A pedagógusok azután kezdtek tiltakozni, hogy rendelettervezet jött ki a következő tanévről, amelyből kiderül: hosszabb lehet a téli, és a tavaszi szünet is, viszont egy héttel tovább kell majd iskolába járni nyáron – írja a Telex.

Pintérék bicskanyitogató választ adtak a tanévhosszabbítás miatt tiltakozó tanároknak

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) nem ért egyet a tanítási év 2024. június 21-ig történő meghosszabbításával, ennek oka, hogy a tanítás általában nem légkondicionált termekben zajlik, és a melegben kevésbé hatékony az oktatás – állították a tanárok.

A Magyarországgal azonos klimatikus fekvésű Szlovákiában június 30-ig tart a tanítás, és ez nem okoz gondot

– válaszolta az RTL Híradónak a Belügyminisztérium arra a felvetésre, hogy az oktatási érdekképviseletek szerint az iskolaépületek nagy része alkalmatlan arra, hogy a nyári hőségben is ott tanuljanak a diákok.

A tárca azt is közölte, hogy a Nemzeti Pedagóguskar kérésére a beiratkozást két nappal eltolják, a szóbeli érettségi vizsgákra pedig további három napot biztosítanak, így nem kell majd egyszerre érettségiztetniük és órát tartaniuk a középiskolás tanároknak.

Forrás: Telex

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Clavigo
már kezdem unni a nyüglődést.,,rinyálást.. Egyetlen egységes sztrájkot sem tudtak eddig összehozni...( a fitymasz massziv szavazó rétege )...Ennek mi értelme van..?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Clavigo
már kezdem unni a nyüglődést.,,rinyálást.. Egyetlen egységes sztrájkot sem tudtak eddig összehozni...( a fitymasz massziv szavazó rétege )...Ennek mi értelme van..?
infinity
Magyar tanárok, vigyázó szemeteket Romániára, a román tanárokra vessétek!
Nyírfa
Szlovákiában talán tanításra alkalmas iskolák vannak.
infinity
Ja, nem a tanárokat izélgetem, hanem arra szeretnék utalni, hogy a tanárok okosak, de ebben a beteg, minden emberségéből kifordult fasisztoid rendszerben, amit O1G hozott létre (a kísérlet sikerült!) nekik sincs semmi esélyük a fideszes patkányhordával szemben!
jáger laszló
Szerintem konszenzusra lehet jutni,mert nem olyan szögesek az LNtétek..A kecske is jól lakjon és a káposzta is +maradjon elv alapján-
Végül is nem buta emberek vitáznak a végtelenségig
csak ennyi
barátilag
J.L.
csak úgy....
trianon elött divat volt az 1 tanáros falusi oskola, hol a nebulók 4-talán még 6 osztályt is végezhettek! nem köll annyi okos embör magyarországra,hiszen ott tündököl nekik 0rbán viktor a világ esze a magyarok csodaszarvasa! - ha elpatkolt,csak be kell balzsamozni mint a ruszkik lenint, és akkor még évekig használ...
vacsi
"A Magyarországgal azonos klimatikus fekvésű Szlovákiában június 30-ig tart a tanítás, és ez nem okoz gondot"
Ostoba hivatkozás...
Pálinkás Pál
a tanár társadalom egy nulla,...mintha csupa kisegítőben végzettből állna az érdekképviseletük...az elmult lassan 2 év nem volt elég nekik arra,hogy rájöjjenek, a duma semmit nem ér...
kereső
Számtalan más országban is hosszabb a tanév- mert az évközi tanszünetek megnyujtják a tanévet. Most itt is ezt tervezi a kormány- ami egy szempontból teljesen elfogadható- a gyermek szempontjából. Hiszen a szorgalmi időszakot megszakitó tanszünetes napok biztositják azt, hogy a gyermekek pihenjenek, regenerálódjanak-és ne 5 hónap hosszú legyen a félév. Mert a mostani rendszerben, gyakorlatilag 3-5 nap az, amely pihenést biztosit számukra. Talán meg kellene ezt fontolni kedves pedagógusok a gyermekek - főleg az alsó tagozatosok érdekében. Az oktatás nem csak rólatok szól..., hanem az oktatottról is.
A francia rendszerben tagoltabb a tanév- 6 hét szorgalmi időszakot követ két hét szünet. Igy júius elejéig tolódik ki a tanév.
Pedig ottan a déli vidékeken egyáltalán nem ismeretlen a "kánikula"- valami jobb indokot kellene kitalálni.
Clavigo
@Shikari: Téged ki kérdezett,,buckalakó ?
ómió
Pedig az efftársi "tünciket" még bele se számították!
jancsipapa
@Clavigo: Nem a kedvencem az illető ,de ő is éppen úgy elmondhatja a véleményét ( még akkor is ,ha az többnyire provokatív ),mint te ,vagy én...
Csizmás Kond
Az is igaz, hogy nem kéne minden évben változásokat eszközölni, mert amikor évtizedekig egyugyanazon rend szerint tanítottak akkor is jó volt, söt, de az is biztos, hogy minden ilyen változásért sem kell rögtön kórusban rinyálni, mert legtöbb változtatás épp a rinyálások, a nemhozzáállások, a mindenkinek kénye-kedve utáni igazítások miatt van.
Eladott Ország
@Clavigo: tegnap 21:39 ♦ Orvosok, pedagógusok, védőnők, rendőrök, és mindenki másnak szólok. Nehogy összefogjunk, mert még talán sikerül valamit elérni!
twitter.com/Judit3Deak/status/1690618311451574272/photo/1
Tisztázzunk egy Orbitális féreértrést! Képviselőinket nem azért választottuk meg, hogy milliós illetményeikből szépen megéljenek... A képviselők illetményeinek kifizetése az országban dolgozók által megtermelt pénzéből történik, míg a dolgozók saját bevételük, bérük, fizetésük az inflációt sem fedezi. Ezért egyre elkeserítöbb a megélhetés.
scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/365321244_6552221331487743_336877579538189669_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=1-7&_nc_sid=0f5592&_nc_ohc=5mhmGDirDrwAX9QtGpu&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=00_AfCyg-i547WaNBpv122_o236zlviZeDKoyU43FCtH1rVMg&oe=64DCD9C7
Designer
A tanár sajnos bent van július 5-ig egyébként! Csak a diák megy nyári szünetre hamar!
Nyírfa
@infinity: tegnap, 22.45

De van, ha összefognak. Magad írtad mintának a román példát.
Nyírfa
@Pálinkás Pál: 06.18

Nagyon nagy baj, hogy a társadalom nem áll ki értük. Az a néhány ezer ember, aki megmozdul, csak arra jó, hogy a kormány felmutathatja, szabad a véleménynyilvánítás.
Ha sztrájkba lépnének, ami nagyon üdvös lenne, még felháborodást is szülne a bigott családokban. De nem rájuk kell tekintettel lenni, hanem kockáztatni szükséges, mert nem maradt más lehetőség.
balos
@Nyírfa: Ez nem társadalom,mert abban az egyedek egyéniségek!A rendszarváltók sikeresen csináltak zombikat a nemzethy "emberekből"!A többi pedig nem meri átlépni az "árnyékát"!Azt az árkot amit mélyítettek a megvezetőink:MAGYARI_MARIANA ároknak hívják jobb helyeken!
Szevasztok
Szépen bemutatkozott pedagógus brigád. Nem érdemelnek semmit.
Nyírfa
@balos: 13.08

" Mariana árok" : találó!
Lendkerék
Minden porcikámmal, összes sejtemmel gyűlölöm ezt a végletekig aljas NERes rendszert, legfőképpen a vezéreit, de szerintem a pedagógus érdekképviseletei ezt most nagyon benézték. Leginkább "kereső ma, 06:28" véleménye áll az enyémhez közel. Tök felesleges ilyenből tiltakozási ügyet kreálni. Sem a diákoknak, sem a pedagógusoknak nem csorbul semmilyen joga, még ha tudjuk is, hogy a hatalom döntésében semmilyen pedagógia/szakmai érv nem játszik szerepet, kizárólag csak az, hogy kevesebb legyen az iskola fűtésszámlája. Persze a szülők szívnak, mert év közben több napon kell gondoskodniuk gyermekük felügyeletéről, jobban fogy a szabadságuk, de akkor tiltakozzanak a szülők, ne a pedagógusok erodálják az egyébként is szegényes érvkészletüket a hatalommal szemben.
Pálinkás Pál
@Nyírfa: súlytalanok, puhosnak nem oszt ,nem szoroz ha sztrájkolnak is...csak úgy lehet eredményt elérni, hogy nem mennek be, felügyelni a gyerekeket...,rögtön egyik szülő kiesne a rabigából,..otthon kéne maradni, vigyázni a kölökre...
Nyírfa
@Pálinkás Pál: 17.56

Sztrájk! És csatlakozzanak a szülők is, amennyire csak módjukban áll. A gyerekeikért ez a legkevesebb.
Csakhát ez a nép harciaskodni szeret, nem értelmesen cselekedni.
balos
@szar-nagy: 1 nyilasturulbasznáditól ,ez a legtöbb ami magyarosch!
Pálinkás Pál
@Nyírfa: ezt nem a tanároknak kéne megtenni,semmi gazdasági hatásuk nincs,..a puhos szemében csak viszik a pénzt...de ha leállnának a szállítók, meg a tömegközlekedés, napok alatt összedőlne a puhos rendszere...
balos
@Pálinkás Pál: Ebben az "istálóban" a szar lett a mérce,aki ezt nem kéri,az ellenség és mehet a kő levesbe!Sajnos a 89 es év nekem a Mohácsi vész előjátéka volt!Sokan viszont ebből profitáltak és profitálnak ma is!A diktátorokhoz való ravaszkodás gyümölcsöző az megosztóinknak!
Pálinkás Pál
@balos: akkor vagy tegyen valamit az ellenzék,vagy kussoljon,..mert amit most tesznek az nulla...
balos
@Pálinkás Pál: Fegyverbe fegyverbe!Basszus már megint otthon maradt a "nyúl-cipő"!
Nyírfa
@balos: 07.04

Végre valaki, aki ugyanazt, de legalább hasonlót érzett mint én!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.