Az ateista üldözés alatt mártírhalált halt püspökök, papok, szerzetesek és szerzetesnők tanúsítják a magyarság sziklaszilárd hitét – mondta Ferenc pápa a budapesti Szent István-bazilikában péntek este, ahol a Magyar Katolikus Egyház képviselőivel találkozott.

Pápa érkezése: a szentatya a magyarok "sziklaszilárd hitéről" beszéltFerenc pápa (j) a püspökökkel, papokkal, diakónusokkal, szerzetesekkel, papnövendékekkel és lelkipásztori munkatársakkal rendezett találkozón a Szent István-bazilikában 2023. április 28-án. A katolikus egyházfő háromnapos apostoli látogatásra érkezett Magyarországra. Mellette Veres András győri megyés püspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) elnöke. MTI/Balogh Zoltán

A katolikus egyházfő hozzátette: "meg vagyok győződve arról, hogy sziklaszilárd hitetek van".

Ferenc pápa megemlékezett Mindszenty József bíborosról, aki hitt az ima erejében, olyannyira, hogy szinte szállóigeként idézik szavait: "Ha van egymillió imádkozó magyar, nem félek a holnaptól!"

"Legyetek befogadóak, legyetek tanúi az evangélium ígéretének, de mindenekelőtt legyetek az imádság emberei, mert a történelem és a jövő ettől függ"

- kérte.

Az egyházfő megköszönte a magyar egyház papjainak, szerzeteseinek és munkatársainak hitét és hűségét, valamint mindazt a jót, ami bennük van, és amit tesznek.

Forrás: MTI

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Péter2
@Néro2: Protokoll , ahová megy, mindenhol ezt mondja ! Annyi igaza van , hogy a magyar nép egy része inkább hisz , mint gondolkodna !
Szalay Miklós
Ebben itt kibeszéljük, nyíltan, de értelmesen, az elmúlt egy hónap aktualitásait, itthon és külföldön:

youtu.be/lRkmYQTVpGY

Tartalom a videó leírásában. A pápáról a végén szólunk.
Béla333
A maffia kiszolgálója a magyar katolikus egyház...
Nem a hívőkkel foglalkozik, hanem a maffiától várja a potyapénzt...!!!
Szégyen...
Néro2
@Péter2: Teljesen érthető :) A gondolkodás teljesen összezavarná őket az meg ugye hová is vezetne.
Így marad a hít mert az erős bástya a gondolkodás ellen..
Meg minden ellen is.
Eladott Ország
@Béla333: ma,19:33 ☻ Erdő Péter fideSS bíboros azt gondolja, hogy ő lesz a következő pápa! Na, akkor Orbán lesz az Isten!
twitter.com/Jzsi18313051/status/1649102832363094041/photo/1
csak úgy....
@Maccska: te idióta, pár hónapja még te is hülyézted kánonba bayerral , elfelejtetted te hígagyu barom!?
nezelodo
"meg vagyok győződve arról, hogy sziklaszilárd hitetek van". És ezt azoknak és azok előtt mondja a pápa, akiknek a felmenői, a Kádár rendszer haszonélvezői és jeles vezetői voltak, és a gyerekeik is a munkásmozgalom kegyeltje, szochazásai voltak. Olyan messze vannak ezek a szélkakasok az igaz keresztény hittől, mint Makó Jeruzsálemtől... Nem is ez a lényeg, a végeken a pápához hasonlóan "demens", jószándékú emberek be is veszik ez a hívő rablómesét.
kereső
Szent Atyám! A magyar felnőtt lakosság 17%-a vallásos, ennyien látogatják Isten házát rendszeresen. És aki látogatja , az sem mind hithú- csak éppen most ez a "divat". A valódi hivő ennek csak töredéke. Miről is tetszik beszélni?
ómió
Pedig az efftársak 45 évig "vért izzadtak" a hit felszámolásáért!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.