Karsai Dánielt, az ALS nevű halálos betegségben szenvedő, 46 éves alkotmányjogászt egy nevét elhallgatni kívánó fideszes politikus levélben biztosította támogatásáról.

Eutanázia-párti Fidesz-tagtól kapott levelet Karsai Dániel – Meglepő lépésre szánta el magát

A levél szerzője egy magánszemély, aki a Fidesz-ben valaki.Az ő támogatása talán a legbátrabb levél, amit mostanában olvasott. Szerinte nagyon szép kiállás az ügyünk mellett, egyben kissé szomorú helyzetjelentés hazánkról.

… vagyok, a …-i Fidesz alapszervezetének … és eutanázia-párti. Az Ön küzdelme előtt már évekkel támogattam a méltóságteljes halálnak ezt a formáját, mert civilizációs vívmánynak gondoltam.

- írta.

Egy országgyűlési képviselőt, …-t megkérdeztem, hogy hallott-e a Fidesz frakción belül arról, hogy van-e esetleg szándék a jelenlegi szabályozás módosítására? Válasza lesújtó volt, azt mondta, hogy nem, ez egyáltalán nem téma a frakcióban.

- mondta el, és szerinte mostanra már világos lehet, hogy e levelet részben lelkiismereti okból írja, részben pedig ha nagyon kis mértékben is, de legalább ennyivel szeretné támogatni, tudom ez édeskevés.

Megrendítő strasbourgi felszólalásánál is szomorúbb volt látni, ahogy a kormánypárti képviselők szó nélkül elmentek Ön mellett a parlamentben, ezért az egész Fidesz nevében mélységesen bocsánatot kérek!

- írta a névtelen tag, aki arra is kitért:

Mi politikailag nem állunk egy oldalon, de én egy olyan és csak olyan országban szeretnék élni, ahol egy kormánykritikus ügyvédnek is joga és lehetősége van a méltóságteljes élethez és halálhoz.

Csináltatott egy pólót Karsai arcképével, és az „élet jog és nem kényszer” feliratot íratta rá. Ezt fideszes rendezvényeken, gyűléseken, polgári esteken kívánja viselni.

Ennél többet nem tehetek sajnos, ez is már határesetnek számít a Fideszben. Itt az ember nagyon könnyen elveszítheti a megélhetését, ha elvi alapon kiáll valakiért, valamiért, ami nem illeszkedik a Fidesz pártlogikájába. Ennyit viszont megteszek, mert meg kell tenni

– olvasható a Karsai Dániel által közölt levélben.

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
@Philip Marlowe: én kívánok neked egy hosszú és gyötrelmes szenvedést, ami akár 10-15 évig is eltarhat, mikor már fölakasztani se tudod magad, sött a seggedet sem kitörölni...,talán akkor belátod,hogy egy buta segg voltál,lettél és maradsz az egész életedre a @Shikari: kollégáddal együtt!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
csak úgy....
@Philip Marlowe: én kívánok neked egy hosszú és gyötrelmes szenvedést, ami akár 10-15 évig is eltarhat, mikor már fölakasztani se tudod magad, sött a seggedet sem kitörölni...,talán akkor belátod,hogy egy buta segg voltál,lettél és maradsz az egész életedre a @Shikari: kollégáddal együtt!
jáger laszló
Ennek LNÉre nem támogatom az eutanáziát..
Ez az én szuverén magánvéleményem!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
simmering73
@Shikari: Kiaf@szom lájkolt téged ötször, gyagyás?
Csizmás Kond
Szerintem a méltóságteljes élet és halál az lenne amikor valaki a saját életével vagy halnivágyásával nem a más nyakát rágná.
Az eutanázai kétéllű kés. Ma a propaganda és a kampány kedvééért mindenki a kormányt támadja és holnap ha esetleg megszületne a törvény és felmerülne egy gyanús eutanáziás eset ismét mindenki a kormányt szidná, hogy lám ezért szavazták meg a törvényt hogy az ellenzéket írhassak.
Éljen mindenki becsülettel méltóságban, és ha eljön a pillanat amikor el kell menjen akkor is tegye azt méltósággal ne nyafogva vagy hátsó szándéktól vezérelt politikai színjátékkal...amúgy van egy mondás miszerint mindenki úgy hal meg ahogy élt.
balos
Így a levél írója adott a szarnak(fideSSes)1 sallert!Pótcselekvésből tette!
lampa laz
"Ennél többet nem tehetek sajnos, ez is már határesetnek számít a Fideszben. Itt az ember nagyon könnyen elveszítheti a megélhetését, ha elvi alapon kiáll valakiért, valamiért, ami nem illeszkedik a Fidesz pártlogikájába. Ennyit viszont megteszek, mert meg kell tenni"
Minden normális ember tudja, h a fidesz így működik. A ßarfszú dagadt zsarolással tartja egybe a becstelen bagázsát.
Aki Én
@Shikari: @KisTehen: @Csizmás Kond: @Őrnagy: @Philip Marlowe: Ennél rendkívül komoly témánál válik brutál világossá, hogy ti mennyire buta, aljas, tájékozatlan, befolyásolható suttyók vagytok.
Nyírfa
@balos:-sal értek egyet.
A levél azonban arra jó, hogy reményt ébresszen, a fidesz valóban összeomlik, ha Orbánt kivonjuk belőle.
jancsipapa
@Nyírfa: Ha egyáltalán volt ilyen levél...
szegfue
@Philip Marlowe: 9:11 Van igazságod abban, hogy "nem politikai téren" kellene megvitatni.
Szerintem azért ebben van ellentmondás is: a törvényeket a parlamentben hozzák -- tehát az autanáziáról is! -- , igy a 2/3-os többséggel, gyakorlatilag lehetetlen nem politikai kérdést csinálni:((... Azt szavazzák meg, ill. nem, amit a Fidesz-KDNP akar.
Csizmás Kond
@szegfue: Egy orvosból aki a gyógyításra esküdött fel aljasság hóhért csinálni. Az ember gyarló teremtmény, így az orvos is az, tehát amikor az az ember aki egészséget próbál varázsolni valakibe de végül megöli az szerinted micsoda ?
Ma amikor az orvostudomány rendelkezésére ál a fájdalom és a szenvedés minden formájának az enyhítése és megszüntetése, vagyis a fájdalom nélküli halál, akkor aki mégis azon kunyerál hogy ölje meg már valaki mert ő tehetetlen vagy gyáva rá, azzal azt fejezi ki hogy az aki őt átsegíti a másvilágra egy aljas hóhér.
Giovanni Alba
@szegfue: ma, 09:43
Tegyük még hozzá a nagyon körösztyén fővadász "áldásos" tevékenységét is az éjfél előtt pár perccel beadott javaslatokkal, amelyeket másnap reggel már tárgyalnak, ebédszünet után meg is szavaznak. Bár ez csak cirkusz a népnek, hiszen vagy ötféle vészhelyzet miatt gyakorlatilag rendeleti kormányzás van. A főnindzsa megálmodja, délelőtt megjelenik a közlönyben, vagy legkésőbb estére.
Nyírfa
@Philip Marlowe: 09.31

Ha nemcsak a betűket rakod egymás mellé, hanem érted is , amit olvasol , akkor nyilvánvalóvá válik a számodra, hogy a levél az eutanázia kapcsán a poilitikáról szól, a fidesz, azaz Orbán hatalomgyakorlásáról.
De, belátom, túl nagy falat ez neked, úgyhogy a választól eltekintve el is köszönök.
Nessy
No problem! Megmondta az IM főosztályvezetője, hogy ők "szakmai alapon" döntenek, és az állam gondoskodik a betegekről, idősekről! Adja már valaki oda ennek a főmókusnak a saját Szociális törvényüket, amiben azt írják, az idősek, gondozásra szoruló betegek ellátása, gondozása nem állami feladat!! Család, önkormányzat, stb.
Sakk Matt
@jáger laszló: Más nem támogatni és más tiltani.
szegfue
@Philip Marlowe: 9:58 Ugye Te sem gondolod ezt komolyan?! Az ellenzéki javaslat még a "napirendre való tüzésig" sem jut el, nemhogy törvény lenne belőle! Aztán az "előző kormányokat" talán nem is kellene emlegetni, hiszen 2010 óta a jelenlegiek kormányoznak.
Ez a szegény "srác" ha attól meggyógyulna, hogy "magas szinten foglalkozzanak ezzel"... már megérte volna:((
Továbbra is az a véleményem: elkerülhetetlen, hogy ebből -- de bármilyen témáról is -- "fidesz ellenes propagandát" csináljanak, hiszen 2/3 többségük van, és hogy az ellenzék igennel, vagy nemmel szavaz... teljesen mindegy. Az történik, amit a Fidesz-KDNP akar.
szegfue
@Csizmás Kond: 9:52 Nekem más a véleményem... u.is én 2 családtagomat ápoltam haláláig. Nem kivánom senkinek sem, hogy lássa a morfium tapaszok ellenére a fájdalmait, szenvedéseit, a kiszolgáltatottságát. Aki még nem volt ilyen helyzetben, az "könnyen" mond itéletet.
És tudod, nevezhetsz akár "aljas hóhérnak" is, de ateista létemre sokszor "imádkoztam": bárcsak meghalna már...:((
szegfue
@Philip Marlowe: Ja-ja! Én meg jót sakkoztam veled, ahelyett, hogy a verebekkel tettem volna.:((
Nyírfa
@szegfue: Nincs a korlátoltságnak olyan fokozata, ami le tudná fedni a "sakkpartnered" retardáltnak is minősíthető állapotát. Kár rá(juk) vesztegetni az életünkből akár egy pillanatot is.
szegfue
@Nyírfa: Igazad van. Csak az a "fenenagy" optimizmusom időnként előtör és azt gondolom: igenis lehet beszélgetni a fideszhivőkkel is. Pár levélváltás után, amikor is már csak személyeskedni képes, én is rájövök:((
Nessy
@szegfue: Nehéz megállni, hogy az orbitális butaságokra ne válaszoljon az ember. Viszont érveik nincsenek, csak gosombaság. A hülyeség állampolgári jog!
Nyírfa
@szegfue: @Nessy: A ti attitűdötök, hogy próbáljátok őket véleménycserére, közös gondolkodásra hívni, nagyon is helytálló mindaddig, amíg nem arra használják fel a kulturáltságotokat, hogy terjesszék azt a ménkű sok otrombaságot, amiben ők vannak otthon. Néha csodálom is a türelmeteket, a nyitottságotokat, de engem annyira elképeszt mindenemű butaság, pláne, ha rosszindulattal párosul, hogy irtózattal vegyes megvetéssel inkább szó nélkül tovább megyek, nem adok nekik lehetőséget arra, hogy trágárkodjanak, provokáljanak, és dörzsöljék a kezüket, sikerült jól felhúzniuk.
Nem mindig tudom megállni, de általában mérlegelem, érdemes-e arra a delikvens, hogy válasszal illessem. Többnyire, nem.
No, jó, hogy nem vagyunk egyformák. :)
CsipkeRózsa
Az egyetlen fideszes, együttérző megszólalót előbb-utóbb kiléptetik a pártból.
CsipkeRózsa
Ki feltételezi a hozzászólók közül, hogy Karsai Dániel nem mond igazat, ennyi rosszindulat nem szorulhat senkibe!
jancsipapa
@Őrnagy: Nagyon helyesen írod ,hogy "libnyák ",mert az ilyen emberszabásúak nem liberálisok ,csak hazudják magukat annak . Libsi - bolsi ,anarchista keverék . Persze mindegyikből csak a legrosszabb kell neki és csodálkoznak,hogy csak undort váltanak ki a normálisakból ,legyenek azok bármelyik párt szimpatizánsai...
simmering73
@Shikari: Anyád? Mindjárt gondoltam, kisnyilas.
Csizmás Kond
@szegfue: Hogy én is példával éljek nálunk együtt laktunk az apai és az anyai nagyszülőkkel is, bár külön házban laktak de egymás mellett, ott is haltak meg, a szüleim is és mind öregkorban akiket ugyancsak ápolni kellett...szóval nem két embert hanem többet, de azt sem én sem a családban senki nem vette nehézségnek, nyűgnek vagy hátránynak, hanem egy természetes élet lefolyásának, és mindenki amit tett azt szeretettel tette mert tudta hogy ő sem kerülheti el az öregkort és a vele járó nehézségeket...tehát valahol tudom mivel jár...sőt már én is öreg vagyok és bízok benne hogy ha tehetetlen leszek is azt nem tehernek fogják fel hanem egy kötelező folyamatnak.
Csizmás Kond
@szegfue: ...és az még kimaradt az előbbiből, hogy te mivel átélted a szeretteid kinszenvedését inkább megöletted volna ?...vagy kérték egyáltalán hogy öld meg őket ?
balos
@Nyírfa: Aztán meg el kell tartani a sok "parti-lányt"akik ellenálltak a nemzethy dikta-túrhának!89 után is előbújtak a patkányok az m.sz.m.pöcsből!
Giovanni Alba
Úgy látom (olvasom), akad itt a hozzászólók között aki mindenképpen félre akarja vinni a beszélgetés témáját, nevezetesen azt, hogy legyen a "kegyes halál" törvény adta jog. Ezt úgy ferdítik, hogy kötelezettség legyen, egyféle modern Taügetosz.
Jobb lenne, ha kicsivel jobban elmélyednének ebben.
Kíváncsi vagyok, mikor fogják az abortusszal összekötni, és mikor fogják "az élet szentsége" nevében egyként átkozni mindenkit, aki a józan értelem nevében meg szeretné kímélni az értelmetlen szenvedéstől embertársát, illetve biztosítani szeretné számára a választás szabadságát.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok