A Krímet 2014-ben az ukrán forradalmat követően Oroszország megszállta, és már a saját részének tekinti, de ezt rajta kívül csak nagyon kevés ország gondolja így hivatalosan.

Ismét történelmet hamisíthatott a lakájmédia: A HírTV szerint nem Ukrajna része a Krím
Kép: Telex

Ilyenek például Belarusz, Kambodzsa, Burundi, Afganisztán, Szudán, Zimbabwe és Észak-Korea.

A telex vette észre, hogy a HírTV szerdai adásában az amúgy is beszédes „Csalódottság Ukrajnában – keserű kommentárok születtek az ukrán NATO-csatlakozás elmaradása miatt Kijevben” című blokk jobb alsó sarkában látható térképen kicsiben, de tisztán kivehetően nem Ukrajna része a Krím félsziget.

A HírTV korábban márciusban írt már a Krímről, pontosabban megünnepelte a 9 éves évfordulóját annak, hogy

2014. március 18-án, 9 évvel ezelőtt csatolta magához Oroszország a Krím-félszigetet.

Ebben a cikkben sem a fenti megszállásról nem tesznek említést, sem arról, hogy például szinte a teljes nyugati világ, a Krímet továbbra is Ukrajnához tartozónak véli, és elítéli a fegyveres orosz területszerzést.

Forrás: Telex

58 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Péter2
Milyen egy gnóm feje van a tagnak , látszik , hogy nem csak külsőleg sérült hanem mentálisan sem kerek , " lehet apuka , anyuka testvérek voltak "
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Péter2
Milyen egy gnóm feje van a tagnak , látszik , hogy nem csak külsőleg sérült hanem mentálisan sem kerek , " lehet apuka , anyuka testvérek voltak "
Istenakinincsen
Függetlenségi harcok vannak már az egész földön! Az aktuális uralkodó politikai elit ezt nem nézi tétlenül! Nekik nagyobb szükségük van ránk mint nekünk rájuk! Ezt ne felejtsétek el!!! Ebben a kis országban 0rbán tartja függőségben, kihasználja, kizsákmányolja a saját népét!!
jáger laszló
És te a Krímet hová sorolod
Én oda ahová az orosz emberek szavazták!!
Én nem kérdőjelezem + a szavazás tisztaságát!
csak ennyi
barátilag
J.L.
jáger laszló
Izéke
aki mindja másnak
gomdolja magára!!!
azt hiszem ez most is igaz!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
kulabombaafityiszre
@KisTehen: ma, 00:18
Magyar nemzetiságü ukrán állampolgárok,ill.
magyar nemzetiségü román állampolgárok.
Érted kergemarha.?
Eladott Ország
@jáger laszló: ma, 00:50 ☻ Orosz szavazásfigyelő. Egy szabad népszavazás számláló biztosa ! Biztos ami biztos ! Ha majd egyszer a nemzeti konzultáció is így fog zajlani... Orosz katona, géppuskával ellenőzi a szavazást
scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/307694156_10230405514228656_2755187487334221250_n.jpg?_nc_cat=104&ccb=1-7&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=h95KNosIMq4AX-XDxF-&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=00_AfBfuDKDXzuKAlS37jxjVTtQuZx8sflz5QJMANbAp3OdrA&oe=64B54A0F
Megkezdődött a népszavazás Ukrajna Luhanszk, Herson, Zaporizzsja és Donyeck régiójában. A szavazás a következő öt napon is folytatódik. De a végeredmény már biztos: 120 % döntött a jogtalan annexióért
scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/307436907_10230400368100006_6825813014755193156_n.jpg?_nc_cat=107&ccb=1-7&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=m70dndCro3EAX9q3lYI&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=00_AfD8ns1ARjrjXNZ1oyNrsPuKjUoA90GfqL4G7ND8lC6vVQ&oe=64B473F4
kereső
"Az orosz elnök civil társadalmi és emberjogi tanácsa olyan blogbejegyzést tett közzé rövid időre, amely a krími népszavazás adatait tartalmazta, viszont merőben más adatokkal, mint a népszavazás hivatalos végeredménye - írja a Forbes.

A népszavazást március 16-án tartották az Ukrajnához tartozó, de orosz fegyveresek által elfoglalt, és orosz többségű Krím-félszigeten, és a hivatalos adatok szerint a szavazópolgárok 82 százaléka voksolt, és 95,7 százalékuk az orosz csatlakozásra szavazott.

Putyin elnök szervezete azonban olyan adatsort közölt, amely szerint a részvételi arány csak 30 százalék volt, és nekik is csak az 50 százalékuk (vagyis az összes szavazópolgár 15 százaléka) szavazott a Krím-félsziget orosz csatlakozására.

A blogbejegyzést nagyon gyorsan eltávolították az oldalról. A Forbes azt írja, hogy Putyin most a krími komédiát akarja eljátszani a donyecki népköztársaságban is."
kereső
A Velencei Bizottság törvénytelennek nyilvánitotta a krimi népszavazást.

Qrva jó "helyzetben" van a szuverén!!! Magyarország- egy sikon mozog Szudánnal.
Eladott Ország
Putyin azzal próbálja indokolni az Ukrajna ellen indított háborút, nehogy a NATO túl közel kerüljön az orosz határokhoz. Nos, nemcsak Norvégia és a balti országok vannak már ott, de az USA is csak kevesebb, mint 4 km-re (!) fekszik tőle, egy sziget választja el . Alaszka orosz föld, ez a napnál is világosabb. II. Sándor cár 7,2 millió dollárért eladta az „amerikánszki” imperialistáknak, de az korrupció volt, a szerződés érvénytelen, az a föld nem a cáré volt, hanem az orosz embereké. Az USA-nak kötelessége visszaadni Oroszországnak. Ivan Ivanovics Bering, a nagy felfedező, akiről a Bering-szorost elnevezték, szintén orosz volt illetve dán, de attól még orosz, és kész...
scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/279028220_10225073263357619_4299515460472312425_n.jpg?_nc_cat=108&ccb=1-7&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=hTpSZ95BMTcAX8b_xfX&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=00_AfC8fsfY4fKuQQfCgbxcMIeg7lViVxBFuYSslzDIWuWnuA&oe=64B3DA18
kereső
@KisTehen: Erdélyben, Kárpát-alján, Vajdaságban, Szlovákiában------ magyar nemzetiségú, román-magyar, ukrán-magyar, mazerb-magyar állampolgárok élnek. És azért a sorrend!!!, mert születési helyük okán elsősorban román, szerb, ukrán, szlovák, osztrák állampolgárok- a magyar állampolgárságot kapták!!, azaz születési hazájuk a felsorolt államok. A magyar nemzethez tartoznak, de Magyarország nem a hazájuk- nem tudom érted-e ?
kereső
@KisTehen: Ne "röhögj" barom- hanem cáfold amit irtam. A "részletek"- amelyekben az ördög lakozik.
simmering73
@Shikari: Bealudtál? Sok volt este a kannás?
kereső
@KisTehen: Ez nem "hiba" , ez tény. Kérdezd meg ezt egy amerikai- magyartól, vagy egy ausztriaitól. Attól nem lesz a hazájuk, hogy kaptak egy állampolgárságot. Ti össszemostok mindent a valóság elhajlitása érdekében. Magyarország a 93 ezer negyzetkilometeren élők hazája, otthona, szülőföldje. Majd, ha nem csak a "jog asztalánál" nyujtják a kezüket- tartják a markukat, hanem a kötelességek, a kötelezettségek asztalánál is, akkor mondhatják, hogy Magyarország a hazájuk.
jancsipapa
1954-ig a Krím tartozott a görög,római,bizánci,kun,tatár,török,( a törökök alatt volt független ). Ezután 1783-tól orosz egészen 1954-ig . Ekkor Hruscsov az ukránoknak adta.1991-ben kapott autonómiát . A 2014-ben népszavazáson óriási többséggel (93% ) elszakadtak az Ukrajnától és Oroszországhoz lettek csatolva .58% orosz ,24% ukrán ,tatár ,stb. Vajon Ukrajna miből következteti ,hogy a Krím az övé?..
Aki Én
@Őrnagy: Akkor mi a faszt Trianonoztok???
Eladott Ország
A lakájmédiából is látható, hogy a bűnöző, hazaáruló csúti geci, milyen embereket gyűjt maga mellé és fizeti őket közpénzből!
Aki Én
@Őrnagy: ...leírsz számtalan ostoba baromságot, majd elakadsz, és nyomod a megszokott visszavonulót. Mert a saját butaságaidat sem érted, nemhogy megvédeni tudnád. Sokat beszélsz, keveset mondasz.
A magyarság kártyát meg tedd le nyugodtan, csak szánalmasabb vagy tőle.
Lehet, hogy te magyar vagy, de egy végtelenül ostoba, idióta suttyó!
Aki Én
@Őrnagy: ...te is azonnal lájkolod magad, Shiki?
Mondom, buta vagy és suttyó.
izéke
@Shikari: anyád meg egy román cigány ha a Krim orosz
izéke
@Őrnagy: az oroszok elismerték Ukrajna területeit saját önálló országként,tehát a Krimmel együtt.
Aki Én
@Őrnagy: ...igen, általában ezzel a ,,gyagyással" zárod a menekülésed.
Nevetséges egy buta lúzer vagy :)
Emmersson71
@KisTehen: Nem, azok székelyek..és a legtöbbje megvet minket, magyarokat :(
Aki Én
@Őrnagy: ...és tudod fokozni, te szellemi toprongy.
Aki Én
@Őrnagy: ...miért jó neked, hogy ennyire lejáratod magad?
kereső
@Őrnagy: Álljon már meg az a nászmenet! Nagy pöcse van a menyasszonynak. Ne keverd az "érzést", és a törvényt. Hiába "érzi" hazájának Magyarországot- ha mostan már egy másik ország a "hazája". A te/ti logikátok szerint az egykori római birodalom területén élő népek joggal tekinthetik hazájuknak Olaszországot- mert ugye a mai olasz hon volt a római birodalom központja. A ti logikátok szerint Szvatopluk szláv fejedelem utódai- leszármazott népei joggal formálhatnak jogot az egykori magyar királyság azon területeire , amelyek mostanra a mai Magyarország területei. És akkor még nem szóltam arról, hogy Erdély- mint önálló fejedelemség soha nem volt része a magyar királyságnak- azzal csak perszonál únióban volt. És ne felejtsük a dáko-román elméleteket sem, mely szerint a mai Magyarország Tiszán-túli rész ősi román föld (ugyanolyan baromság, mint amit ti szajkóztok).
A magyar királyság sem létezett önállóan Mátyás halála után- a osztrák-magyar monarchai részeként funkcionált: közös minisztériumokkal. Talán idézd fel a 1848-as 12 pontot.
Szóval érveid, hamisak- nem felelnek meg a történelmi tényeknek.
kereső
@jancsipapa: 08:12. Volt egy szovjetúnió felbomlása 1991-ben. Az akkori szerződések önálló, szuverén államként határozták meg Ukrajnát- területét, határait akkor határozták meg, beleértve a Krimet is.. Talán nem ártana a közmult történelmét tanulmányozni, mert akkor nem maradna ki a Bzdapesti 1994-es szerződés/nmemorandum- amely megerősitette és elismerte Ukrajna 1991-es területét és határait. Az élet nem 2014-ben kezdődött, amikor az orosz föderáció a 1991,1994 szerződések dacára - felrúgva azokat annektálta a Krimet. Fentebb beraktam egy cikkrészletet, talán olvasd el a népszavazás mikéntjét. A dombaszit meg élőben követhettük...
Aki Én
@Őrnagy: ...az a baj, hogy miden mondatoddal engem igazolsz, te személyiségzavaros lúzer.
Veszíteni képtelen vagy, ez már tisztán látszik.
Emmersson71
@KisTehen: Bizony! Engem magyarként nem csípnek, téged románként inkább elfogadnak :P
Aki Én
@Őrnagy: ...az a baj, hogy miden mondatoddal engem igazolsz, te személyiségzavaros lúzer.
kereső
@Őrnagy: Szóval nincs római birodalom,.Ahogyan magyar királyság sincsen !!!,- Magyarország van. Ha van valami pozitiv hizadéka trianonnak- akkor az az, hogy létrejöthetett egy történelmi mércével mért "modern" önálló!!!, szuverén magyar állam, bár ezért nagy árat fizettek a felmenőink. De ez akkor is igaz. A többi irományod, már csak hablaty.
Mit kavarsz ide Ukrajnát- meg Svájcot? Hogyan jön ide az önálló államiság, a haza definiciójához az "etnikum"? Miről hablatyolsz? A magyarok ősei- mivel a Duna-Tisza köze mindig is komp ország volt, valamint ne felejtsük a tatár járást, a török uralmat- igy aztán tiszta vérvonalú, árpád leszármazott magyar"etnikum" édes kevés volt már a magyar királyság idejében is. De ennek mi köze van ahhoz, hogy mely nemzetiségnek mely ország a hazája? Talán menj el Méherékre-és kérdezd meg az a román nemzetiségű magyart!!!- magyar állampolgárt, hogy romániát tekinti-e, "érzi-e" hazájának?,vagy Magyarországot.
Ami meg ukrajnát illeti- ahogyan nincs római birodalom, nincs magyar királyság, úgy nincsen szovjetúnió sem. Vannak önálló, szuverén utódállamok- mint az orosz föderáció, és mint ukrajna. És ez függetlenül igy van az etnikumtól- nem mellesleg halottál a krimi, és zaporozsjiai tatárokról? Na, ők az ukránok ősei- akik már akkor ott éltek, amikor Moszkva helyén még csak mocsár volt.
jancsipapa
@kereső: Ez persze mind így igaz . De az ott élő kisebbségek (köztük az 58%-os orosz kisebbség???!!! ) jogainak lábbal tiprása ( is) teremtett új helyzetet .Ezek közül egyiknek sincs meg hozzá a megfelelő ereje ( diplomáciai, politikai ,katonai ),csak az oroszoknak .hogy próbáljon változtatni . A nemzetközi politika is elfogadta ezt a helyzetet .Természetesen ez csak közrejátszott ,nyilván a nagyhatalmi törekvések a fő mozgató rugó.És bármilyen népszavazási körülmények között ez az orosz lakosság egyértelmű ,hogy hova szavaz . Emellett még ott a többi elégedetlen ,nem ukrán...
David
@Péter2: - Zelenszkijről beszélsz?
David
@Istenakinincsen: - Akkor adják vissza a megszállt Kárpátalját Magyarországnak.
Aki Én
@Shikari: Leváltottad magad, agyhalott csicska?
kereső
@Őrnagy: Te "mélymmagyar"!! Tudod egyáltalán mit irtál? Engem "hazátlan magyarozol" le, mikor te teszeé tanulságot arról, hogy számodra Magyarország semmit nem jelent- mert te és orbán a magyar-királyságról álmodtok- a 93 ezer négyzetkilometer helyett. Én meg ragaszkodom ahhoz- a születésem okán IS!!! ahhoz a kis "rántotthús "alakhoz. Nekem nem a "nagy magyarország" a hazám, hanem az amelyik trianonnak köszönhetően lett önálló, független, szuverén állam. Bele vagytok buzulva ebbe a hamist történelembe, amely sehová nem vezet- előre bizonyosan nem.
kereső
@jancsipapa: Természetesen abban igazad van, hogy Ukrajnának nagyon-nagy feladat lesz a nemzeti kisebbségek jogi helyzetének rendezése- viszont ez nem indokol semmiféle terrorusta cselekményt: civilek gyilkolását, nők megerőszakolását, gyermekek elrablását. Ukrajna lakosságának 17%-a vallja magát orosznak, ez azért nem a többség. Logikádból kiindulva, ezek szerint a Békés-megyei többségi román nemzetiség érdekében a románok jogosan indithatnának "különleges hadműveletet" Magyarország ellen? Vagy a szerbek a Szentendre környéki szerbek miatt? , mert ott ők vannak többségben? Vagy hogy is van ez? Meg a nyelvtörvény...miért probléma az, ha az ukrán állam az ország hivatalos nyelvének az oktatását bevezeti, és a közigazgatásban az ukrán lesz a hivatalos nyelv. Magyarországon a szlovákok, a románok, a horvátok, a szerbek-- milyen nyelvet használnak ügyeik intézésére? Nem az ország hivatalos nyelvét? Tudtad, hogy az orosz föderációban gyakorlatilag eloroszosodott a sokféle nemzetiség, amely ott él? Van olyan nemzetiség, amelynek ma már egyetlen tagja beszéli ősei nyelvét. Ez ugye nem fáj??
kereső
@Maccska: Egyetlen megyében sincsenek többségben a románok- tanulj meg mondatot értelmezni. Viszont Békés megyében vannak azok a települések, ahol a lakosság túlnyomó többsége román nemzetiségű:hu.wikipedia.org/wiki/M%C3%A9hker%C3%A9k

és még Gyula is számitásba jöhet. És, mert oly szépen" megtiszteltél", anélkül, hogy szóltam volna hozzád- hanyagolj, te orbánista tahó!!
kereső
@Őrnagy: Nem beszéltem lenézően trianonról. Viszont azt a történelmi tényt elhallgatni, és lenézőnek titulálni, hogy az önálló magyar állam trianon következménye, nagy botorság. Én nem vagyok "nagymagyar", csak magyar vagyok- és nekem az ország, a hazám fontosabb, mint a nemzeth, és mint a régmúlt királyi, osztrák-magyar monarchia. Tényleg, van osztrák-magyar monarchiát ábrázoló autós matrica?
kereső
@Őrnagy: Nem mellesleg elegem van abból, hogy mert nekem más a véleményem, és történelmi ismereteim mást mondanak számomra, mint a "szájhagyomány", - ezért én hazátlan bitang vagyok, a többi jelzőt meg már ne is emlitsem. És, ha már ilyen szépen kiosztasz- talán ejtsünk némi szót a magyar királyság nemzetiség politikájáról a 19.20. században.
Talán ismerősnek túnhet, amit most felhánytorgattok Ukrajnának- azok halmozottan, hatványozottan jellemzőek voltak akkoriban. Ha, kérhetlek, akkor beszélj velem normális hangnemben- vagy felejts el!
jancsipapa
@kereső: Ezért írtam fő okként a nagyhatalmi törekvéseket . De ezzel együtt Ukrajna sokat tett a helyzet elmérgesedése érdekében...
jáger laszló
Ergo
aki a gazdagokat baszogatja és néha kérdéseket tesz fel az hazaáruló LNSég!!
A rendes birka nem kérdez hanem béget!!!???
Hát ilyen magas a színvonal a béka seggénél!!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Istenakinincsen
@David: ma, 11:23 Az osztrák-magyar monarchiát nem akarod visszacsinálni?...vagy a római birodalmat, esetleg az ősközösséget?
Istenakinincsen
@Őrnagy: ma, 15:05 A te fehérgalléros bűnöző gazdáid jól megvannak munka nélkül is, közpénzből!!!...Érted a különbséget?!?
Istenakinincsen
@Shikari: ma, 15:08 Te vagy a gazdanépen élősködő féreg, észrevetted bunkó?
Istenakinincsen
@Shikari: Neked ez a munkád, hogy itt ott ugass te tahó?!? Ez az igazi élősködés ! Gratulálok!
...Ja és a te büdös kurva anyádat pondró, érted? Báyer stílust érted ugye?
Istenakinincsen
@Shikari: Nagyon vicces:)) Nyíííhhhahhaaa. A te fejed már valami fingógép seggében van? Metánnal táplálkozol tán te ufó?
Emmersson71
@ómió: @szopómió: Szájer és Kaleta a TE buzi barátaid, te aberrált fartúró!
Emmersson71
@ómió: @szopómió: Szájer és Kaleta a TE buzi barátaid, te aberrált fartúró!
ómió
@Emmersson71: Aberró! Neked ma "szüret"! Utcán prájdolva is szophatod!
Istenakinincsen
@Shikari: Ki a fasz vagy te? Kussolj inkább te kis buzzancs! A prájdon vagy már köcsög?
Istenakinincsen
@Shikari: Te egy hülye vagy és hiányosak az információid! Akkor ugass ha bizonyítani tudod azt amit írsz!
Érted tanár úr? Hogy jön ide Tel-Aviv meg a kurva anyád?
Emmersson71
@ómió: @szopómió: Szájer és Kaleta a TE buzi barátaid, te aberrált fartúró!
ómió
@Emmersson71: Aberró! Jól felszoptad magad a prájdotokon!? Bite párod volt az "alany"!?
Emmersson71
@ómió: @szopómió: Szájer és Kaleta a TE buzi barátaid, te aberrált fartúró!
ómió
@Emmersson71: Aberró! Te főszopacs létedre buzizol másokat!?
Emmersson71
@ómió: @szopómió: Szájer és Kaleta a TE buzi barátaid, te aberrált fartúró!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.