A Párbeszéd-Zöldek írásbeli kérdéssel fordul Lázár János építési és közlekedési miniszterhez a Gyesev magyar-osztrák vasúttársaság ügyében – mondta az ellenzéki párt elnökségi tagja, soproni önkormányzati képviselő szombaton.

"Lázár János ráeszmélt arra, milyen katasztrofális állapotok vannak" – írásbeli kérdéssel fordul Lázár Jánoshoz a Párbeszéd-Zöldek
Fotó: MTI/Soós Lajos

Jakál Adrienn online sajtótájékoztatóján közölte, arra kíváncsiak, milyen szakmai indokok alapján döntött a miniszter a cég vezérigazgató-helyettesének egyoldalú elbocsátásáról, milyen szakmai érvek szólnak a Strabag 6,1 százalékos Gyesev-részvénycsomagjának megvásárlása mellett 3,8 milliárd forintért, és milyen színvonalbeli javulásra számít e döntésektől,

mert nagyon úgy tűnik, a Gyesev is a MÁV sorsára fog jutni.

Lázár János az elmúlt hetekben a vezérigazgató-helyettes kirúgásától kezdve a nyílt fenyegetésig nem riadt vissza semmitől, hogy átvigye az akaratát, nagyon úgy tűnik, ismételten egy politikai, hatalmi játszmába keveredtünk, amelynek kárvallottjai Sopron és a környékbeliek lesznek – tette hozzá a képviselő.

Jakál Adrienn úgy vélte:

a kormány és Lázár János meg akarja kaparintani maguknak a Gyesevet.

Az ellenzéki politikus megjegyezte, a magyar kormányt az elmúlt tizenhárom évben nem igazán érdekelte az ország vasúthálózata, "inkább lezüllesztették, nem pedig fejlesztették azt".

Lázár János ráeszmélt arra, milyen katasztrofális állapotok vannak, ennek eredménye volt, hogy parancsba adta az 1-es fővonal javítását, pár hónappal ezelőtt pedig azt ígérte, hogy rövidül a menetidő

- fűzte hozzá.

Jakál Adrienn azt mondta:

hónapokon keresztül szinte lehetetlen volt eljutni Sopronból Budapestre, mára pedig kiderült az is, hogy a menetidő nem lett rövidebb, viszont szerencsére hosszabb sem.

Forrás: MTI

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lusta
Az uniós pénzek hiánya miatt nem nagyon megy a NER lovaginák és lovagok etetése. Egyetlen megoldás a piac újrtaosztása mindenáron. Gyesev, reptér és sok hasonló állami tulajdonú cég. Az ár nem számít, a miért nem számít, a nyereség nem számít. A jól fizető zsíros állások számítanak.
lusta
Az uniós pénzek hiánya miatt nem nagyon megy a NER lovaginák és lovagok etetése. Egyetlen megoldás a piac újrtaosztása mindenáron. Gyesev, reptér és sok hasonló állami tulajdonú cég. Az ár nem számít, a miért nem számít, a nyereség nem számít. A jól fizető zsíros állások számítanak.
Lepényleső
Ráeszmélt...? Több mint tizenhárom éve hathatósan tevékenykedett annak érdekében,hogy ez így legyen,
amit magánosítottak pénzeket,- azok ütötték a költségvetésen eddig is az irdatlan méretű lékeket?
Ezodabasz
Lézerjanó is a fideSS szekta jolly-jókere. Bárhová át lehet rakni, ha leszerepelt:))
Ezodabasz
@Philip Marlowe: ma, 16:38 Vannak kékek, meg pirosak is. Lilák is meg zöld-fehérek, sőt olyan káposztalével töltött fejűek is vannak mint te!
evacica
Ez a rókaképű túl tolja a szekeret! Nem győz Orbánnak kedvébe járni és közben rendesen tömi a saját zsebét a nép pénzéből!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.