Indul a fiatalkorúak alkoholtermékekkel történő kiszolgálási tilalmának ellenőrzése – jelentette be az alkotmányjogi jogalkotásért és fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkár a Facebook-oldalán.

Komoly razziára készülnek Varga Judit minisztériumában – Bejelentést tett a helyettes államtitkár
Kupecki Nóra, az Igazságügyi Minisztérium alkotmányjogi jogalkotásért és fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkára a kiemelt árstop-ellenőrzésekről tartott sajtótájékoztatón az Igazságügyi Minisztériumban 2023. május 19-én. MTI/Kovács Tamás

A fogyasztóvédelmi hatóság mától a vendéglátó-ipari egységekben, kül- és beltéri zenés-táncos szórakozóhelyeken, teraszokon, különböző kulturális rendezvényeken és fesztiválokon még fokozottabb figyelemmel fogja ellenőrizni, hogy a vállalkozások betartják-e a kiszolgálási tilalomra vonatkozó szabályokat.

A jövő generációjának egészségvédelme kiemelt társadalmi érdek, ezért a fiatalok mindennapjait, a fejlődésüket befolyásoló jogszabályi követelmények, így például az alkoholtartalmú itallal történő kiszolgálás és értékesítés tilalmának betartását a fogyasztóvédelmi hatóság évről évre, visszatérő jelleggel vizsgálja

– írta Kupecki Nóra.

Hozzátették: az alkoholfogyasztás sok kedvezőtlen hatással jár, és különösen komoly egészségügyi problémát válthat ki a 18 év alatti korosztályban.

Azok az üzletek, amelyek nem tesznek eleget a szabályoknak bírságra számíthat, sőt ismételt és súlyos szabályszegés esetén egy évig megtilthatják esetükben az alkoholtartalmú ital forgalmazását és elrendelheti az érintett üzlet ideiglenes bezárását.

Forrás: MTI

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Ja, hogy nem Varga Juditnál lesz razzia? Okééé
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nessy
Van egy rossz hírem helyettes államtitkár úr! A szintetikus drog olcsóbb, és sokkal veszélyesebb, mint egy doboz sör, vagy egy féldeci. Viszont drog prevenció manapság nem létezik kis hazánkban! Ami volt, azt megszüntették, a civil segítseg, a szakemberek nem kívánatosak az iskolákban. Homokba dughatják a fejüket, A probléma akkor is létezik, egyre súlyosabb lesz.
teuton
Na ez is egy halva született ötlet... Elmeselem, mi hogyan jatszottuk ezt ki majd 50 eve... Mivel evvesztes vagyok, en mar szept. elsö heteben 18 lettem, az összes többi osztalytarsam fiatalabb volt. Elmentünk sörözni a kerthelyisegbe. En mentem a pulthoz, kertem 10 sört, elkettek a szemelyim... A 10 sört elvittem az asztalhoz, letettem. Mindenki nyult egyert. Aztan jött a következö kör, meg a következö... Tehat nem szolgaltak ki fiatalkorut, tölem pedig "elloptak" a korsokat...
human
Ja, hogy nem Varga Juditnál lesz razzia? Okééé
lampa laz
Ha már a pegazuslédinek nincs fontosabb dolga unalmában, mi lesz az energia italokkal, mert abból szerintem sokkal több fogy. 4 középiskola van a környékemen, reggelente olyan silószag terjeng a levegőben mint gyerekkorom emlékekent az istálókban. Sokan ezzel a szörnyűséges löttyel és cigivel indítják a napjukat, mert ez vásárolható szabadon. Az agyromboló hatása viszont felér az alkoholéval.
Dr. Proktor
Nem az alkohol mérgezi a fiatalságot, hanem a légkör...
jáger laszló
16-17-18-19 éves kor
veszélyes időszak,mert sok + lepetést okozhat!
csak ennyi
barátilag
J.L.
izéke
Igazságügyi Minisztérium alkotmányjogi jogalkotásért és fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkára ,,,ez egy valós pozíció vagy olyan mint a magyar űrkutatási államtitkári poszt??? Most,hogy az a liba is képviselő lett,ki helyettesíti az utána maradt "űrt" ?
jesz
május 19.-ei tájékoztató...több esetben keveredik az egyes szám a többes számmal...
ezt a rövidke cikket sem olvasta el a szerkesztő...
izéke
A fiatalság fejlődésének vedelmében szabályozzák az arcba fújható gázspray mennyiségét is?
Qqberci
Már majdnem elhittem, hogy valami komoly dolog kezdődik...
balos
@Qqberci: Fentebb írták!Liba tömés lesz!12+os
csipetke
A címet olvasva már arra gondoltam,hogy a minisztériumban fognak kutakodni,esetleg a völNER ügy,és más genyóságok után. De nem...Ameddig a poltcsicska elsikálásügy működik,addig itt nem történik semmi. Pedig ez is elmehetne már a sunyiba nyugdíjba...
Toller Béla
Ez nudli ! Akkor írjátok a címet, ha az IM-ben kezdődikk a razzia, és a judit meg a többiek már feltartott kézzel a fal felé fordulva állnak a folyósókon ! Onnantól lesz érdekes !
terlasz
Ha egy kiskorú piálni akar, akkor megtalálja a módját, akármilyen pénzbehajtást működtet a hatóság.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.