A szervezők szerint semmi sértő nincsen a botrányt kirobbantó fotókon, a Magyar Nemzeti Múzeum igazgatója, L. Simon László kirúgása pedig sokkolta őket – írta meg a Népszava. 

Ledöbbentek a World Press Photo szervezői L. Simon László kirúgásán

Radisics Milán természetfotós, a Lábnyomunk – Az ember hatása bolygónkra című kísérlőtárlat kiállítója (b) és L. Simon László, a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója a World Press Photo 2022 kiállítás megnyitóján a Magyar Nemzeti Múzeumban 2022. szeptember 22-én. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A lap megkereste a tárlat ügyvezető igazgatóját, Joumana El Zein Khouryt, akit sokkoltak a fejlemények.

"Megdöbbenéssel értesültem erről döntésről. Ezeken a képeken nincs semmi explicit vagy sértő. Ez a fotósorozat egy idős LMBTQI+ emberekből álló Fülöp-szigeteki közösség életének átgondolt és őszinte felvétele. Arra bátorítok mindenkit, hogy nyugodtan látogasson el a honlapunkra, nézze meg a történetet, és vonja le saját következtetéseit"

– válaszolt a vezető.

A Népszavának Andrew Davies, a World Press Photo Alapítvány kommunikációs igazgatója is reagált. Ő elmondta, hogy ritkán, de előfordul, hogy egyes országokban a hatóságok letiltják a kiállítást, vagy nem kapnak engedélyt a bemutatásra.

"Mindig megpróbáljuk megtalálni a módját annak, hogy kiállításainkat olyan helyekre is eljuttassuk, ahol a sajtószabadság nagyobb nyomás alatt áll, mint itt az Európai Unióban, és ebben együttműködünk a helyi hatóságokkal és partnerekkel. Ugyanakkor van egy olyan szabályunk, hogy az éves kiállítást teljes egészében be kell mutatni, és az összes nyertes történetet be kell vonni az éves kiállításba"

– mondta el Davies. 

Mint az köztudott, a Mi Hazánk Mozgalom képviselője, Dúró Dóra több LMBTQ+ témájú képet kifogásolt a tárlaton, és sikerült elérnie, hogy a gyermekvédelmi törvényre hivatkozva Csák János kulturális és innovációs miniszter korhatárossá tegye a kiállítást, azaz ne engedjék be a 18 éven aluliakat.

A Magyar Nemzeti Múzeum igazgatója, L. Simon László válaszul kígyózó sorokat ábrázoló fotóval köszönte meg Dúrónak a reklámot, aki erre aberráltnak nevezte az igazgatót. Ezek után Csák János hétfőn elbocsátotta az intézmény éléről L. Simont.

Forrás: 24.hu

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
@Philip Marlowe: Csák elvtárs farka bizonyult hosszabbnak. Ennyi...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
@Philip Marlowe:14,12 Ennél a "véleménynél" már nincs lejjebbT
nezelodo
@Maccska: Csak jelentkeztél arra a hírdetésre, amelyben Jézus menyasszonyait kereste az egyik általad buzinak nevezett? És csalódtál? Vagy nem jutott neked pl egy LED lámpás cég se?
csak úgy....
@Nessy: hidd el,hogy lesz! öket erre képezték ki az uraik..
nezelodo
A kiállítás tulajai normális emberként beszéltek a problémáról, de maguk között meg lehet a véleményük erről az elmebeteg bagázsról, és a Mi Hazánknak, (a Dórikának), a szavazatokért benyaló vezénylő tábornokról. A Sajmon ladikját megcsákjázó pojáca pedig csak mellékszereplő.
csak úgy....
@Philip Marlowe: szerintem a te korodban ,neked még csak azok a fidesz mesekönyvek valók, ahol leírják ,hogy 0rbán gáspár mitöl lett buzi! :) ennyi!
csak úgy....
@Horizont: mit vársz a kis tehen osztálytársától , - ezek még ahhoz is hülyék,hogy rendesen megsértsenek valakit a sekélyes szellemi állapotukban!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.