Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója egy televízióműsorban mesélt a szerinte fennálló veszélyekről – hozta le az MTI.

Bakondi szerint az EU migrációs politikája az embercsempészeket segíti

Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója beszél Rétvári Bencével, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkárával az illegális bevándorlás aktualitásairól újságíróknak adott nyilatkozatukon a Miniszterelnöki Kabinetiroda sajtótermében 2023. október 13-án. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Bakondi György figyelmeztetett arra, hogy az EU még mindig nem képes hatékonyan kitoloncolni azokat, akiknek nincs joga Európában maradni. Ehelyett az unió azokat az országokat sújtja, amelyek a határőrizet támogatására helyezik a hangsúlyt, és azoknak kellene fogadniuk a migránsokat, akiknek nincs menedékjoguk. Ez pedig hatalmas migránslétszámot jelentene, amelyet nagy táborokban  - migránsgettókban – kellene elhelyezni.

„Az Európai Unió elhibázott migrációs politikája lehetővé tette, hogy emberek az embercsempészek közvetítésével, pénzért, és nem az uniós tagállamok döntése alapján juthassanak be Európába”

- mondta Bakondi.

A főtanácsadó rámutatott arra, hogy a migrációs helyzet folyamatosan romlik. A déli határon a migránsok közötti konfliktusok kezdetben késekkel és botokkal zajlottak, majd súlyosabb fegyverek is bekerültek a képbe, mint például pisztolyok, kézigránátok és géppisztolyok. Ezek a konfliktusok először külterületeken történtek, majd átnyúltak a lakóterületekre is, és még rendőrökre is támadtak a határtérségben.

Szerbia komoly rendőri erőket vezényelt a határ menti területekre, de az elfogott migránsokat nyílt táborokba vitték, ahonnan sokan visszatértek a határ közelébe.

Ezen felül a nyomás is tovább növekszik, 172 ezer felett van a migránsok száma, és több mint ezer embercsempész ellen indult büntetőeljárás Magyarországon.

A magyar kormány a helyzet miatt nemzeti konzultációt indít a migráció kérdésében, hogy meghallgassa a magyar emberek véleményét az új migrációs paktummal kapcsolatban.

Forrás: MTI

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

colibri
Nem szégyelli magát ezzel kiállni, amikor pont a magyar kormány szabadította rá Európára a sok már bebörtönzött embercsempészt? Azóta az összes szomszédunk szigorított ellenőrzést vezetett be a közös határokon. Nyugdíjba kellene vonulni Bakondi, bőven eljött már az ideje!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
jáger laszló
Azt is ,mondhatjuk
Orbán embercsempész politikája a migránsokat segíti!!
Nemdebár!!!???
csak ennyi
barátilag
J.L.
colibri
Nem szégyelli magát ezzel kiállni, amikor pont a magyar kormány szabadította rá Európára a sok már bebörtönzött embercsempészt? Azóta az összes szomszédunk szigorított ellenőrzést vezetett be a közös határokon. Nyugdíjba kellene vonulni Bakondi, bőven eljött már az ideje!
csak úgy....
@m73: komcsi volt mint a mostani munkaadói!
Clavigo
Ez a buzika nem tud róla,,hogy a muszkaszopó Gazdaállatja hány darab e- csempészt engedett szabadon ?
Clavigo
@m73: Az összes ilyen...,,mint ez a díszbuzi.
Maxipocak
@colibri: ennek a senkiházinak nyugdíjat? Sittre vele. Vele is.
Ezodabasz
Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója nemrég még biztonságpolitikai szagértő volt. Jaaa nem: Disznóságpolitikai szagértő...
Ez mindent is tud.
Ezodabasz
Vakkondi úr! Mi lenne ha megvizsgálnánk az okokat? Miért vannak a migráncsok? Csak nem azért mert mindent eszedtek tőlük a "jóléti" társadalmak? Ezek is emberek és nem kalandvágyból idulnak el gumicsónakokkal! Ők nem akartak sem háborút és arról sem ők tehetnek hogy a természeti katasztrófák sujtják őket, amit persze a jóléti társadalmak okoznak.
Mit csináljon az akinek elvették mindenét? Útrakel egy jobb életért akkor is ha belehal...
Ha túléli és befogadják akkor is lesz baj...A második nemzedék már érzi, hogy nem egyenrangú hanem csak egy szolga, és itt kezdődtek a bajok!
NKF
Ki pénzeli a migránsokat? Több ezer euro van mindegyiknél,bankkártya,telefon!
Yoda69
Es ezt röhögés nélkül tudta végig mondani? Ügyes.
pultosjocó
ezt te mondod köcsög..? a zsírdisznó gazdád most engedett el 1400 belőlük a sittről...!
vacsi
Így igaz, és utána ide akarják nyomni nekünk!
Yeromos
Aki itt segíti az embercsempészeket a magyar kormány, azzal, hogy gyakorlatlag nem bünteti. A migrációról meg annyi, hogy több száz ezer ázsiait telepit be a kormány, ezzel elvéve a magyarok munkáját.
balos
@colibri: Inkább a magányzárdába!Ott talán még rokon lelkekre is találna a pedofiliánuszoknál!Jó pénzért anyját apját is kimérné a vágóhídón!
ómió
Ezt csak a bolsi zakkantja nem látja!
madlaci66
orbánc meg beengedi az orosz kémeket, és egyébb elitélt bűnözőket a schengeni határ mögé
Ezodabasz
@Maccska: erroraccess_timema, 03:34 Nem a magyaroknak kell befogadni őket, ebben az egy dologban igaza van 0rrbánnak! A gyarmatosító elnyomó, rabszolgatartó jóléti államoknak kellene befogadni vagy támogatni, mert ők azok akik földönfutó nincstelenné tették őket!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.