A Politico szerint frontális támadás készül Orbán ellen az EU-ban.

Európai uniós képviselők frontális támadásra készülnek Orbán Viktor kormányfő ellen az Ukrajnának szánt 50 milliárd eurós támogatás blokkolása miatt

– írja hétfői hírlevelében a Politico, amiről a 24.hu számolt be. A brüsszeli székhelyű lap cikke szerint szerdán a képviselők Ursula von der Leyennel, az Európai Bizottság elnökével és Charles Michellel, az Európai Tanács elnökével vitáznak arról, hogy a Bizottság miért oldotta fel a Magyarországnak járó uniós támogatások egy részét. A politikusok egy része ugyanis továbbra is úgy értékeli, hogy Magyarországon aggályos a korrupció és a jogállamiság helyzete, tehát a támogatásokkal való visszaélés ezután is reális veszélyt jelent.

Forronganak az uniós képviselők: Orbán „illiberális demokráciáját” ellentétesnek gondolják az EU alapelveivel

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök és Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke az Európai Unió, valamint a Latin-amerikai és Karibi Államok Közösségének (CELAC) harmadik csúcstalálkozóján Brüsszelben 2023. július 17-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Petri Sarvamaa finn néppárti EP-képviselő aláírásgyűjtést kezdeményezett, hogy függesszék fel a magyar kormány szavazati jogát a tagállamok tanácsában. A Politico szerint ezt a petíciót már 120 EP-képviselő aláírta. Bár az EU nem tehet ki egy országot sem az unióból, a szavazati jogot megvonhatja tőle. A cikk szerint az EP-képviselők csütörtökön szavaznak a Magyarországot érintő állásfoglalásukról. A lap szerint nem kizárt, hogy felhívást intézhetnek majd az uniós országoknak, hogy lépjenek fel Orbán ellen.

Ugyanakkor a Politico megjegyzi, nem valószínű, hogy Magyarországot megfosztják szavazati jogától, ugyanis 26 tagországnak egyhangúlag kéne megállapítania, hogy Magyarország „súlyosan és tartósan” megsérti az uniós alapértékeket. Ám a lap értesülései szerint

több uniós vezető sem támogatja Magyarország teljes körű kiközösítését, még úgy sem, hogy Orbán „illiberális demokráciáját” ellentétesnek gondolják az EU alapelveivel, illetve többük szerint a kormányfő állandó vétói az EU belülről való aláásását kockáztatják.

Forrás: 24.hu

67 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nyírfa
A tett halála az okoskodás. Agyaljatok még egy kicsit, kedves parlamenti képviselők, bizottsági tagok és kormányfők, mert még nem terjedt el eléggé a fasisztvírus.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nyírfa
A tett halála az okoskodás. Agyaljatok még egy kicsit, kedves parlamenti képviselők, bizottsági tagok és kormányfők, mert még nem terjedt el eléggé a fasisztvírus.
Menőmanó
Kár, hogy most is csak az Ukrajnának szánt pénz miatt forronganak.
A Magyarországon kialakuló fasiszta diktatúra, az uniós pénzek lopkodása nem zavarja őket, mert újabb és újabb milliárdokkal tömik a NER-maffiát.
Qqberci
Ahogy a képet elnézem, Ursi mama bal kézzel jól orrbab@szhatná ezt a majmot...
Béla333
Illiberális demokrácia nem a megfelelő kifejezés! Ami ma Magyarországon van az egy maffiaállam!
Horizont
@KisTehen: Az is sok mindent elmond hogy 8 kommentet basztál ide magaddal beszélgetve öreg.
Mennyire szánalmas vagy.
Dr. Proktor
Na, majd meg is írja a kormánymédia hogy felháborító, hát ezek nem visszatámadnak?
Horizont
Nem csak az 50 milliárddal van baj. Már a kék Brüsszel ellenes lejárató óriás plakátok megjelenésekor elzártam volna a pénzcsapot orbán elől és megvontam volna a szavazati jogát.
Kár hogy nem lehet csak őt egyedül kibaszni az Unióból csak Magyarországgal együtt.
Mi pedig nem ezt érdemelnénk.
Horizont
@Maccska: Nekem csak akkor van annyi ha valakivel "beszélgetek" te hülye.
Egy cikk alatt 8 !!! Már megint nem megy az értő olvasás???
Horizont
@KisTehen: Mi van anyakomplexusos marha ! Nagyon perverz vagy öreg. hahahahaha
Csizmás Kond
...ezeknek nem a demokráciával van a bajuk hanem a háborús mániájukkal...azon belül meg az amerikából kapott propagandapénzek megszolgálásával.
Horizont
@KisTehen: Nem hiszem. Hazudsz.
Ha az lehetnél hogy lehet, hogy egész nap itt baszod az eget ???
Nem dolgozol?? Ingyenélő seggfej vagy?
Horizont
@Csizmás Kond: van bizonyítékod a propagandapénzekre?? Linket.
Horizont
@KisTehen: Te hihetetlenül hülye hát én nyugdíjas vagyok, ahogy te is. Egyre jobban épülsz le. Vigyázz magadra.
Cherry
Már én is haragszom az EU ra nem kesztyüs kézzel kellene bánni ezzel a retkes zsiros cigánnyal, hanem megmutatni hol a helye, mit képzel ki ő??? Ez az öntelt patkány igy nem tanul semmiből,,
Csizmás Kond
@Horizont: ...ne linkelj...Hadházitól hányszor kéltél linket amikor igazat adtál neki ?
...amúgy le tudnád írni egy mondatban hogy európának miért fontos Ukrajna ? miért tette tönkre az energiaellátását a gazdaságát és majdnem mindet miatta ?...egész európa tüntet a balfasz háborús költekezései miatt mert oda jut pénz de itthon semmire nem...és az már nagyon rég tudott dolog hogy az amerikai és még kitudja ki spekulánsai mekkora területeket ipari zónákat stb vásároltak fel ukrajnában...és most európa fizeti a veszteségeiket...
csak úgy....
0rbán egy élösködö poloska amit tudvalevö,hogy nehéz kiirtani!
0rbánt csak az elmebetegek és a töle anyagilag függök éltetik és látják benne a zsenit,pedíg ö csak egy szimpla szarkeverö tolvaj!
csak úgy....
@KisTehen: álmodozz csak te elmebeteg nyomoronc ,csak ne untass az agyament látomásaiddal!
Horizont
@Csizmás Kond: Először is Hadházy mindig mellékel bizonyítékokat. Persze nem nektek.
"mert oda jut pénz de itthon semmire nem" Azért ezt átgondolnám a helyedben.
Európának miért fontos Ukrajna? Mert egy rohadék agresszor megtámadott egy független államot? Lebombázta otthonaikat, kórházaikat, iskoláit? Civileket öl meg nap mint nap?
Mert kulturált egészséges gondolkodású ország (vezetése) segít egy bajba jutott országon.
De ezt neked hiába is magyarázom.
Horizont
@KisTehen: Na mi van nem is tiltakozol öreg, hogy lehazugoztalak a korod miatt? Ejnye bejnye. Tehát nyugdíjas vagy . És öreg...papa.
Horizont
@KisTehen: én meg téged szarlak le. Hogy dolgozni nem jársz az tuti.
Tegnap FOLYAMATOSAN szinte megállás nélkül kommenteltél 00:21-től 23:50-ig!!!
Fostad magadból a kommenteket öreg.
Csizmás Kond
@Horizont: ...te csak a refrént fújod...európa akkor ugrott az ámerikai parancsra amikor a ruszki visszaütött...ugyanis a zukrán kezdte ölni a zoroszt ezresszámban...lőtte az állami hadsereg az oroszlakta területeket, székházakat színházakat gyujtott emberekre és aki menekülni próbált lőtte...mert nekik ez volt a becsület és te őket pártolod...amúgy mindezt tudod csak teszed a hülyét...baloldali módra.
Horizont
@Csizmás Kond: Nem teszem a hülyét mert nem vagyok az.
Ukrajna támadta meg Oroszországot?
Tudod igazolni ezt a sok baromságot amit írtál?
Csizmás Kond
@Horizont: Nem mondtam hogy hülye vagy viszont sokszor úgy viselkedsz...most is...ezzel a ukrajnatámadtamegoroszországot..marhasággal...nem oroszországot támadta meg hanem ukrajna orosz lakosságát amely magyob mint a többi lecsó egybevéve, és az ők segítségére ment be a zorosz.
Horizont
@KisTehen: Engem te?? Na ne képzelj már magadról többet, mint Győzike. Jól szórakozom rajtad. Rajtatok. Ebben a korban ilyeneken mint te már nem már nem idegeskedek.
Kevés vagy te ehhez picinyem. orbán seggnyaló vagy oké, de ne hazudozz!!!
Horizont
@Csizmás Kond: hahahahahahaha igen ez az orosz propaganda. Amit te beszopsz benyelsz.
Horizont
@KisTehen: A korodról hazudsz te isten barma.
Másról is de most erről beszélgetünk.
Kár beléd egy betű is amit leütök. :DDD
csak úgy....
@KisTehen: benned csak a kibaszott ostobaságod és a primitív eröszakos tudálékosságod az idegesítö,különben egy rendes marha vagy!
Horizont
@KisTehen: Tényleg? Akkor le vagy százalékolva?
csak úgy....
az lassan már egy fizikai törvény,hogy az 0rbánt támogatók a leg primitívebb seggfejek! :)
csak úgy....
@KisTehen: mivel hülye vagy és vak is , te csak jó úton haladhatsz a vágóhíd felé!
csak úgy....
@KisTehen: ma is pelenkában melózol,nem ám becsinálsz az erölködéstöl?! :)
csak úgy....
@KisTehen: dékás a kurva anyád! - ne is untass tovább!
Cherry
@KisTehen: Nem unod szerencsétlen bocskoros, egy nagy tehénsz@r vagy ,,nem veszed észre??? NEM mert agyhalott birka vagy
Cherry
@Maccska: Mi a jó Anyátoknak vagytok benne,, ja hogy csak a pénz egy retkes román cigánynak
Cherry
@KisTehen: Retkes kis cigány neked tehény lepény log ki belőle .. primitiv retek
Nyírfa
@Menőmanó: 08.37

Nemcsak Ukrajna van fókuszban. A képviselők többsége a demokrácia leépítése és a pénzügyi anomáliák miatt már jó ideje kitenné Orbán szűrét, ha tehetné, csak nem találták eddig a módját.
A Bizottság az, amelyik folyamatosan hezitál, és a tanács sem alkot egyhangú véleményt.
Reménykeltő az EP kitartása.
Csizmás Kond
@Horizont: ...vénasszonymese...bátor és okos vagy a képernyő vagy a telo előtt...
A butaság viszont butaság marad. Ukrajna már a '94 es években a keleti orosz lakta területeit szisztematikusan próbálta megbénítani, Nem adott pénzt a gazdaságra több tízezres munkáslétszámú ipai létesítmények álltak le mert nem vette meg az általuk termelt dolgokat stb ...és csak úgy tudtak megélni, hogy az orosz vásárolta fel a termékeiket, a zorosz adott áramot a zorosz adott vizet hogy élni tudjanak...és ezeket kezdte el bombázni, lövetni a zukrán hatalom, mert azokat a területeket eladta a vén szarosnak, a kokós kisbidonnak, a kelekótyakárolykirálynak, a francia zsidóságnak...és még hasonszőrű spekulánsoknak...de ezt nektek ugye nem szabad sem elolvasni sem kiejteni...na ez a butaság tetőfoka.
Sakk Matt
Erről a erőszakos kézcsókos stílusról mindig azok a suttyók jutnak eszembe, aki húsvétkor felveszik a lila zakót libafos-szín nyakkendővel, majd de. 11-kor már be vannak baszva. Mennek szimfi-szagúan delírium-jópofán locsolkodni.
SzekundOr szégyen :(
simmering73
Ha 13 év alatt még mindig csak úgy gondolják, akkor ott nagy baj van.
simmering73
@KisTehen: Azanyádpicsáját. Dugulj már el te kretén tehén.
Horizont
@Csizmás Kond: 1. Buta vagy te, meg egyebek. Elolvastam. Ennyi.
Te ennek hiszel én meg másnak hiszek.
Civil lakosság és civil épületek bombázására kiirtására nincs semmilyen indok, ok.
Putyin egy agresszor, háborúsbűnös, szemét aljas, rohadék diktátor. Pont.
Horizont
@Horizont: 9:39
Fosod ész nélkül a szarabbnál szarabb kommentjeidet de ha kérdeznek kussolsz!!
Tehát éjféltől másnap estig folyamatosan itt irkálsz. Ha a fiam lehetnél ( na kis is ugranék az emeletről) akkor nem vagy nyugdíjas. Hazudod. De akkor leszázalékolt lehetsz vagy munkanélküli. Más opció nincs.
Hazudsz összevissza picinyem és ha sarokba szorítunk kussolva menekülsz.
koszpeko
@Nyírfa: @Horizont: @simmering73: @Sakk Matt: @Cherry: @csak úgy...: @Dr. Proktor: @Menőmanó: @Qqberci: Tizenkét feltétel, melyeknek meg kell felelned, ha igazi fideszes akarsz lenni
Igen sok követelménye van a masszív fideszessé válásnak, ám a közvélemény-kutatások tanulságai alapján minimum kétmillió embernek sikerül mindezeket teljesítenie.
Horizont
@KisTehen: Bocs az előzőt 11:20 neked írtam.
koszpeko
@Nyírfa: @Horizont: @simmering73: @Sakk Matt: @Cherry: @csak úgy...: @Dr. Proktor: @Menőmanó: @Qqberci: 1. Ha valaha volt kockás inged, letagadod, a közösségi oldalakról levakarod azokat a fotókat, melyeken ilyen ruhában feszítettél, illetve, volt a társaságodban kockás inges ismerősöd. A biztonság kedvéért a ruhatáradban még meglévő kockás flanelingeket megsemmisíted vagy eladományozod. A stréberek vásárolhatnak maguknak helyettük olyan libafoszöld inget, melyet mostanában előszeretettel hord nyilvános eseményeken Orbán Viktor.

2. Rózsafüzért tartasz otthon, hogy elűzze Soros György rontó szellemét. A vallási kegytárgy mellé dukál imalánc is, és néhány Orbán Viktort dicsőítő verset is bekészíthetsz reggelente a táskába, mielőtt Soros György ellen indulsz harcba.

3. Az igazi fideszes nem hagyott ki egyetlen Békemenetet sem, ha véletlenül betegség vagy disznóvágás miatt kihagyta valamelyiket, akkor a következőre vitt magával még egy embert, hogy pótolja a hiányosságot.
koszpeko
@Nyírfa: @Horizont: @simmering73: @Sakk Matt: @Cherry: @csak úgy...: @Dr. Proktor: @Menőmanó: @Qqberci: 4. A csontfideszes csakis M1-et néz, esetleg TV2-őt, ha sorosozásra, hajnalig tartó migránsozásra és Orbán Viktor dicső tetteinek és ékes beszédeinek megismerésére vágyik. Ha valaki a családban véletlenül az ATV-re, RTL Klubra, netán a Hír TV-re vált, akkor kézlevágással, a családból való kizárással fenyegeti meg.

5. Ha fideszes létedre a közösségi médián szörföl, elszántan agitálsz a kormánypárt mellett, jól elküldöd a jó édes anyukájába azt, aki valami rosszat ír Rogán Antalról, Habony Árpádról, Mészáros Lőrincről, netán egyenesen Orbán Viktort pocskondiázza. Szinte lekopik az ujjbegyedről a bőr, ha lájkolni kell egy-egy kormányzati posztot, melyen szidják Botkát, Vonát, Gyurcsányt, meg a többi Soros- és Simicska-bérencet.

6. Ha a megveszekedett fideszes valaha az MSZMP tagja volt, akkor mélyen hallgat róla, de ha ez nyílt titok, akkor harsány komcsizással kompenzálja ezt a múltbéli hiányosságát, és azzal indokolja a pártagságot, hogy akkor még nem létezett a Fidesz, és lett volna oda lépett volna be.
koszpeko
@Nyírfa: @Horizont: @simmering73: @Sakk Matt: @Cherry: @csak úgy...: @Dr. Proktor: @Menőmanó: @Qqberci:
7. A zsír fideszesnek fogalma sincs, hogy hol van Brüsszel, de jobban utálja ezt a várost, mint a kietlen és forró sivatagot. Az Európai Unióról sem tud sokat, de azt kívülről fújja, hogy a Soros-tervet hajtja végre. Mellékesen jegyezzük meg, hogy a Soros-tervet se tudná, hogy mi fán terem, ha a kormány nem írta volna meg neki a nemzeti konzultációs levélben.

8. Ha fideszes szavazó vagy, nagyon kedveled Vlagyimir Vlagyimirovics Putyint. Az orosz elnök fotója ott díszeleg a kredenceden Orbán Viktoré mellett, és egy esti iskolában próbálod feléleszteni a benned gimnázium óta szunnyadó orosz tudást.

9. Ha durván fideszes vagy, mindig bő nyálat forgatsz a szádban, hogy ha az utcán meglátsz egy jobbikos plakátot, gyorsan köphessél egyet az irányába. Ha véletlenül valahol meglátod Simicska Lajos vagy Soros György fotóját, szintén köpsz egy hegyeset, nehogy már ők nevessenek a végén.
koszpeko
@Nyírfa: @Horizont: @simmering73: @Sakk Matt: @Cherry: @csak úgy...: @Dr. Proktor: @Menőmanó: @Qqberci:
10. Ha elszánt fideszes vagy, akkor minden pénteken hajnalban kelsz, odakuporodsz a rádió mellé, hogy halld az elmaradhatatlan miniszterelnöki interjút. Ha jól odamond Orbán Viktor, még tapsolsz is a rádió mellett, és magadban azt kívánod, egyszer megszorítsd ennek a nagy embernek a kezét, de valószínűleg elájulnál a megilletődöttségtől.

11. Ha megzabolázhatatlan kormánypárti szavazó vagy, akkor szereted a focit, a magyart meg kifejezetten imádod. Nem érdekel, ha a csapat kikap Andorrától, a te szívedben a kormánypártiság egyben a magyar futball iránti elkötelezettséget jelenti. Nagy híve vagy a stadionépítési programnak, és olykor egy hétvégén több bajnoki meccsre is kilátogatsz, hogy növeld a most még kissé gyér nézőközönség számát.
Horizont
@KisTehen: Válaszolj ne megbocsájtgass baromka.
koszpeko
@Nyírfa: @Horizont: @simmering73: @Sakk Matt: @Cherry: @csak úgy...: @Dr. Proktor: @Menőmanó: @Qqberci:
12. Ha kőkemény fideszes vagy, akkor már jártál Felcsúton, a miniszterelnök szülőfalujában. Voltál már a Pancho Arénában, megcsodáltad Orbán Viktor házát, és felültél a helyi kisvasútra. Amíg be nem kukkantottál a községházára - amely egyben a legsikeresebb magyar gázszerelő, Mészáros Lőrinc egyik munkahelye- addig nem is volt értelme az életednek. Mert, ahogy egy dakota közmondás tartja: „Azok az igazán nagy harcosok, akiknek a mokaszinjét se tudod megszagolni, mert olyan gyorsan lovagolnak el előtted.”
Clavigo
Nem szólt még neki valamelyik protokollos csicskája,,hogy el kéne felejteni ezt s kézcsókot.. ( mikor nem Putyinnál van ..).. Kibaszott undorító ez a sertés fejű szartartály... ,,Tiszta égés...
Horizont
@KisTehen: Magasról nagy ívben leszarlak te buta seggfej.
A való életben szóba se állnék ilyen hülyével.
Csizmás Kond
@Horizont: ...ilyen az élet...csak az tudja aki benne van... és akkor hogy én is visszakérdezzek, ez igaz a palesztin és a zsidó agresszor népírtó államfőkre is ?...vagy az amerikaira az angol királyra stb akik egy kalap alá vesznek mindenkit ha megtorolni akarnak ?
Péter2
„illiberális demokráciáját” ellentétesnek gondolják az EU alapelveivel " De lassan kapcsoltak , az illiberális , az autokrata , a tekintélyelv , a kommunista beidegződések, minden fajta szélsőség legyen az jobboldali vagy baloldali az 100% az ellentettje amit az uniós képviselők elsöprő többsége képvisel .El kel az uniós képviselőknek dönteni , hogy ha egy uniós országból bekerül ilyen párt aki csak egy akadék , más elvet képvisel nem a közös érdek neki a cél akkor kapjon e szavazati jogot , vagy egyáltalán ilyen vezetés képviseltethesse magát Brüsszelbe , mert így csak a kára származik kevesek miatt a nagy többségnek , ezt meg ugye a többség nem akarja ! Lépni kell uraim ,minél előbb , többségi szavazással törvényeket hozni , hogy ha bekerül a közösségbe egy korlaboráns akkor az azonnal elszigetelt legyen és ne lehessen szavazati joga !
Horizont
@Csizmás Kond: Mindenkire vonatkozik akik az ártatlan kisembereket ölik halomra.
És mindig férfiak csinálják a cirkuszt az ölést.
Csizmás Kond
@Horizont: ...bebizonyosodott hogy nem mindig...most olvastam hogy valami ukrán csajok gyilkolásztak ...
Horizont
@Csizmás Kond: ja igen én is olvastam.
Én a háborúk kirobbantására gondoltam a férfiakkal kapcsolatban.
Csizmás Kond
@Horizont: ...ott is volt egy mondás...keresd a nőt...
namihami
Addig keveri a sz@rt a Kmalac, amíg bedurvulnak az ukrán képviselők és visszaállítják a nyelvtörvényt---kizárólag a magyarokra!
(Kisfiam, ne játssz a tűzzel, mert bepisálsz!""
Nyírfa
@koszpeko: Ez jó mulatság, férfi munka volt! :)))
Dr. Proktor
@Horizont: Dolgozik...
Ez a munkája - nem látod? Az FSZB fizeti!
izéke
orbán nagyon szívesen megszavazza az ukrajnai 50 milliárdot,cserébe ha a felét visszaadják neki
Dr. Proktor
@izéke: Te jó ég! Már 50 százalék az "alkotmányos költség"?
Lepényleső
De "Nekünk Mohács kell" bár erről leginkább a bán 2012 -s választási törvénye,ill.az azóta állandóan szája íze
szerinti módosításokkal tarkítva levő illegitim leírás tehet,amit egyedüli pártnak nevezett szövetkezet fogadott
el a fydes (kdnp? statiszta?)? Az előző,hat párt által elfogadott törvény betartásával már 2014 - ben sem lett
volna kihirdetve győztesként,nemhogy még hozzá hazudva 2/3-ot is? Ergo;nincsen legitimitása sem 2014-től?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.