Jóváhagyta a Nemzetközi Úszószövetség (WA) kongresszusa az elnökség egyhangú döntését a jelenleg a svájci Lausanne-ban működő szervezet székházának Budapestre költözéséről – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden a japán Fukuokában a tárca közleménye szerint.

Szijjártó hatalmas bejelentést tett: Budapestre költözik  a Nemzetközi Úszószövetség
Kép: Facebook/Szijjártó Péter

A felek aláírták a szervezet székházának Budapestre költözéséről szóló megállapodást, majd Huszain al-Muszallam elnök kitüntetést adott át Szijjártó Péternek a vizes sportok érdekében végzett munkájáért.

A miniszter a WA kongresszusán üdvözölte a döntést a szervezet budapesti költözéséről, és arról számolt be, hogy Magyarországon már most is két nemzetközi sportszövetségnek van központja, emellett tíz nemzetközi szervezetnek, amelyek közül nyolc az ENSZ-hez kötődik.

Aláhúzta: a kormányzat kész 15 éven át ingyen biztosítani a helyszínt a Nemzetközi Úszószövetségnek, emellett adókedvezményeket és mentességet nyújtanak a szervezetnek, valamint kész megkezdeni az egyeztetéseket a szükséges infrastrukturális beruházásokról.

Beszédében a tárcavezető kétségtelennek nevezte, hogy "őrült időket" él ma a világ, hatalmas változások zajlanak az emberek mindennapi életében, és kétszer is teljesen a feje tetejére állt a globális rend, új korszak van születőben.

Szavai szerint ezt mi sem jelzi jobban, mint hogy a jelenleg is zajló 20. vizes világbajnokságot 2021-ben kellett volna megrendezni, viszont a koronavírus-járvány miatt Japán végül azt elhalasztotta, így tavaly rendkívüli vb-re került sor, amelynek Budapest lett a házigazdája.

Ezt megelőzően a szervezet 2015-ben felkérte Magyarországot, hogy biztosítson helyszínt 2017-ben az úszó-világbajnokságnak a visszalépését bejelentő Mexikó helyett, hazánk pedig igent mondott, és két év alatt végrehajtott minden szükséges előkészületet – emlékeztetett.

"A lényeg, hogy végre itt vagyunk, túléltük a válságot, s készek vagyunk szembeszállni egy másikkal is" – fogalmazott.

Szijjártó Péter büszkeségét fejezte ki amiatt, hogy 2017 és 2022 után Magyarország 2027-ben is vizes világbajnokságot rendezhet, így tíz éven belül "mesterhármast" ér el. "Ezt örömmel tettük és tesszük, készek vagyunk bármilyen rendezvényt azonnal megtartani" – közölte.

Majd rámutatott: hazánk kiemelt szerepet játszik a világ úszósportjában, a Nemzetközi Úszószövetség 1908-as létrehozásakor a nyolc alapító tag között volt, továbbá harminchét olimpiai aranyérmet nyert úszásban és kilenc másikat vízilabdában.

Magyarország ma a hetedik a világbajnokságok összesített éremtábláján, a magyar sportolók már több mint száz érmet nyertek, miközben a lakosságszám tekintetében csak a 95. helyezett az ország, és ez a sikertörténet folytatódik, miután két újabb érmet sikerült szerezni a mostani versenyek során – emelte ki.

Illetve hangsúlyozta, hogy újabb rekord fog születni idén, minthogy Jakabos Zsuzsanna már a kilencedik világbajnokságán vesz részt, ami példátlan a magyar úszók között.

"Minden túlzás nélkül mondható, hogy mi, magyarok úszónemzet vagyunk, úszók nemzete vagyunk, s ugyanez igaz a vízilabdára is" – mondta, felidézve "minden idők legérzelmesebb" vízilabda-meccsét, az 1956-os olimpiai torna döntőjét Magyarország és a Szovjetunió között.

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
Érdeklődöm tisztelettel, ettől a hatalmas "sikertől" majd jobb lesz több millió nyugdijasnak, gyermeket nevelőknek? Az lenne a hatalmas bejelentés, hogy Bpestre költözik a Szilicium völgy egyik részlege( nem egy magyar tehetséges fiatal dolgozik ott). Ezen kéne örömködni, nem azon, hogy szijjártó ismét talált egy pénznyelőt a magyarok számára. Mint a keleti nyitású kereskedőházak, a lélegeztető gépek száz milliárdjai, a kinai-és az orosz vakcinák ezer milliárdjai. Mikor lesz már vége ennek a káros véglénynek az ámokfutása?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
kereső
Érdeklődöm tisztelettel, ettől a hatalmas "sikertől" majd jobb lesz több millió nyugdijasnak, gyermeket nevelőknek? Az lenne a hatalmas bejelentés, hogy Bpestre költözik a Szilicium völgy egyik részlege( nem egy magyar tehetséges fiatal dolgozik ott). Ezen kéne örömködni, nem azon, hogy szijjártó ismét talált egy pénznyelőt a magyarok számára. Mint a keleti nyitású kereskedőházak, a lélegeztető gépek száz milliárdjai, a kinai-és az orosz vakcinák ezer milliárdjai. Mikor lesz már vége ennek a káros véglénynek az ámokfutása?
Eladott Ország
Orbán: „Annyi győzelmet arattunk, hogy vakarjuk a fejünket. A győzelem napi rutinná vált számunkra.” Vigyázz köpcös, mert ha sokat vakarod a fejedet, tele megy a körmöd szálkával! A legutóbb megrendezett úszó vb még az átadás után is milliárdokkal drágult.
jesz
@infinity: ez a Qatar egy huncut cég lehet..
Sámannus
Takarodjá te a börtönbe te szarházi szélhámos.
Sámannus
@Őrnagy: Nem kispofám. Ott működik az ellenőrzés. Amit te hiányolsz igehaza bizonyíték nélkül is kézenfekvő büncselekmény sorozat. A szabadságharcot ha szószerint értelmezzük a ner szavait az a börtön elkerülését jelenti, nem afféle nemzeti harcot. Olyan süket vagy, hogy a legnyilvánvalóbb bűncselekményeknél bizonyítékra vársz, ami kiveri a szemedet.
Sámannus
@Őrnagy: Magadat húgyagyúzd bazd+ amit ide okádsz mindnek az ellenkezője igaz. Kizárólag a nernek van haszna belőle. setétebb vagy az éjszakánál.
Ha egy penészes bab árával élszámolna a kormány kezdhetnénk ezzel valamit, de azt sem teszi. Inkább eltüntetnek minden bizonyítékot, hogy ne lehedden őket tettenérni
kereső
@Őrnagy: 09:40 Minő véletlen szijjártó sok-sok kitüntetése. Csak nem megkenték az oroszok- a gázszerződés miatt, meg ez az úszószövetség? Vagy mi fizettünk azért, amiért szijjártó kitüntetést kapott? Tudod, te képes vagy arra, orbánnal együtt, hogy eladd a x@rt lekvárnak, főleg ha a fideSS-ről van szó, miközben eladod, hogy "egy a hazájáért aggódó, magyar vagy". Ha, annyira aggódsz, akkor nyisd ki a szemed, és lásd is meg a valóságot- ne csak azt amit mondanak neked.
kereső
@Őrnagy: Nekem ne magyarázz- ugye ismered a hápi meghatározását. Nem akarom idézni- mert te úgyanúgy fideSS-es vagy, mint a hápi , amely meg egy kacsa. Neked mániád, lehülyézni, gyagyásozni mindenkit , aki ellent mer mondani? Tiszta fideSS-es tempó, várom még a lipsizést, a libsizést.
Mit épit a sok a pénzből? Kastélyokat- amelyeket azután elajándékoz magánszemélyekenek? Stadionokat? _amely el is veszitik köz jellegüket, mivel akik kapják azok vállakozások, "profi" sport klubok. Magán iskolákat köz pénzből? Mit épi olyat, amelyek a köz- a sok-sok millió ember életminőség javitják? Na, sorold...
kereső
Mea culpa! A templomokat, egyházi létesitményeket meg kihagytam- pedig vannak szép számmal, kül-és belhonban is. Legalább boldog lesznek a "lelki szegények", ők meg megygyónják az ország kifosztását, hiszen Isten maga a megbocsájtás- ők meg olyan nagyon kerrsztények.
Sámannus
@Őrnagy: Te agyhalott szopógép gondolom ingyért csinyálőd, mert jólesik neked, ha leszarnak is. Sok ilyet ismerek a környezetemben, általában hat elemivel tolják az észt, amit a közmédia regeli szarás közben tálal nekik. láthatóan te is ilyen szarevő vagy. ki sem nézek belőled többet.
kereső
@Őrnagy: Ne gyere nekem Soros Györggyel- arra válaszolj, amit kérdeztem. Van neki magyar!!! tisztességes neve- nem szolhált rá, hogy igy irjatok róla. Na, mi lesz- válaszolsz, vagy ismét csak mellébeszélsz?
kereső
@Őrnagy: Akkor menj a 3,14csába, és ne szólj hozzám- nem tudsz tisztességesen válaszolni, csak sértegetni. Primitiv barom.
Dr. Proktor
Ez vajon mit jelent? Svájc helyett ezentúl mi fizetjük a cehhüket?
kereső
Remélem lesz olyan "gáláns" a magyar kormány, hogy ingyen és bérmentve rendelkezésre bocsájt egy patinás palotát a szövetségnek, és vállalja a fenntartását is. Tényleg mi van az orosz kémbank székházával? az mostan már az orosz állam tulajdona lett- ajándékba?
kereső
@sgl: Hááááááát('sic), rikoltozni már tud...
libellle
Phu a magyar kormány nagyon mélyen nyult a pénztárcába, hogy egy másik korrupt sport röhejt odahelyezzenek.
simmering73
VÉGRE! Erre már nagyon vártunk!
Ezzel minden gondunk megoldódik. 0% lesz a híres magyar infláció, egyenesbe jön a méltán világhírű egészségügyünk, az oktatásba dől a pénz, Brüsszel fizet, mint a katonatiszt, az életszínvonal az egekben, utolérjük végre Svájcot és eljön az áhított világbéke.
olkt.eu/vegre-erre-mar-nagyon-vartunk
Nagy segítség ez a magyar családoknak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.