A hvg.hu számolt be arról, hogy a rendőrség megbüntette a lap tudósítóját, amiért április 5-én a momentumos politikusokkal leült Csák János kisbusza elé, ezzel akadályozva a miniszter bejutását a miniszterelnök hivatalának otthont adó Színház utcába. 

A rendőrség megbüntette a hvg.hu tudósítóját a miniszter akadályozásáért, de van ezzel egy kis gond
Fotó: Pixabay

A hvg.hu szerint ezzel csak az a gond, hogy ilyen nem történt.

Április 5-én a momentumos politikusok és Hadházy Ákos ismét elbontották a Karmelita kolostort körülvevő kordont.

A lap beszámolója szerint a helyszínre rengeteg rendőrt vezényeltek, fél 9 körül igazoltatni kezdték az ellenzéki politikusokat és az újságírókat.

A helyszínen volt a hvg.hu tudósítója is, Bábel Vilmos, akit a rendőrök szintén igazoltattak. A hvg.hu újságírója jelezte a rendőröknek, hogy a sajtó munkatársaként van jelen, elmondta, melyik újságnak tudósít és bemutatta a személyigazolványát.

Nem sokkal később egy kormányzati kisbusz próbált meg behajtani a miniszterelnök hivatalának otthont adó Színház utcába, a Dísz tér felől. Mint később kiderült, a kisbuszban Csák János, kultúráért és innovációért felelős miniszter utazott – írja a hvg.hu.

A hvg.hu kiemelte: 

Ahogy az eseményről közzétett videókon is látszik, négy momentumos politikus – Gelencsér Ferenc, Bedő Dávid, Lőcsei Lajos és Tóth Endre – leültek a Csák Jánost szállító kormányzati kisbusz elé. A rendőrség ekkor felszólította a momentumos politikusokat, hogy keljenek fel, ennek ők nem tettek eleget, mire a rendőrök egyesével felemelték és odébb rakták őket. Az akadály elhárult, a miniszternek nem kellett 40 métert sétálnia a Karmelita bejáratáig, a kisbusz közvetlenül az ajtó előtt rakta le.

A lap felhívta a figyelmet a Momentum által készített videóra. Mint írják, ezen a felvételen "a hvg.hu tudósítója is látszik – 0:17-nél egy pillanatra belelóg a képbe a bal keze, amiben a telefont tartja (kék kabát, gyűrű a bal mutatóujjon)".

A hvg.hu beszámolója szerint április 26-án a lap újságírója, Bábel Vilmos levelet kapott a Budapesti Rendőr-főkapitányság I. kerületi rendőrkapitányságától, amelyben arról értesítették, hogy a közúti közlekedési szabályok kisebb fokú megsértése szabálysértés elkövetése miatt 50 000 (ötvenezer) forint pénzbírsággal sújtják, ugyanis

2023. április 05. napján 05 óra 50 perc és 08 óra 52 perc közötti időpontban a Budapest I. kerület, Színház utca 5-7. szám alatt található Karmelita kolostor előtti területen leült, akadályozva ezzel a közúti közlekedést”.

Az indokolás szerint „Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter autója 8 óra 50 perckor érkezett a Dísz térirányából a Színház utcába, mivel a Karmelita épülete elé kívánt behajtani, azonban három momentumos képviselő és Bábel Vilmos Tamás leült a kormányzati gépjármű útjába, ezzel akadályozva meg annak tovább haladását”.

A rendőrség felszólította a földön ülő személyeket és a sajtó munkatársait, hogy tegyék lehetővé a gépjármű behajtását, melynek az újságírók eleget tettek, azonban Bábel Vilmos Tamás, és a három országgyűlési képviselő az úttesten továbbra is passzív magatartást tanúsított

– írják, mire a „helyszínen jelen lévő rendőri erők testi kényszer alkalmazásával, a földről felemelve eltávolították nevezett személyeket a kormányzati gépjármű elől”.

A rendőrség határozata szerint a „rendelkezésére álló kamerafelvétel megtekintése alapján” azonosították a hvg.hu tudósítóját, és Momentum három (!) országgyűlési képviselőjét.

Forrás: hvg.hu

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nejlontacskó
Hogy is mondta Orbán Viktor?
" Mi soha nem vetemednénk arra, hogy elhallgattassuk azokat, akik nem értenek egyet velünk. 2018. december 17. "
Mikor köpte szemközt saját magát, a felcsúti csikós vasutas?
Akkor, amikor volt pofája ezt kijelenteni, vagy most?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Dr. Proktor
Hurrá!
A gazság megint győzött Pintéréknél az igazság felett...
ómió
Nafene! Sikerrel hazudták le a történteket az efftársak!?
nemkati
@Shikari: @ómió: és a vadhajtások (: Ötvenezer forintra büntette a rendőrség a hvg.hu tudósítóját, aki a Karmelitánál vergődött).
Senki nem vergődött, pláne a hvg tudósítója. Pintér pribékjei sorra követik el a baklövéseket. :))))

Csak sajnos ez egyáltalán nem vicces.
Aki Én
@ómió: Ezen mit csodálkozol? Mindent lehazudnak az efftársaid, te agyalágyult balfasz.
ómió
@nemkati: Tudom, a bolsi fajtátok még a "demokratikus" szemkilövetéshez van szoktatva! Szólj a Pintérnek: esetetekben azt alkalmazza!
ómió
@Aki Én: Megint romlott az állapotod, bolsiék fajkreténje!? Már megint nem ismered fel az efftársakat!? A magadéit! Már akkor se, ha az Internacionálétokat együtt harsogod velük?! Sürgesd magadnak a donor kutyaagyat - az mindig felismeri az övéit!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.