Kedden az Országgyűlés 134 igen, 60 nem szavazattal, tartózkodás nélkül megszavazta a tanárok új életpályájáról szóló törvényjavaslat minősített többséget igénylő részeit, 136 igen, 58 nem szavazattal, tartózkodás nélkül az egyszerű többséget igénylő részeit, így a státusztörvény 2024. január elsejétől hatályba lép. Szakmai és érdekvédelmi szervezetek hónapok óta tiltakoznak a törvény bevezetése ellen, a tervezet megjelenése után diákok, tanárok és szülők közösen többször is tüntettek a visszavonásáért.

Kósa Lajos a nagy port kavart státusztörvényről: Magyarországon, ha kolbászból lenne a kerítés, akkor tüntetnének a vegetáriánusok

Kósa Lajos, a Fidesz képviselője. MTI/Máthé Zoltán

A Telex fideszes politikusokat próbált meg szóra bírni a státusztörvény elfogadásának napján a Parlament folyosóján. Szatmáry Kristóf azt mondta, nem hisz abban, hogy tömeges felmondás lenne majd a közoktatásban, Kósa Lajos pedig arról beszélt, hogy:

Lehet lesz, aki megfontolja és felmond, de én azt gondolom, hogy a törvény az jó

Kósa hozzátette: Nincsen rózsa tövis nélkül. Kósa azt is mondta, hogy:

Magyarországon, ha kolbászból lenne a kerítés, akkor tüntetnének a vegetáriánusok.

A Telex a szavazás után Novák Katalint arról kérdezte, hogy aláírja-e a törvényt. A köztársasági elnök szerint viszont – miután még nem kapta kézhez a törvényt – nem aktuális a kérdés.

Forrás: Telex, 24.hu

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Havanagi
Ennek a seggnyaló , lestrapált, kókler szerencsétlennek miből van a kerítése?Ezt azért tartja a pohos,hogy legyen kin röhögni.Udvari bolond.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nemkati
@Eladott Ország: Ez az akkumulátorgyár dal nagyon teccik, köszi! :))))
Ez jutott eszembe róla:
www.youtube.com/watch?v=SkkIwO_X4i4
SÍva
Ez még szabadlábon van? Azt hittem, hogy Bróker Marcsi nem egyedül csinálta a dolgokat hanem vele együtt! Hogyan mosta ki magát a dologból?
percsi
@Eladott Ország: Nekünk Magyarország a fontos, nem a magyar emberek!
A fidfanok is szeretnének akkumulátor gyárat a kertjük végébe, csak eltitkolják!
Felcsút egy kiemelkedően felfuttatott terület, a pancho aréna mellé nagyon jó lenne felhúzni egyet, pénzt hozna a falunak, az arany lábúak többet kereshetnének. Érthetetlen, hogy nem haraptak rá! Lölő kiharcolhatná, hogy ott is legyen!
Az Európa többi országa biztos irigykedik ránk!
CsipkeRózsa
@SÍva: Nem kellett mosakodnia, bele se keverték, mert hasznos fideszes.
Revans
@durbincs:mocskos büdös pofáját és segglukát tartogassa a szakállas pöcsös nőknek ők még igényt tartanak magára kopasz buzeráns!:))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.