A kormányszóvivő aggasztónak nevezte, hogy "atomhatalmak fenyegetik egymást a fejünk felett".

Szentkirályi Alexandra: Karácsony ahelyett, hogy a várost vezetné, mint a jó diák felmondja a leckét, miközben Budapest a csőd szélén
Fotó: Facebook videó / Szentkirályi Alexandra

Szentkirályi Alexandra a Facebookon szerdán közzétett Kormányinfó Pluszban azt mondta, az orosz-ukrán háború a szomszédságunkban egyre aggasztóbbá válik, ezt pedig csak fokozzák a fegyverszállításokról, az atomháború veszélyéről szóló hírek.

"Mindannyian tudjuk" – mondta a videóban –, ha világháború lenne, akkor az nagy valószínűséggel atomháború lenne. Hozzátette, bízik abban, hogy végre békemegállapodásról, tűzszünetről hallani hamarosan híreket.

A helyzet továbbra is komoly feladatot ró a kormányra, ugyanis azon túl, hogy minden erejükkel küzdenek azért, nehogy belesodorják Magyarországot a háborúba, kezelni kell a háború kedvezőtlen hatásait is: a brüsszeli szankciók és az ebből fakadó magas energiaárak és az infláció ügyét

- hangsúlyozta.

Megerősítette: Magyarország továbbra sem szállít fegyvereket, nem enged át az ország területén fegyverszállítmányt a háborús feleknek, és ezen az állásponton nem változtat.

Magyarország védelméről és biztonságáról azonban gondoskodni kell, ezért fejlesztik a honvédséget létszámban és eszközeiben is. Ezért vesz részt Magyarország a szövetségeseivel közös lőszerbeszerzésben, de a lőszereket kizárólag a Magyar Honvédségnek szerzik be, és bővítik a lőszergyártó kapacitást.

Az ukrán gabonaszállítmányokkal kapcsolatban azt mondta, az Ukrajnából származó gabona azért "rekedt" Magyarországon és a szomszédos országokban, mert Brüsszel nem cselekszik.

Úgy fogalmazott, a nagy mennyiségű ukrán gabona tönkreteszi a magyar gazdákat.

Hangsúlyozta, hogy

a magyar családok asztalára csak a legjobb minőségű lisztből készült kenyér kerülhet; a kormány többi között azért tiltotta be átmenetileg az ukrán gabona importját, mert az nem felel meg az uniós szabályozásnak.

Az árstopról és az akciós termékekről szólva a szóvivő azt mondta, ezzel az intézkedéssel a vásárlókat szeretnék védeni "a szankciós áremelkedéstől".

A fogyasztóvédelem munkatársai folyamatosan ellenőrzik az üzleteket, és ahol szabálytalanságot tapasztaltak, minden esetben bírságoltak

- ismertette.

A kötelező termékakciókról elmondta, minden héten a 20 legfontosabb élelmiszerkategória egy-egy termékének minimum 10 százalékos akcióját kell meghirdetni, felhívva a figyelmet arra, hogy az aktuális kedvezményes árú termékek listáját az üzletek bejáratánál és az akciós újságokban jól látható módon fel kell tüntetni.

A kedvezményes vármegye- és országbérletekről közölte:

májustól vásárolhatók meg a Budapest határain kívüli valamennyi közlekedési eszközön használható új bérletek.

Kitért arra, akkor is jár a nagycsaládos kedvezmény a szülőknek, ha a gyerekek országbérlettel utaznak. A nagycsaládos kedvezmény alapján a 90 százalékos kedvezményű menetjegyet az együtt utazó család azon tagja is megveheti, akinek nincs vármegye- vagy országbérlete. Ha azonban ez a bérlet csak az út egy részén használható, az együtt utazó nagycsalád minden tagjának meg kell vásárolni a menetjegyet is a teljes útra – ismertette.

A gyermekvédelmi törvényről szólva megismételte: a kormány meg fogja védeni Magyarország és a magyar emberek álláspontját ebben a kérdésben. Utalt az egy évvel ezelőtti gyermekvédelmi népszavazásra, ahol elsöprő többség mondta ki, "hogy a gyerekeket, az óvodákat, az iskolákat meg kell védeni az LMBTQ-propagandától".

"Jól tudjuk, hogy ez erős ideológiai támadást indít hazánk ellen, állunk a további viták elébe, ráadásul a közelmúltban történt iskolai erőszakos esetek miatt arról is döntött a kormány, hogy további intézkedések kellenek a gyermekek védelmében."

A 30 év alatti nők szja-mentességének igénylésével kapcsolatban elmondta, idén januártól vezette be a kormány ezt a családtámogatási formát, a kedvezmény igénybe vehető év közben a munkáltatónak, kifizetőnek adott adóelőleg-nyilatkozattal, továbbá az adóévre vonatkozó szja-bevallásban is.

A kormányszóvivő beszélt arról is, hogy az alsó tagozatosoknak már a tanév elején megérkezett a világoskék Kajla-útlevél, amelyhez nem kellett külön regisztráció. Ha valaki ezt nem kapta meg vagy elvesztette, a Kajla.hu oldalon lévő űrlap segítségével igényelhet egyet.

A pedagógusokról szóló törvénytervezetről azt mondta, másfél hónapja tartanak a szakmai egyeztetések a köznevelést és a pedagógusok új életpályáját támogató intézkedésekről a pedagógusok szakmai szervezetével. A változtatások a pedagógusok új életpályáját, a köznevelés színvonalának javítását szolgálják – fűzte hozzá.

Az oktatásban a gyermekek az elsők, és fontos, hogy az őket tanítók megkapják a nekik járó elismerést, így további béremelésre, egyszerűsített előmenetelre számíthatnak – szögezte le.

Jelezte,

a kormány a rendszerváltás utáni legnagyobb pedagógusbér-emelést hajtja végre, és amint Brüsszel kifizeti a Magyarországnak járó uniós forrásokat, folytatják a pedagógusbér-emelést.

Hozzátette: a magyar baloldal ugyanakkor mindent megtesz azért, hogy megakadályozza az uniós pénzek kifizetését.

Az egészségügyi dolgozók béremelésével kapcsolatban közölte, az ágazatban többkörös béremelés van mind az orvosok, mind a szakdolgozók esetében.

Budapest pénzügyi helyzetével kapcsolatban azt mondta, amikor Karácsony Gergely főpolgármester átvette a főváros vezetését Tarlós Istvántól, 200 milliárd forintos megtakarítása volt Budapestnek. A kormányszóvivő szerint "a főváros elköltötte a megtakarításokat, és most a kormányra mutogat és megszorításokra készül".

Gyurcsány Ferenc világosan megüzente, hogy a főpolgármester nem viszi bele eléggé Budapestet a kormány elleni harcba, így hát a főpolgármester most szót fogad, és harcot indított a kormány ellen

- mondta Szentkirályi Alexandra.

Hozzátette:

Karácsony pedig ahelyett, hogy a budapestiek érdekeit nézné és a várost vezetné, mint a jó diák felmondja a leckét, miközben Budapest a csőd szélén.

Forrás: MTI

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

izéke
Valahogy nem jut eszembe semmiféle szalonképes kifejezés sem hirtelen. Ellenben a "mocskos utolsó kurva,szakadt volna anyádba a fejed,húzzanak egy ágyúcsőre és lőjenek ki putyin felé a ferjeddel együtt" valahogy rögtön beugrott. Húsvetkor túllocsolhatták ezt a " lyukashúst" elnézést kérek a hölgyektől,de ezt a micsodát nem tudom nőként nézni. Ez csak egy gecitartály ami egyedül ürítésre való,véleményem szerint.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
izéke
Valahogy nem jut eszembe semmiféle szalonképes kifejezés sem hirtelen. Ellenben a "mocskos utolsó kurva,szakadt volna anyádba a fejed,húzzanak egy ágyúcsőre és lőjenek ki putyin felé a ferjeddel együtt" valahogy rögtön beugrott. Húsvetkor túllocsolhatták ezt a " lyukashúst" elnézést kérek a hölgyektől,de ezt a micsodát nem tudom nőként nézni. Ez csak egy gecitartály ami egyedül ürítésre való,véleményem szerint.
jáger laszló
Xandra szeretné vezetni BP*et de másként!!:::
Hogyan konkrétan??
Hát az titok!!l!!
csal ennyi
barátilag
J.L.
Pálinkás Pál
ócska ribi...a maceszgombócos fajtából...!
szaboria1
Ez is a férjével együtt eladta a lelkét is hogy az Orbánnak nyaljanak a húsos fazékért!!!.
Pálinkás Pál
@Shikari: most miért nem zsidózol..?...most jogos lenne...
Tonyróma
13:49 percig ő is felmondja a propagandát hehehe.
csipetke
Csak a címre.--A kormány meg esetleg normálisan kormányozhatna,és ne tegyen különbséget fideszes,és ellenzéki önkormányzatok között. Az ellenzékieket kicsavarta,mint egy vizes törölközőt, a fideszeseket meg tolja,mint a lopott bringát.
Demokráciában iyen nincs...
Pálinkás Pál
@Shikari: " ócska ribi...a maceszgombócos fajtából...! "
Aki Én
Már akkor lehetett tudni, hogy erre megy a fidesz, amikor elkezdte kivéreztetni, elvonásokkal sújtani a fővárost.
ómió
Mutyigeri efftárs "harapófogóban"!? Meg kell feleljen mind Böszme efftársnak, mind a "dollárgurítóknak"!?
Cucika
A városok bevételének nagyrészét elvették a korrupt fidesz csapat dönti, hogy ki kap. Mivel a főváros ellenzéki tehát nem kap. Az LMBTQ törvénynek nincs értelme, mert soha nem volt olyan jellegű előadás az óvodákban. Ilyen csak egy beteg agyu fideszesnél fordul elő. Az ukrán gabona érdekes mindig a legjobb minőségű volt most mitől lett rossz. Remélem nem azért ragadt itt, mert Putyin másképp döntött.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.