A pedagógusok azután kezdtek tiltakozni, hogy rendelettervezet jött ki a következő tanévről, amelyből kiderül: hosszabb lehet a téli, és a tavaszi szünet is, viszont egy héttel tovább kell majd iskolába járni nyáron – írja a Telex.

Pintérék bicskanyitogató választ adtak a tanévhosszabbítás miatt tiltakozó tanároknak

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) nem ért egyet a tanítási év 2024. június 21-ig történő meghosszabbításával, ennek oka, hogy a tanítás általában nem légkondicionált termekben zajlik, és a melegben kevésbé hatékony az oktatás – állították a tanárok.

A Magyarországgal azonos klimatikus fekvésű Szlovákiában június 30-ig tart a tanítás, és ez nem okoz gondot

– válaszolta az RTL Híradónak a Belügyminisztérium arra a felvetésre, hogy az oktatási érdekképviseletek szerint az iskolaépületek nagy része alkalmatlan arra, hogy a nyári hőségben is ott tanuljanak a diákok.

A tárca azt is közölte, hogy a Nemzeti Pedagóguskar kérésére a beiratkozást két nappal eltolják, a szóbeli érettségi vizsgákra pedig további három napot biztosítanak, így nem kell majd egyszerre érettségiztetniük és órát tartaniuk a középiskolás tanároknak.

Forrás: Telex

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Clavigo
már kezdem unni a nyüglődést.,,rinyálást.. Egyetlen egységes sztrájkot sem tudtak eddig összehozni...( a fitymasz massziv szavazó rétege )...Ennek mi értelme van..?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Pálinkás Pál
@Nyírfa: ezt nem a tanároknak kéne megtenni,semmi gazdasági hatásuk nincs,..a puhos szemében csak viszik a pénzt...de ha leállnának a szállítók, meg a tömegközlekedés, napok alatt összedőlne a puhos rendszere...
balos
@Pálinkás Pál: Ebben az "istálóban" a szar lett a mérce,aki ezt nem kéri,az ellenség és mehet a kő levesbe!Sajnos a 89 es év nekem a Mohácsi vész előjátéka volt!Sokan viszont ebből profitáltak és profitálnak ma is!A diktátorokhoz való ravaszkodás gyümölcsöző az megosztóinknak!
Pálinkás Pál
@balos: akkor vagy tegyen valamit az ellenzék,vagy kussoljon,..mert amit most tesznek az nulla...
balos
@Pálinkás Pál: Fegyverbe fegyverbe!Basszus már megint otthon maradt a "nyúl-cipő"!
Nyírfa
@balos: 07.04

Végre valaki, aki ugyanazt, de legalább hasonlót érzett mint én!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.