szarabb az üzemanyag árral is csak szivatják az autósokat a vagyonosodási illetékkel meg megint fizess a semmiért? komolyabb eszközt kéne a dudálástól alkalmazni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.