Még mindig nem világos az Európai Bizottság számára a magyar igazságügyi reform minden részlete, ezért újabb kérdéseket küldtek a kormánynak – értesült hivatalos forrásból az EUrologus.

Tovább késnek az uniós pénzek
Fotó: Facebook/Navracsics Tibor

November 1-jén két uniós biztos, az igazságügyért felelős Didier Reynders és a foglalkoztatásért és szociális jogokért felelős Nicolas Schmit küldött levelet a magyar hatóságoknak, hogy további felvilágosítást kérjenek az igazságügyi reform “bizonyos elemeiről”.

Ettől az eljárástól függ, hogy Magyarország hozzájut-e a hétéves költségvetésből 13 milliárd euróhoz. Ez a 22 milliárd eurós felzárkóztatási forrásoknak a jelentősebb része, a fennmaradó összeg elérése a korrupcióellenes intézkedésektől függ.

Magyarország július 18-án tájékoztatta az Európai Bizottságot, hogy elvégezte az igazságügyi függetlenségének megerősítésével kapcsolatos jogalkotási és igazgatási feladatokat és ezzel párhuzamosan 202 millió euró kifizetését kérte a brüsszeli testülettől. A szabályok értelmében a Bizottságnak három hónapja van a teljesítések értékelésére, majd ha ez pozitív, újabb két hónapon belül kell a számlákat kifizetni. Vagyis elvileg október 18-án telt volna le az eredeti határidő, azonban a Bizottság szeptember 26-án kérdéseket tett fel a magyar kormánynak a reformmal kapcsolatban, amelyre október 19-én érkezett meg a válasz – ezen idő alatt a határidő számítását felfüggesztették.

Ha a magyar kormány ismét több mint három hetet szán a válaszadásra, akkor az Európai Bizottság december elején hozhat döntést.

Forrás: hvg.hu

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Pedig a Navracsics már a jövő hétre (is) megigérte!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
namihami
Pedig a Navracsics már a jövő hétre (is) megigérte!
Sámannus
Mehet a csüngőhasú a pingvinékhez is gazsulálni, mert ott még nem jártak.
Menőmanó
Míg Polt a helyén van nincs miről beszélni.
Az nem igazságügyi reform, hogy egy vesszőt máshova raknak.
izéke
Soha ne adjanak egy koszos centet se orbánéknak mert csak valamelyik stróman kapná meg. Nem kiéheztetni kell magyarországot,hanem kikergetni kerítésen kívülre mint egy veszett kutyát!
pultosjocó
egy peták sem jön...navracsicska, már a szektások is csak röhögnek rajtad,...a dumádat már csak a teljesen analfabéta választóitok../ kb 1 millió fő /...veszik be...
Virág Árpád
Akkor marad a kerítés a déli határainkon!
Béla333
Adják már azt a rohadt pénzt, mert már nagyon éhes a maffia...!
Ha nem lophatnak kifordulnak magukból!
human
NavraCsicskát azzal lehetne csak zavarba hozni, ha egyszer véletlenül tényleg jönnének az EU-s támogatások.
jesz
Navracsics az ingyenélés nagymestere...ígérget, és cserébe ingyen repülget, ingyen étkezik, lakik, és nem szégyenli magát...mert tudja, hogy a pénz az ablakban...
Egy biztos..nekünk qurva sokba kerül.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.