Magyarország képes volt egyfajta biztonságos hellyé válni a konzervatívok számára – mondta Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója Washingtonban a Heritage Foundation, az egyik meghatározó amerikai konzervatív elemzőintézet konferenciáján.

Orbán Balázs a Leadership Summit elnevezésű politikai konferencia egyetlen külföldi felszólalójaként felhívta a figyelmet a magyar családpolitika eredményeire; a házasságok számának megkétszereződésére, a válások számának megfeleződésére. Beszámolt arról is, hogy a jogi szabályozás bármiféle megváltoztatása nélkül a terhességmegszakítások száma a felére csökkent a családpolitika átalakítása nyomán.

Orbán Balázs Washingtonban: "Az apa férfi, az anya nő, és ezen a ponton a vita Magyarországon lezárul"

Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója. Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Hozzátette, hogy a politika megváltoztatására az emberek cselekvéssel reagálnak, és "amennyiben valaki a konzervatívok számára képes egy biztonságos helyet kialakítani egy ország egészét tekintve, akkor nyert ügye van". A családok megítélése körül zajló vitával kapcsolatban kijelentette:

az apa férfi, az anya nő, és "ezen a ponton a vita Magyarországon lezárul".

A Heritage Foundation fennállásának 50. évfordulója alkalmából megrendezett magas szintű konferencián felszólalt az Egyesült Államok törvényhozásának több tagja.

Josh Hawley, a szenátus tagja, Missouri állam szenátora az Egyesült Államok külpolitikai kihívásaival kapcsolatban egyebek mellett arról beszélt, hogy a legnagyobb hiba volt Kínát beengedni a Kereskedelmi Világszervezetbe (WTO), mert annak eredményeképpen nagyvállalatok munkahelyek millióit vitték el a távol-keleti országba.

Az Egyesült Államokban zajló kulturális harcról azt mondta, az országot érő összes kihívás közül a legsürgetőbb és legveszélyesebb "az új radikális baloldal és a marxizmus új formája, amelyet felkarolt" a baloldal. amely "arra törekszik, hogy alapvetően átalakítsa az amerikai életet, megváltoztasson és elfoglaljon minden intézményt, amelyet értékelünk".

A republikánus szenátor a Republikánus Párt megreformálását is sürgette, mert az szerinte nincs felkészülve arra, hogy a kihívásokkal szembe tudjon szállni.

Kevin Roberts, a Heritage Foundation elnöke köszöntőjében a többi között azt mondta: az elmúlt évek során a konzervatívoknak meg kellett tanulniuk, hogy nem elég megtartaniuk a hatalmat, hanem bánni is tudniuk kell azzal.

A kétnapos esemény pénteki záróbeszédét, Ron DeSantis, Florida kormányzója tartja, akit Donald Trump egyik legnagyobb párton belüli kihívójának tartanak a 2024-es választások előtti republikánus elnökjelölti versenyben.

Forrás: MTI

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
lusta
Akkor magyarországon ki is az apa, ha az infláció meg nő.
gina
Ahogy kinéz ö meg egy meleg barom,, Ennyi !!!
jáger laszló
Még mindig ezen rugózunk!!???
Felejtsük már L!!csak ennyi
barátilag
J.L.
jáger laszló
Apró halakkal nem foglalkozom mert nincs értelme!!
Csalinak talán +fele,ha nincs más etetőszer!!??
csak ennyi
barátilag
J.L.
24
Orbán Balázs kisebb, mint Orbán Viktor, de mégis nagyobb a feje.
A külsöség nem szempont, de meghatározó.
24
Ővatosan kérdezem, Orbán Balázs is buzi?
Mert vannak erre utalő jelek.

(imádom a magyar nyelvet, mert annyi minden kifejezhető vele - még az is, ami nem)
Nessy
Orbán Balázs! Ha már az apa - anya témánál tart,gondolom ezt is megtudja válaszolni! Az első embernek, Ádámnak Isten az "apja" vagy az "anyja"? És Évának, akit Ádám oldalbordájából alkotott meg Isten, Ádám az apja, anyja, férje?? Olyan bizonytalan vagyok ebben a kérdéskörben!
Nyírfa
Az én axiómám: a fidesz lop, a kormány hazudik.
Nyírfa
@Nessy: 22.23

Bízzál! Hamarosan kiadják az új bibliát, abban minden részletesen el lesz magyarázva. Istennek a füle is ketté fog állni, és a hahotázásától megremegnek a Karmelita falai. Ha már úgyis építési területként van lezárva, akár le is omolhatnak.
Edebácsi
"Magyarország képes volt egyfajta biztonságos hellyé válni a konzervatívok számára"
Téves!
A konzervatív az értékeket megőrzi
A Fidesz-Magyarország az értékeket elveszi
szép új világ
Emmerson71-től idézve: " Szájer elölről férfi, hátulról nő."
ómió
Pedig, hát, ez "haladóliberál" módon, amúgy "brüsszeliesen" abszolut nem így van!
icegygenabro
@durbincs: mi van faszcibáló? Felriadtál? Magyarul mikor tanulsz meg??
Nessy
Orbán Balázs felfedezte a spanyol viaszt! És most nagggyon büszke magára!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.