Vagyonadó bevezetését javasolja a Párbeszéd-Zöldek, az intézkedés ezerötszáz milliárd forintos bevételt eredményezne éves szinten a költségvetés számára a párt számításai szerint – mondta Barabás Richárd, a Párbeszéd-Zöldek szóvivője, Újbuda alpolgármestere szombati online sajtótájékoztatóján.

Vagyonadót vetne ki a gazdagokra a Párbeszéd-Zöldek
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A politikus úgy fogalmazott: a "szupergazdagok" nem járulnak megfelelően hozzá a társadalmi egyenlőtlenségek csökkentéséhez. Sérülékeny az a társadalom, amelyik nagyon szétszakad, amelyiknek nincs erős középosztálya – hívta fel a figyelmet, hozzátéve: a "szupergazdagok" számára is jó befektetés lenne, ha nagyobb részben vállalnának szerepet a társadalom sikerességéért.

Barabás Richárd közölte: 

a Párbeszéd-Zöldek egy progresszív, sávos adórendszer bevezetésére tesz javaslatot, amely a nettó 600 millió forint fölötti vagyoni értéknél kezdődne. Nettó 600 millió forint és 1,6 milliárd forint közötti vagyon esetén 1,7 százalékos lenne az általuk javasolt vagyonadó mértéke, 1,6 milliárd és 2,9 milliárd forint között 2,1 százalék, 2,9 milliárd forint feletti vagyonrészre pedig 3,5 százalékos adókulcs kivetését javasolják

- részletezte a szóvivő.

Hozzátette: a vagyonadóból évi 1500 milliárd forint bevétel származhatna, ez pedig nagyon hiányzik azokról a stratégiai területekről, amelyek az ország sikerének kulcsai. Vagyis az oktatásból, a szociális ágazatból, az egészségügyből és a zöld átállásból – magyarázta.

Nagyon fontos, hogy erős, polgári középosztálya legyen Magyarországnak, ehhez viszont arra van szükség, hogy megakadályozzuk a társadalom szétszakadását

- hangsúlyozta a politikus.

Forrás: MTI

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Szevasztok
Bolsevik komcsi jelmondat, "fizessenek a gazdagok" illetve vegyünk el azoktól akiknek van.
Akasztani !!!
verőce21
Még egyetlenegy javaslatot nem hallottunk a bolsiktól arra, hogyan lehetne a termelést fokozni, vagy eredményesebbé tenni...!

Mindig csak az van nekik, hogyan vegyünk el a gazdagoktól, hogyan szerezzük meg a hatalmat, hogyan kellene hatékonyabban kommunikálni a hatalom megszerzése érdekében, hogyan raboljuk ki a kulákokat, a vagyonosokat...?
Clavigo
@Szevasztok: @verőce21: @Philip Marlowe: Az értelmes arcú Lölő , like- olja a nálánál sokkal hülyébbeket ... " legyetek bátorak "..:):):)
Levendula
És honnan tudják, hogy ki a gazdag?
A társasházunkban lakó egyik fazon és a felesége évek óta ugyanabban a ruhában járnak, szinte semmit nem költenek magukra, de MILLIÁRDOSOK !!! Nem milliomosok. Igaz, hogy rengeteget buktak a közelmúltban csődbe ment bank ügyfeleiként, de bőven maradt még nekik pénzük.
ómió
Nagyon vágynak már egy valamirevaló efftársi népzsebire!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.