A szervezők szerint semmi sértő nincsen a botrányt kirobbantó fotókon, a Magyar Nemzeti Múzeum igazgatója, L. Simon László kirúgása pedig sokkolta őket – írta meg a Népszava. 

Ledöbbentek a World Press Photo szervezői L. Simon László kirúgásán

Radisics Milán természetfotós, a Lábnyomunk – Az ember hatása bolygónkra című kísérlőtárlat kiállítója (b) és L. Simon László, a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója a World Press Photo 2022 kiállítás megnyitóján a Magyar Nemzeti Múzeumban 2022. szeptember 22-én. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A lap megkereste a tárlat ügyvezető igazgatóját, Joumana El Zein Khouryt, akit sokkoltak a fejlemények.

"Megdöbbenéssel értesültem erről döntésről. Ezeken a képeken nincs semmi explicit vagy sértő. Ez a fotósorozat egy idős LMBTQI+ emberekből álló Fülöp-szigeteki közösség életének átgondolt és őszinte felvétele. Arra bátorítok mindenkit, hogy nyugodtan látogasson el a honlapunkra, nézze meg a történetet, és vonja le saját következtetéseit"

– válaszolt a vezető.

A Népszavának Andrew Davies, a World Press Photo Alapítvány kommunikációs igazgatója is reagált. Ő elmondta, hogy ritkán, de előfordul, hogy egyes országokban a hatóságok letiltják a kiállítást, vagy nem kapnak engedélyt a bemutatásra.

"Mindig megpróbáljuk megtalálni a módját annak, hogy kiállításainkat olyan helyekre is eljuttassuk, ahol a sajtószabadság nagyobb nyomás alatt áll, mint itt az Európai Unióban, és ebben együttműködünk a helyi hatóságokkal és partnerekkel. Ugyanakkor van egy olyan szabályunk, hogy az éves kiállítást teljes egészében be kell mutatni, és az összes nyertes történetet be kell vonni az éves kiállításba"

– mondta el Davies. 

Mint az köztudott, a Mi Hazánk Mozgalom képviselője, Dúró Dóra több LMBTQ+ témájú képet kifogásolt a tárlaton, és sikerült elérnie, hogy a gyermekvédelmi törvényre hivatkozva Csák János kulturális és innovációs miniszter korhatárossá tegye a kiállítást, azaz ne engedjék be a 18 éven aluliakat.

A Magyar Nemzeti Múzeum igazgatója, L. Simon László válaszul kígyózó sorokat ábrázoló fotóval köszönte meg Dúrónak a reklámot, aki erre aberráltnak nevezte az igazgatót. Ezek után Csák János hétfőn elbocsátotta az intézmény éléről L. Simont.

Forrás: 24.hu

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
@Philip Marlowe: Csák elvtárs farka bizonyult hosszabbnak. Ennyi...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Qqberci
@Philip Marlowe: Csák elvtárs farka bizonyult hosszabbnak. Ennyi...
csak úgy....
@Philip Marlowe: fogadok,hogy te 18 évesen tudtad meg,hogy nem a gólya hozza a gyereket.
ennyi...
Eladott Ország
Nem a fotós a hibás, és nem az ő képei miatt korlátozták azt a kiállítást. Pártunk és kormányunk ökörködése az ok. De ócska ez a poliészter nácizmus. Novák Előd valódi stílusikon abban pólóban a szürke terepmintás fecskével. A glóriás Dúró!
uploads.disquscdn.com/images/1cf8c309fa8e19a56922abf6c674e661b51cba647f1bbbf4f1a9f719420a3758.jpg?w=800&h=492
"-itt mindenki hülye?- igen, itt mindenki..." Megnéztem a kiállítást, 5 db. képről van szó, amit csak ha elolvasod a mellette lévő leírást, akkor derül ki, hogy mi is ez... biztos sokkal kevésbé rombolók, az ukrajna elleni orosz invázió sérültjeiről, halottairól készült képek, meg az afgán tálib rendszer képei vagy akár az iráni tüntetések sérültjeiről, halottairól készült képek."Gratulálok" O1G-nek, hogy még a béka segge alatt is talált mélyebb lukat és onnan rángatja elő az ilyen megfelelési kényszerben szenvedő orkokat. Fóliát nem akartak húzni a Múzeumra? Ezzel mindenképpen korlátozzák a szülő jogát a gyereknevelésre, saját maguknak mondanak ellen.
rakitics41
Orbanisztánban élőket egyáltalán nem döbbentette meg a" nagybajúszú Máté," pardon Cs.János döntése!Csak ez a döntés volt várható ettől a kinevezett szolgától /minisztertő/!
Eladott Ország
@Philip Marlowe: ma, 12:18 • Tiltsuk meg, hogy a gyermekünk kimenjen a lakásból, ahol szép magyar keresztényi élelet lát! Ha kimegy, lát hajléktalant, ledér nőt, koldust, mutogatós bácsit ha járműre száll, szemeznek vele, megsimogatják a fenekét, stb. Nehogy megtanítsuk ezek ellen védekezni! Maradjon a mi pici babánk egész életében. Ezzel mindenképpen korlátozzák a szülő jogát a gyereknevelésre, saját maguknak mondanak ellen.
csak úgy....
@Maccska: @Philip Marlowe: gondolom nektek a csekély értelmetekkel nem tünt föl,hogy fideszéknél mikor és miért kezdödött a buzizás? - mikor rájöttek,hogy ezzel a témával is lehet hozzátok hasonló stupid szavazókat szerezni! :) érdekes,hogy a fidesz elött sem volt több a buzi mint manapság,pedíg elöttük nem védte senki a gyerekeket a buznyákoktól!
az is érdekes,hogy 0rbán fia,gáspár is buzeráns,(ezt mivel magyarázzátok?) - szerintetek ,hogy nézhet az a gyerek az apja szemébe? -nem beszélve a schmidt mari fiáról , aki a nagy védelem ellenére szintén elbuzult...
csak úgy....
@Philip Marlowe: megdöbbentö az aljas butaságod !
csak úgy....
@Philip Marlowe: te egy gyógyíthatatlan elmebeteg, aki beképzel magának dolgokat és még le is írja..., mindezt a fideszért és az ö védelmükre! :)
jó kutya lennél a hatvanpúsztai birtokon,tán még enni is adnának az uraid.
Nessy
@Philip Marlowe:14,12 Ennél a "véleménynél" már nincs lejjebbT
nezelodo
@Maccska: Csak jelentkeztél arra a hírdetésre, amelyben Jézus menyasszonyait kereste az egyik általad buzinak nevezett? És csalódtál? Vagy nem jutott neked pl egy LED lámpás cég se?
csak úgy....
@Nessy: hidd el,hogy lesz! öket erre képezték ki az uraik..
nezelodo
A kiállítás tulajai normális emberként beszéltek a problémáról, de maguk között meg lehet a véleményük erről az elmebeteg bagázsról, és a Mi Hazánknak, (a Dórikának), a szavazatokért benyaló vezénylő tábornokról. A Sajmon ladikját megcsákjázó pojáca pedig csak mellékszereplő.
csak úgy....
@Philip Marlowe: szerintem a te korodban ,neked még csak azok a fidesz mesekönyvek valók, ahol leírják ,hogy 0rbán gáspár mitöl lett buzi! :) ennyi!
csak úgy....
@Horizont: mit vársz a kis tehen osztálytársától , - ezek még ahhoz is hülyék,hogy rendesen megsértsenek valakit a sekélyes szellemi állapotukban!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.