Orbán Viktor úgy látja, ha Ukrajnát fölvettük volna a NATO-ba, az azonnali világháborút jelentett volna. Ennek a kormányfő szerint megvolt a kockázata: akadtak, akik így is felvették volna Ukrajnát, de a többség nem így gondolkodott. A kormányfő az ukránok viselkedését is kritizálta: agresszívek, zsarolnak.

Ha azt csinálnánk, amit az ukrán elnök kér, akkor benne lennénk a harmadik világháborúban – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorának pénteki adásában.

A kormányfő kiemelte: abban az esetben, ha Ukrajnát felvennék a NATO-ba, az azonnali világháborút jelentene, "mert az azt jelenti, hogy akkor a NATO háborúban áll Oroszországgal".

Orbán Viktor: a nyugatiak a háború folytatását akarják

Az ukrajnai konfliktus el fog húzódni, mert "a nyugatiak a háború folytatását akarják" – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök.

A sopronbánfalvai kihelyezett kormányülés ideje alatt készült interjúban a kormányfő arról beszélt, "egészen más feladatai vannak a magyar kormánynak, és másfajta jövő vár a magyarokra, ha nincs háború, mintha van háború".

"Elsöprő továbbra is a háborúpártiak aránya és száma, a béke hangján alig-alig beszélünk néhányan, ezért nekünk arra kell készülni, hogy a háború és a szankciók nem tűnnek el az életünkből" – fogalmazott Orbán Viktor, hangsúlyozva, ha ez megtörténne, "abban a pillanatban a gazdasági bajok tekintélyes része orvoslódnék".

"Agresszívek, zsarolnak!"- Orbán Viktor nagyon berágott Zelenszkijre, tombolt miatta a Kossuth rádióban – Egy dologban azonban egyetért az ukrán elnökkel A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j) interjút ad a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorának Sopronban 2023. július 14-én. Balról Törőcsik Zsolt műsorvezető. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Orbán Viktor: az Egyesült Államok azonnal véget vethetne a háborúnak

Orbán Viktor miniszterelnök egyetért Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel abban, hogy az Egyesült Államok azonnal véget vethetne az ukrajnai háborúnak. Hogy ez miért nem történik meg, azt senki sem tudja

- mondta a magyar kormányfő a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában pénteken.

Orbán Viktor közölte azt is: Ukrajna már elveszítette a szuverenitását, nincs pénze, saját hadiipara vagy saját katonai eszközgyártó képessége. "Pénzt is tőlünk kap, leginkább az amerikaiaktól" és hadieszközöket is – mondta.

Ha Amerika azt mondaná, hogy békét akar, állítsuk meg a háborút, legyen tűzszünet, kezdjünk tárgyalásokat, az holnap reggel bekövetkezne

- mondta.

"Hogy miért nem akarják ezt az amerikaiak, erre választ a NATO-csúcson sem kaptunk" – jelentette ki.

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Edebácsi
Ha egy senki valakinek akar látszani, hülyeségeket mond.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
@qunta: Ott voltál? Kislégy, vagy hamgya formájában putyin nadrágjában? Mert, emlékeim szerint , minden előzmény nélkül támadott 2022-ben. Sőt már 2014-ben is. Egyébként úgy gondolom, hogy ti tudathasadásos állapotban leledzetek. Szajkóztok itten hazaszeretetről, meg a haza védelmének mindenekfelettiségéről- és közben ugyanezért gyalázzátok egy szomszédos ország népét, elnökét. Pedig Ők azok, akik a legdrágábbat áldozzák a hazájuk védelmében- életüket és vérüket. A gúnyolódás, aprehendálás helyett maximális tiszteletet és megbecsülést érdemelnek.Ti csak szajkózzátok a hazaszeretet, de az ukránok meg megmutatják, hogy mi is az.
kereső
És akkor még itt van ez is! A sándor palota nagyasszonya- személyes sértődöttség okán akadályozza egy ukrajnai magyar háborús hős nagyköveti akkreditálását. Mint az ovisok, a homokozóban. - remélem toppantott is mellé.Fel sem merül benne, hogy a kormány /orbán viselkedése, a magyar kormányzati gyalázatos irásai lehetnek a valódi okai.

24.hu/kulfold/2023/07/14/novak-katalin-megsertodhetett-zelenszkijre/
qunta
@kereső: a hoholok nácifasiszta férgek. 2022,2014 vonatkozásában nem ártana 1 kis ismeret.
Revans
@durbincs:maga 1 genetikai hulladék+1 ratyirambó söpredék GECI:))
ómió
Pedig, hát, az efftársija imádja a péniszvirtuózt!
bence
Csak a címre hagyatkozva : orbán két esetben tombol ! Amikor szembesítik az igazsággal , vagy mikor elfelejti bevenni a betegségére kiírt pirulákat ! Az meg , hogy még páleszt is iszik rá , csak növeli a tombolási esélyét !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.