Indul a fiatalkorúak alkoholtermékekkel történő kiszolgálási tilalmának ellenőrzése – jelentette be az alkotmányjogi jogalkotásért és fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkár a Facebook-oldalán.

Komoly razziára készülnek Varga Judit minisztériumában – Bejelentést tett a helyettes államtitkár
Kupecki Nóra, az Igazságügyi Minisztérium alkotmányjogi jogalkotásért és fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkára a kiemelt árstop-ellenőrzésekről tartott sajtótájékoztatón az Igazságügyi Minisztériumban 2023. május 19-én. MTI/Kovács Tamás

A fogyasztóvédelmi hatóság mától a vendéglátó-ipari egységekben, kül- és beltéri zenés-táncos szórakozóhelyeken, teraszokon, különböző kulturális rendezvényeken és fesztiválokon még fokozottabb figyelemmel fogja ellenőrizni, hogy a vállalkozások betartják-e a kiszolgálási tilalomra vonatkozó szabályokat.

A jövő generációjának egészségvédelme kiemelt társadalmi érdek, ezért a fiatalok mindennapjait, a fejlődésüket befolyásoló jogszabályi követelmények, így például az alkoholtartalmú itallal történő kiszolgálás és értékesítés tilalmának betartását a fogyasztóvédelmi hatóság évről évre, visszatérő jelleggel vizsgálja

– írta Kupecki Nóra.

Hozzátették: az alkoholfogyasztás sok kedvezőtlen hatással jár, és különösen komoly egészségügyi problémát válthat ki a 18 év alatti korosztályban.

Azok az üzletek, amelyek nem tesznek eleget a szabályoknak bírságra számíthat, sőt ismételt és súlyos szabályszegés esetén egy évig megtilthatják esetükben az alkoholtartalmú ital forgalmazását és elrendelheti az érintett üzlet ideiglenes bezárását.

Forrás: MTI

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Ja, hogy nem Varga Juditnál lesz razzia? Okééé
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
izéke
A fiatalság fejlődésének vedelmében szabályozzák az arcba fújható gázspray mennyiségét is?
Qqberci
Már majdnem elhittem, hogy valami komoly dolog kezdődik...
balos
@Qqberci: Fentebb írták!Liba tömés lesz!12+os
csipetke
A címet olvasva már arra gondoltam,hogy a minisztériumban fognak kutakodni,esetleg a völNER ügy,és más genyóságok után. De nem...Ameddig a poltcsicska elsikálásügy működik,addig itt nem történik semmi. Pedig ez is elmehetne már a sunyiba nyugdíjba...
Toller Béla
Ez nudli ! Akkor írjátok a címet, ha az IM-ben kezdődikk a razzia, és a judit meg a többiek már feltartott kézzel a fal felé fordulva állnak a folyósókon ! Onnantól lesz érdekes !
terlasz
Ha egy kiskorú piálni akar, akkor megtalálja a módját, akármilyen pénzbehajtást működtet a hatóság.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.