Hétfő este Gyurcsány Ferenc az ATV vendége volt, ahol először arról kérdezték, mit szól Donáth kritikáihoz.

Donáth Anna október végétől kezdve többször is élesen bírálta Gyurcsány Ferencet és az általa vezetett DK-t. A Momentum politikusa szerint ugyanis a DK és elnöke a hazugság kultúráját képviseli, velük nem lehetséges a kormányváltás, később pedig azt is nyilatkozta a momentumos EP-képviselő, hogy többé nem akar egy listán szerepelni Gyurcsánnyal.

Gyurcsány Ferenc nem bírta tovább, reagált arra, hogy Donáth Anna lehazugozta őt

Gyurcsány Ferenc pártelnök beszédet mond a Demokratikus Koalíció (DK) budapesti születésnapi rendezvényén 2023. október 22-én. A DK 2010-ben alakult az MSZP egyik platformjaként, önálló párttá alakulását Gyurcsány Ferenc a tömörülés egyéves ünnepi összejövetelén jelentette be, 2011. október 22-én. MTI/Hegedüs Róbert

Hétfő este Gyurcsány Ferenc az ATV vendége volt, ahol először arról kérdezték, mit szól Donáth kritikáihoz. Általánosságban Gyurcsány azt mondta, hogy az „a vita, amit Donáth Anna kezdeményezett, nem visz közelebb” a kormányváltáshoz, ezért nem reagál rá. A DK elnöke szerint nem éri meg egy másik ellenzéki párttal vitatkozni valamiről, ami nem is nagyon megfogható. „Nem arról beszélgetünk, hogy mi legyen iskolarendszerrel, egészségüggyel, hanem hogy milyen a kultúrája a DK-nak. Azt majd eldöntik a választók. Erről énvelem nem nagyon lehet beszélgetni” – mondta.

Ha Donáth Anna úgy gondolja, hogy ennél egy jobb, versenyképesebb kultúrát képvisel, képviselje. És legyen olyan befolyása a közéletben, hogy irányadó legyen!

– tette hozzá.

Arra a felvetésre, hogy a Fidesz hiteltelenítési eszköze miért épp az „összegyurcsányozás”, a DK elnöke azt mondta: „Önnek elemzőkkel kell erről beszélgetnie, nem énvelem.” Hozzátette:

Húsz éve, valójában a beiktatásomtól kezdve, miért akar velem az ellenfelem leszámolni, én azt igen nagyon nem akarom megérteni. Nincsen velem dolgom. (…) Egy dolgom van, hogy nagyon sok magyarnak megadni a hitet, hogy lehet ebből egy jobb országot csinálni.

Gyurcsány elmondta azt, hogy nem volt még olyan politikus, akire a Fidesz annyi pénzt költött volna, mint ő rá. „Ez a kép sok tekintetben az ördög képe. De vajon jól tesszük-e mi, én, az ellenzék világa, hogy mi a saját véleményünket az alapján alakítjuk ki, hogy az ellenfelünk mit gondol rólunk?”

Forrás: 24.hu

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
@Pusztai: Amikor az oszodi beszedet vegigolvastam vagatlan verzioban - nem a fideSS altal megvadosott verzioban - Gyurcsany nagyot nott a szememben. Ez nem hazugsag beszed volt, hanem ont az ellenkezoje. Az MSZP hazugsagaival akart egyszer s mindenkorra leszamolni. Ez egy belso hasznalatra szant beszed volt, amit aztan az a penzehes kurva atadott orbannak, a tobbit meg mar tudjuk.

Gyurcsany nagyon jol teszi hogy nem all le vitazni se Donattal, se Vonaval. Az ellenzeknek nem egymassal kell vitazniuk, hanem egyutt osszefogva a fideSSel. Persze azt tudjuk a fideSS nem mer kiallni senkivel sem vitazni, de erre nem az a megoldas, hogy az ellenzek egymassal kezd vitatkozni.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nyírfa
@Yoda69: 12.58

Olga nem véletlenül vette a kalapját. Az ATV tulajdonosa a fidesz hűbérese, lakája , az egyetlen, amit adhatok a számára, az a megvetésem. Az ellenzéki politikusok azzal, hogy eleget tesznek a meghívásaiknak, pontosan azt a szerepet töltik be, amit szánnak nekik itt és a Parlamentben: asszisztálnak a látszatdemokráciához. Egy fenékkel nem lehet két lovat megülni: Orbánét és a demokráciáét.
Yoda69
@Maccska: Miert beszelsz mindig tobbes szamban? A tobb nicked miatt? Shikari, macjak, bringas, omio, dubrincs stb...
Nyírfa
@Horizont: tegnap, 14.59

Szokták mondani, hogy valamilyen ügy érdekében magával az ördöggel is lepaktálnak. Hogy van ez? Azzal egyezkednek, annál kuncsorognak, aki, ami a létükre tör? Ez az antagonizmus tankönyvi példája.
Rónai Egon túl jó az ATV-nek, de megértem, hogy félti az egzisztenciáját, nagy családról kell gondoskodnia. Ez azonban nem tartozik rám.
verőce21
Jó az a magyaroknak, ha Feri "nem bírja tovább"! - Ő tartja egyben a jobboldalt...! :)
balos
@verőce21: Hát hitlernek a zsidók a gecidéknek a Gyurcsány a ki irtandó ellenség!Hát az irány szerintem az ország megszűnéséhez fog vezetni!Persze ez nem máról holnapra történik meg,de az oda vezető úton ti is megdőgletek!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.