Feltételezhető, hogy Aligán egy kikötő-fejlesztési beruházás következtében köztulajdon tűnt el, amivel felbecsülhetetlen értékű kár érte a magyar államot.

Köztulajdon tűnt el Aligán, amivel felbecsülhetetlen értékű kár érte a magyar államot – Az MSZP bolygatta meg az újabb fideszes mutyit

Fotó: MTI/Kovács Attila

Gurmai Zita, az MSZP frakcióvezető-helyettese közölte, hogy ezért írásbeli választ igénylő kérdést nyújtott be Lázár János építési és közlekedési miniszternek.

Az ellenzéki politikus kérdéseivel arra keresi a választ, hogy valóban megszűnt-e az állami tulajdonban álló kikötő és móló Aligán, hogyan változhatott át a közvagyon magánvagyonná, és miért nem állami beruházásban valósult meg a kikötőfejlesztés.

Arra hivatkozott: tudomásukra jutott, hogy az Aliga Liget kikötő létesítésére vonatkozóan az illetékes szakhatóság helyt adott a Pro-Mot Hungária Ingatlanfejlesztő Kft. kérelmének. A hatóság a kikötő építésének engedélyezési eljárásában megállapította, hogy a különböző helyrajzi számokon lévő ingatlanok tulajdonosa a magyar állam.

A létesítési engedély birtokában az Aliga Liget területén az egyébként közterületként és parti sétányként is működő kikötőt elbontották, és helyére egy másik, kevesebb és kisebb hajók fogadására alkalmas kikötőt létesítettek, és azt a bejáratnál kerítéssel lezárták – mondta Gurmai Zita. Hozzátette, a fejlesztő az egyik mólót megnyitotta ugyan, de mivel az nem közterület, így a helyiek tartanak attól, hogy a cég a létesítményt bármikor lezárhatja.

A frakcióvezető-helyettes kiemelte, egy vízjogi üzemeltetési engedély kiadásával kapcsolatosan derült ki, hogy a vízi létesítmények már az engedélyes tulajdonát képezik: a korábban állami tulajdonban álló kikötő és móló helyén új vízi létesítmények épültek, ezek azonban már nem közösségi, hanem magántulajdonban vannak.

Az ellenzéki képviselő szerint ezért feltételezhető, hogy a Turisztikai Alap támogatásával megvalósult beruházás következtében köztulajdon tűnt el. Ráadásul a fejlesztő a kikötő bérbeadásából évente több mint 400 millió forint bevételre tesz szert, amelynek köszönhetően a beruházás saját forrásból álló költsége két éven belül megtérül – hívta fel a figyelmet Gurmai Zita, aki mindezek alapján fordult Lázár Jánoshoz írásbeli kérdéseivel.

Forrás: MTI

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

percsi
Az utolsó kastélyokat is elajándékozták, már szinte semmi nincs az állam tulajdonában! Hamarosan a szemünket is kilopják!
És ezekre szavaznak a nagy hazafiak!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
drrotf
Orbán után , szabadon:T.Orbán Viktor és Lázár János " Hová lett a terület, a kié most a kikötő, és hol a pénz?Ki ezért a felelős?"
FLETÓ
Kutya fáját! Van még olyan, hogy MSZP?
percsi
Az utolsó kastélyokat is elajándékozták, már szinte semmi nincs az állam tulajdonában! Hamarosan a szemünket is kilopják!
És ezekre szavaznak a nagy hazafiak!
jáger laszló
Aligán már régen jártam
Valószínűleg utoljára...
csak ennyi
barátilag
J.L.
nezelodo
@Maccska: Nem hiszem, hogy ő volt, mert akkor már minimum valamelyik megyei közgyűlésben ülve, "üldözné a tolvajokat", mint az én egykori megkárosítóm, és neve is van...
Emmersson71
@ómió: Szájer és Kaleta a TE buzi barátaid, te aberrált fartúró!
Eladott Ország
@sgl: ma, 05:56 ♦ Bodnár Ferencet, MSZMP Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei pártbizottság első titkárát Kádár azért váltotta le, mert Miskolc -Tapolcán nyaralót épített magának. Az üdülőépület a mostni NER által építettekhez képest csak szerény hajléknak tekinthető.
www.paap.hu/ords/f?p=2013:3:::NO:3:P3_PERSON_ID:48384
Eladott Ország
@Philip Marlowe: tegnap 22:18 ♦ Közlöd a fideszes csökött agyaddal: "Értitek?... FELTÉTELEZHETŐ!?" A helyzet megoldása roppant egyszerű. A tulajdoni lap megmutatja, a korábbi/eredeti állapotot.
FLETÓ
@m73: Lesz helyette ugyanaz más néven, mert minden ugyanaz csak másképpen!
Eladott Ország
@FLETÓ: tergnap, 21:45 • Én úgy tudtam, hogy demokrácia egypártrendszerben nem működik, csak plurálisan fideszes f@szfejjankó, hogy nyálazd meg a bőrös bránerem! Rákosi ment, Kádár ment, hogy rohadnál meg, Orbán most te vagy a soros.
scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.6435-9/137005204_2756617857924622_3860094631353834787_n.jpg?_nc_cat=110&ccb=1-7&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=DshMpwOjf3EAX8SvsUJ&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=00_AfDGXhz6YRzIXh6GbHCOdccFm-_atTptHt2qD-EE1uNIkQ&oe=64C9EB64
A mester és tanítványa! Már kinézetre is! Remélem ő is egy kis orosz faluban végzi. Már csak a karját kellene megnyújtani, hogy lépjen a térdig, mint az emberszabásúaknak, meg Róth Manónak! Világ potrohosai, egyesüljetek! A tanítvány túlnőtt mesterén. De csak térfogatban. Dagadt disznó. Matyi hozzá képest "darázsderekú" volt. Csak a tanitvány mindent a családjának nem a nép érdekébe tette.
scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/285761086_2107804519424271_3755646705984547292_n.jpg?_nc_cat=102&ccb=1-7&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=G1bzjOC19fgAX8_tPYr&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=00_AfAQL6Rcb0MyCXXFFGAvAKBiXudal7l2amPW4eg-R0YUqQ&oe=64A833F5
Gyerekek, hogy megértsétek a Rákosi rendszer lényegét, holnap ellátogatunk a parlamentbe. Választási csalások, koncepciós perek, államosítás, diktatúra.
scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/273212296_2011433539061370_8826682035958152710_n.jpg?_nc_cat=108&ccb=1-7&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=IxhlnlrHiw8AX948TqT&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=00_AfDDLMXc3feHGK8pOy9cz8spr5_p60tpluabDUS5p6At5w&oe=64A7DED3
FLETÓ
@Philip Marlowe: Látod, hogy @Eladott Ország: mekkora marha?! Össze-vissza beszél...
Dr. Proktor
Mi köze hozzá hogy mit lopnak...
A zsellérnépet úgysem érdekli!
FLETÓ
@Shikari: Méltó rá @infinity: hogy választ kapjon???
Revans
@durbincs:magát is rendszeresen szájba vizitelik a szakállas pöcsös nők?:))
ómió
@Emmersson71: Aberró! Szopásszünetet tartasz!?
percsi
@FLETÓ: és többiek, illetve talán két agyhalott!
Gondolom olvastátok, de hátha elkerülte a szelektív figyelmeteket:
"ELINDULT AZ ÁLLAMI VAGYON KIÁRUSÍTÁSA – 74 NAGY ÉRTÉKŰ INGATLANT TESZNEK PÉNZZÉ ORBÁNÉK
Felhívták rá a figyelmet, hogy a kormány ugyan még nem tárgyalta, de Nagy miniszter már jóváhagyta az ingatlanok listáját, amelyen többek között az alábbiak szerepelnek:

a honvédség Stefánia úti kulturális központja,
a volt közutas üdülő Balatonföldváron,
a mentősök üdülője Balatonszemesen,
és a Balatonkenesei Honvéd Üdülő is.
A minisztérium továbbá pénzzé tenné

az ELTE balatonfüredi
és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem balatonkenesei és balatonlellei üdülőjét,
valamint a Magyar Állami Operaház balatonalmádi
és a székesfehérvári Szent György Kórház siófoki üdülőtelepét is.
A „javaslattól” 32,7 milliárd forintos bevételt remélnek az eladások után."
fuggetlennemzet.hu/reszletek.php?id=56954

A kormány ugyan még nem tárgyalta, vagy is már azt is tudják, kié lesz!
Ingyen megkapja egy-két ember, ezt nevezik eladásnak-vételnek!
Köztudott, hogy ezek semmire sem költenek, büntetlenül elveszik! Ajjaj! nem lesz ennek jó vége nektek!

Az utolsó ingatlanok is jó helyre kerülnek, azt nemsokára lapátra lesztek téve, mert nem lesz szükség többet rátok, mehettek a bányába vagy az aksi gyárakba dolgozni! De ne így legyen!
A kifosztott magyar nép zavarjon el benneteket, mert a férgeknél is ártalmasabb bandát szolgáltok!
Emmersson71
@ómió: Szájer és Kaleta a TE buzi barátaid, te aberrált fartúró!
namihami
Nem tűnt az el, csak átalakult!
És különben is, a döntően fideszes tulajdonosi háttérrel rendelkező Pro-Mot Hungária mégiscsak magyar állampolgároké, így csupán a tulajdonosi szerkezet változott, de a magyarság (mint olyan) nem károsodott!! Miként ugyanígy áll a helyzet a szétosztandó kastélyok és egyéb, eddig állami tulajdonok esetében is! Az csupán egy véletlen, hogy ezekhez (valahogy) mindig egy jól körülírható rétegnek van szerencséje hozzájutni! Biztos ők a legjobb és leggondosabb gazdái ezeknek az értékeknek!
ómió
@Emmersson71: Aberró! Mindkettőnek az "alultápláltja" vagy!?
Emmersson71
@ómió: Szájer és Kaleta a TE buzi barátaid, te aberrált fartúró!
ómió
@Emmersson71: Aberró! Régóta vagy "Szopoklész"!?
Emmersson71
@ómió: @szopómió: Szájer és Kaleta a TE buzi barátaid, te aberrált fartúró!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.