Hétfő este Gyurcsány Ferenc az ATV vendége volt, ahol először arról kérdezték, mit szól Donáth kritikáihoz.

Donáth Anna október végétől kezdve többször is élesen bírálta Gyurcsány Ferencet és az általa vezetett DK-t. A Momentum politikusa szerint ugyanis a DK és elnöke a hazugság kultúráját képviseli, velük nem lehetséges a kormányváltás, később pedig azt is nyilatkozta a momentumos EP-képviselő, hogy többé nem akar egy listán szerepelni Gyurcsánnyal.

Gyurcsány Ferenc nem bírta tovább, reagált arra, hogy Donáth Anna lehazugozta őt

Gyurcsány Ferenc pártelnök beszédet mond a Demokratikus Koalíció (DK) budapesti születésnapi rendezvényén 2023. október 22-én. A DK 2010-ben alakult az MSZP egyik platformjaként, önálló párttá alakulását Gyurcsány Ferenc a tömörülés egyéves ünnepi összejövetelén jelentette be, 2011. október 22-én. MTI/Hegedüs Róbert

Hétfő este Gyurcsány Ferenc az ATV vendége volt, ahol először arról kérdezték, mit szól Donáth kritikáihoz. Általánosságban Gyurcsány azt mondta, hogy az „a vita, amit Donáth Anna kezdeményezett, nem visz közelebb” a kormányváltáshoz, ezért nem reagál rá. A DK elnöke szerint nem éri meg egy másik ellenzéki párttal vitatkozni valamiről, ami nem is nagyon megfogható. „Nem arról beszélgetünk, hogy mi legyen iskolarendszerrel, egészségüggyel, hanem hogy milyen a kultúrája a DK-nak. Azt majd eldöntik a választók. Erről énvelem nem nagyon lehet beszélgetni” – mondta.

Ha Donáth Anna úgy gondolja, hogy ennél egy jobb, versenyképesebb kultúrát képvisel, képviselje. És legyen olyan befolyása a közéletben, hogy irányadó legyen!

– tette hozzá.

Arra a felvetésre, hogy a Fidesz hiteltelenítési eszköze miért épp az „összegyurcsányozás”, a DK elnöke azt mondta: „Önnek elemzőkkel kell erről beszélgetnie, nem énvelem.” Hozzátette:

Húsz éve, valójában a beiktatásomtól kezdve, miért akar velem az ellenfelem leszámolni, én azt igen nagyon nem akarom megérteni. Nincsen velem dolgom. (…) Egy dolgom van, hogy nagyon sok magyarnak megadni a hitet, hogy lehet ebből egy jobb országot csinálni.

Gyurcsány elmondta azt, hogy nem volt még olyan politikus, akire a Fidesz annyi pénzt költött volna, mint ő rá. „Ez a kép sok tekintetben az ördög képe. De vajon jól tesszük-e mi, én, az ellenzék világa, hogy mi a saját véleményünket az alapján alakítjuk ki, hogy az ellenfelünk mit gondol rólunk?”

Forrás: 24.hu

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
@Pusztai: Amikor az oszodi beszedet vegigolvastam vagatlan verzioban - nem a fideSS altal megvadosott verzioban - Gyurcsany nagyot nott a szememben. Ez nem hazugsag beszed volt, hanem ont az ellenkezoje. Az MSZP hazugsagaival akart egyszer s mindenkorra leszamolni. Ez egy belso hasznalatra szant beszed volt, amit aztan az a penzehes kurva atadott orbannak, a tobbit meg mar tudjuk.

Gyurcsany nagyon jol teszi hogy nem all le vitazni se Donattal, se Vonaval. Az ellenzeknek nem egymassal kell vitazniuk, hanem egyutt osszefogva a fideSSel. Persze azt tudjuk a fideSS nem mer kiallni senkivel sem vitazni, de erre nem az a megoldas, hogy az ellenzek egymassal kezd vitatkozni.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
ittott
Donáth elfelejtette, hogy egy senki. semmi pártnak senkije. apja volt. volt apja. köszönje neki, hogy megélhet a nagy eszével. de nem sokáig.
jáger laszló
A DK nem foglalkozik ,más pártpolitikusok magánvéleményével!
Erről ennyit
barátilag
J.L.
Menőmanó
@Pusztai: Orbán is elmondhatná a saját öszödi beszédét, mert nagyon is illik rá (hazudtunk reggel, éjjel, és este) sőt éjszaka is, szóval lenne mit bevallani, de nem mondja.
Azt hazudja, hogy mások a rosszak, mások hazudnak, és a hülyék szentté avatják, Ferit meg azóta is hazugozzák, ahogy a csövön kifér.
Yoda69
@Pusztai: Amikor az oszodi beszedet vegigolvastam vagatlan verzioban - nem a fideSS altal megvadosott verzioban - Gyurcsany nagyot nott a szememben. Ez nem hazugsag beszed volt, hanem ont az ellenkezoje. Az MSZP hazugsagaival akart egyszer s mindenkorra leszamolni. Ez egy belso hasznalatra szant beszed volt, amit aztan az a penzehes kurva atadott orbannak, a tobbit meg mar tudjuk.

Gyurcsany nagyon jol teszi hogy nem all le vitazni se Donattal, se Vonaval. Az ellenzeknek nem egymassal kell vitazniuk, hanem egyutt osszefogva a fideSSel. Persze azt tudjuk a fideSS nem mer kiallni senkivel sem vitazni, de erre nem az a megoldas, hogy az ellenzek egymassal kezd vitatkozni.
lusta
@Pusztai: Tökéletes összefoglaló. Csak az a nagy gond, hogy megkérdezvén a Gyurcsánnyal nem okát, jön a rövid, de velős válasz, mert nem. Indok semmi. Arra sincs válasz, hogyan és milyen szavakkal akarja meggyőzni a választót, hogy ő legyen a nyerő. Azt azért ne feledjük, hogy az összes ellenzéki pártnak együttvéve nincs akkora szavazótábora, mint a DK-nak. Mindezt úgy érte el Gyurcsány és a DK, hogy hatalmas lejárató kampány volt, van és lesz ellenük. Ezt hívják teljesítménynek. Az meg már tényleg hülye duma, hogy az ellenzéki pártok embereit mindenféle ígérettel magához csábítja. Komolyan, ha valakinek politikusi ambíciói vannak, ám legyenek, de azt is látja, hogy az elképzelései pártjában lehet, hogy népszerűek, de a választókhoz már nem jut el, akkor keres egy olyan pártot, ahol elfogadják az elképzeléseit és a választók jobban megismerik a programját, az csak racionális politikusi döntés volt. Tetszik, nem tetszik, az ellenzéknek a DK mellé kell állni. A lengyeleknél a győzelem után szép sorjában jönnek elő a gondok, de mindenki legyint rá, mert ezekhez a gondokhoz előbb meg kellett nyerni a választást és a pisiorkikat elzavarni a 3,14csába. A mi kis önjelölt ezer és egy pártok vezetői ezt valahogy nem akarják látni.
Nessy
Lehet kulturáltan is nyilatkozni, íme a bizonyság. Intelligencia kérdése, hogy plénum előtt akár szóban, akár írásban a kérdésre, cikkre reagál, vagy személyeskedik,sértő, goromba stílisban.
Csak Norisz és senki más
Donáth Kacsa 2024. június 10-én már nem lesz a palettán!
Eladott Ország
Ha valaki nem képes felfogni, a fideszes választási rendszert, annak nem matektanár kell, hanem elmeorvos, kedves Annácska. A legjobb, ha eltakarodik a politikai közéletből így is van sok idióta közöttük, vagy álljon be a fidesz sorait erősíteni!
ómió
Hazugozzák egymást az efftársak!? Végre valami igazat is mondanak!
nemkati
@Pusztai: "Szóval mi az ami most sokkal jobb mint akkor?" Azoknak, akik elégedettek a mostani rendszerrel, egyetlen dolog jobb most, mint Gyurcsány alatt, de az mindent visz: most 0rbán uralkodik. Ezen kívül az égvilágon minden rosszabb, csak erről saját maguknak is hazudnak.
jesz
..holló a hollónak nem vájja ki a szemét...Donáth is marad, Gyurcsány is marad...
Namely
Vihar a biliben. A szarrá vert Dobrev Klán osztja az észt a nulla százalékos fiókpártoknak.
kereső
És akkor beszéljünk már, erről a hazug cimről is- amely tendenciózusan degradáló szinben tünteti fel Gyurcsányt. Pedig ez nem a kesma, meg nem a közmédia- hanem "független".
Gyurcsány interjút adott, és a riporter rákérdezett a véleményére Donáth Anna kirohanásaira ellene, és a dk-ra. Válaszolt- kultúrált módon- és még csak vissza sem sértegette a "sértegetőt". És akkor jön a 24.hu: "Gyurcsány nem birta tovább..."-és ezt veszi át, ezt a hangnemet az összes "független". Eh...

Már nem is "csodálkozom", hogy a függetlenek sem törekednek az objektiv tényközlésre sem, nemhogy az objektiv ujságirásra.
Ennek az országnak 'qrva ország"- orbán viktor a "madamja', őt szolgálja mindenki, azok is akik egyébként függetlennek mondják- hazudják- magukat.
Nyírfa
Ahogyan Orbán felajánlkozik a keleti diktátoroknak, az a vereség teljes beismerése. Nem is akarom összehasonlítani Gyurcsánnyal, mert kettőjük között szakadék van, amit Orbán soha nem tudott és most már végképp nem tudja átugrani. Ha Donáth Anna Orbán sorsára akar jutni, ám tegye. Nem így indult, egy tehetséges, ígéretes fiatal benyomását keltette, ám a bizonyítás elmaradt, a bizalom elveszett.
Nevezett műsort nem láttam, az ATV számomra az m1-gyel rokon, de Gyurcsányt tudom az értékén kezelni, ami akkor is magas szinten áll, ha közben a fejére olvasom a politikusként elkövetett baklövéseit.
kereső
@Maccska: Ha, megengeded "tanár úr"- akkor nem a saját szavaimmal, hanem a legnagyobb magyar szavaival válaszolok, kirekesztő, primitv, és ostoba "válaszodra":
'A magyar szó még nem magyar érzés, az ember, mert magyar, még nem erényes ember, és a hazafiság köntésében járó még korántsem hazafi. S hány ily külmázos dolgozik a haza meggyilkolásán…
A magyar Akadémia körül – Vajthó László: Magyar idézetek könyve. Egyetemi Nyomda, Bp., 1942., 27.;
Ha anyaföldünk mocsárit, kopárságit említem, s nem dicsérem: hazaszeretetbül ered; mert inkább viruló kerteket kívánnék ott szemlélni, hol ma vadkacsa s vadlúd, vagy homok és por.
…sohasem hihetem, hogy előítélet, balvélekedés és tudatlanság alapja lehessen egy nemzet előmenetelének s boldogságának.
Hitel – Uo.;"
rücsü41
Aki látta és hallotta Gyurcsányt tegnap az láthatta, hogy Donáth Annával szemben milyen nagyvonalúan járt el, nem állt le vele vitatkozni, mert szerinte azt ,hogy hazudik-e valaki csak úgy általánosságban nem lehet megvitatni.A jó indulat jele volt ,hogy azt kívánta Donáthnak hogy ha van jobb programjuk a DK.-énál valósítsák meg!Persze szerintem tudta ,hogy nincs mert ha lenne akkor nekik lenne milliós vagy annál nagyobb táboruk és nem a DK-nak.
Yoda69
@Nyírfa: Azert azt nem mondanam hogy az ATV az M1-gyel rokon, bar ketsegtelen hogy nagyon sokat romlott az ATV nivoja, miota Kalman Olga eljott onnan. Viszont meg mindig vannak neha jo interjuk, az Aktual es az Egyenes beszed meg mindig jo.
Visszanezheted online az interjut Gyurcsannyal, szerintem megeri.
Nyírfa
@Yoda69: 12.58

Olga nem véletlenül vette a kalapját. Az ATV tulajdonosa a fidesz hűbérese, lakája , az egyetlen, amit adhatok a számára, az a megvetésem. Az ellenzéki politikusok azzal, hogy eleget tesznek a meghívásaiknak, pontosan azt a szerepet töltik be, amit szánnak nekik itt és a Parlamentben: asszisztálnak a látszatdemokráciához. Egy fenékkel nem lehet két lovat megülni: Orbánét és a demokráciáét.
Yoda69
@Maccska: Miert beszelsz mindig tobbes szamban? A tobb nicked miatt? Shikari, macjak, bringas, omio, dubrincs stb...
Nyírfa
@Horizont: tegnap, 14.59

Szokták mondani, hogy valamilyen ügy érdekében magával az ördöggel is lepaktálnak. Hogy van ez? Azzal egyezkednek, annál kuncsorognak, aki, ami a létükre tör? Ez az antagonizmus tankönyvi példája.
Rónai Egon túl jó az ATV-nek, de megértem, hogy félti az egzisztenciáját, nagy családról kell gondoskodnia. Ez azonban nem tartozik rám.
verőce21
Jó az a magyaroknak, ha Feri "nem bírja tovább"! - Ő tartja egyben a jobboldalt...! :)
balos
@verőce21: Hát hitlernek a zsidók a gecidéknek a Gyurcsány a ki irtandó ellenség!Hát az irány szerintem az ország megszűnéséhez fog vezetni!Persze ez nem máról holnapra történik meg,de az oda vezető úton ti is megdőgletek!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.