Újabb veszélyes akkumulátorüzem épül Iváncsán – mondta a DK környezetvédelmi és klímaügyi árnyékminisztere, valamint az ellenzéki párt dunaújvárosi alpolgármestere vasárnap online sajtótájékoztatón.

Újabb veszélyes akkumulátorüzemet hoznak Magyarországra

Illusztráció: 123rf.com

Kocsis-Cake Olivio kijelentette: azonnali beavatkozásra van szükség. Szerinte az "újabb, még veszélyesebb" akkumulátorüzem Iváncsán "azt bizonyítja, hogy korlátok és ellenőrzés nélkül egyik napról a másikra bármely településen megjelenhetnek" ilyen üzemek.

A DK azt követeli, hogy azonnal függesszék fel minden, akkumulátor gyártásához kapcsolódó üzem építését, a már működő üzemeket pedig független szakértők vizsgálják át, és mérjék fel a katasztrófavédelmi és munkavédelmi kockázatokat – mondta el a DK árnyékminisztere.

Hozzátette:

a készülő beruházásoknál mindenütt előzetes környezet- és katasztrófavédelmi hatásvizsgálatot kell végezni, továbbá minden érintett településen tájékoztatni kell az embereket az épülő üzemek veszélyeiről, a helyi lakosok többségi akaratával szemben pedig egyetlen ilyen üzem sem épülhet fel.

Szabó Zsolt dunaújvárosi alpolgármester azt hangoztatta, hogy a DK megállítaná az "akkumulátorlobbit". A helyi tiltakozás ellenére épülne egy újabb, "még környezetszennyezőbb" üzem Iváncsán, egy akkumulátortesztelő létesítmény, ahol az akkumulátorokat "mindenféle fizikai behatásnak teszik majd ki", "összezúzzák, felforrósítják és átszúrják azokat" – közölte a DK-s alpolgármester.

A környékbelieket nem tájékoztatták, környezethasználati és katasztrófavédelmi eljárást sem folytattak le – mondta Szabó Zsolt. Jelezte: mindent meg fog tenni a már működő üzem leállításáért és a bővítés ellen, amíg a hatásvizsgálatokat nem végzik el a hatóságok.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
A fidesz után ezeket is ki kell majd takarítani.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
simmering73
A fidesz után ezeket is ki kell majd takarítani.
kereső
"Az iparpolitika középpontjába emelt akkumulátorgyártás, valamint az egyoldalú orosz energetikai függés jelentősen korlátozza az ország szuverenitását. Ezért is hiba, hogy nem azokra a területekre koncentrálunk, ahol előnyeink vannak, hanem éppen azokra, ahol szinte minden adottságunk hiányzik. Az Orbán Viktor által épített munkaalapú társadalom a XIX. század felé vezeti az országot. Így maradunk a közepes fejlettség csapdájában, egyre nő a lemaradásunk az uniós országok többségétől – mondta Csaba László akadémikus, a Corvinus és a CEU közgazdászprofesszora Magyar Hangnak adott interjújában.

Hozzátette: eközben szó sincs arról, hogy valóban szuverén lenne egy, a külpiacoknak – és gazdasági függés miatt Oroszország és Kína kényének-kedvének – oly mértékben kitett ország, mint a mienk. Ezért is kell a kormányfőnek Vlagyimir Putyinnal és Hszi Csin-pinggel tárgyalni, ha tetszik neki, ha nem. Szerinte a keleti nyitás álom volt és az is marad, a déli pedig már az előtt összeomlott, hogy elindult volna."
kulabombaafityiszre
@KisTehen: Akkor rakódjon le benned az összes nehézfém.
jáger laszló
Az akku szükséges az autók üzemeléséhez, tehát elő is kell állítani!
Gond az előállítással van
1részt a felhasznált anyagok veszélyes volta,másrészt a gyártási körülmények terén!!
Itt kell rendet vágni és kiküszöbölni az anomáliákat!!
Szerintem az aksikat pedig gyártani fogják,csak még megy a csűr-csavar!!
Nagy még az érdekeltek LNtéte!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Bástya Béla Elvtárs
@justhpeter: Te vagy az egyetlen a "BALOLDALON", akitől ezt elfogadom válasznak!
:-)))))))))))))))))
Bástya Béla Elvtárs
@justhpeter: Mindig is tiszteletreméltó voltál, vagy, leszel az őszinteségedért, éleslátásodért! Veled még pártot is alapítanék szívesen!
justhpeter
@Bástya Béla Elvtárs: Köszönöm, de én az ártatlan úttörőmozgalom kivételével semmiféle politikai szervezetnek, egyháznak, mozgalomnak nem voltam tagja és azt hiszem egy hónappal a 70 felett már nem is leszek.
Sámannus
Az a szép az egészben, hogy már létezik a lítium mentes aksi techmológia. Ez viszont arra figyelmeztet, hogy az biztonságosabb lesz, nem tűz és robbanásveszélyes. Ha az elkezd terjedni a világban a mi gyáraink csődbe mennek, és a vagyonokat kimenekítve szarban hanak minket a budijukkal együtt. A fidesznél még temérdek haszontalan ötlet létezik, a lélegeztetőkhöz hasonlóan drágák lesznek és fölödlegesek.
jáger laszló
Még mindig nem játszanak tiszta lappal aksi ügyben!!
Félinformációkkal hülyítik a népet minthogy kiterítenék a lapokat!!
Utólag azonban minden kiderül!!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
telegdilaci
@simmering73:Én ezeket a környezet szennyező akkugyárakat azoknak a lakása mellé telepíteném akik a lakosság tiltakozása ellenére csakazért is ránk erőltetik!
balos
@telegdilaci: Persze csak akkor,mikor a sztyeppére költöznek fideSSestől!
kulabombaafityiszre
@KisTehen: ma, 12:50
Mi van ez nem veszélyes üzem ,makk egészsége leszel.
Egyábként meg te idióta,rakd tele anyádat,kis buzi köcsög faszszopó majom.
Ha már anyázol.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.