A Politico szerint frontális támadás készül Orbán ellen az EU-ban.

Európai uniós képviselők frontális támadásra készülnek Orbán Viktor kormányfő ellen az Ukrajnának szánt 50 milliárd eurós támogatás blokkolása miatt

– írja hétfői hírlevelében a Politico, amiről a 24.hu számolt be. A brüsszeli székhelyű lap cikke szerint szerdán a képviselők Ursula von der Leyennel, az Európai Bizottság elnökével és Charles Michellel, az Európai Tanács elnökével vitáznak arról, hogy a Bizottság miért oldotta fel a Magyarországnak járó uniós támogatások egy részét. A politikusok egy része ugyanis továbbra is úgy értékeli, hogy Magyarországon aggályos a korrupció és a jogállamiság helyzete, tehát a támogatásokkal való visszaélés ezután is reális veszélyt jelent.

Forronganak az uniós képviselők: Orbán „illiberális demokráciáját” ellentétesnek gondolják az EU alapelveivel

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök és Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke az Európai Unió, valamint a Latin-amerikai és Karibi Államok Közösségének (CELAC) harmadik csúcstalálkozóján Brüsszelben 2023. július 17-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Petri Sarvamaa finn néppárti EP-képviselő aláírásgyűjtést kezdeményezett, hogy függesszék fel a magyar kormány szavazati jogát a tagállamok tanácsában. A Politico szerint ezt a petíciót már 120 EP-képviselő aláírta. Bár az EU nem tehet ki egy országot sem az unióból, a szavazati jogot megvonhatja tőle. A cikk szerint az EP-képviselők csütörtökön szavaznak a Magyarországot érintő állásfoglalásukról. A lap szerint nem kizárt, hogy felhívást intézhetnek majd az uniós országoknak, hogy lépjenek fel Orbán ellen.

Ugyanakkor a Politico megjegyzi, nem valószínű, hogy Magyarországot megfosztják szavazati jogától, ugyanis 26 tagországnak egyhangúlag kéne megállapítania, hogy Magyarország „súlyosan és tartósan” megsérti az uniós alapértékeket. Ám a lap értesülései szerint

több uniós vezető sem támogatja Magyarország teljes körű kiközösítését, még úgy sem, hogy Orbán „illiberális demokráciáját” ellentétesnek gondolják az EU alapelveivel, illetve többük szerint a kormányfő állandó vétói az EU belülről való aláásását kockáztatják.

Forrás: 24.hu

67 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nyírfa
A tett halála az okoskodás. Agyaljatok még egy kicsit, kedves parlamenti képviselők, bizottsági tagok és kormányfők, mert még nem terjedt el eléggé a fasisztvírus.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
namihami
Addig keveri a sz@rt a Kmalac, amíg bedurvulnak az ukrán képviselők és visszaállítják a nyelvtörvényt---kizárólag a magyarokra!
(Kisfiam, ne játssz a tűzzel, mert bepisálsz!""
Nyírfa
@koszpeko: Ez jó mulatság, férfi munka volt! :)))
Dr. Proktor
@Horizont: Dolgozik...
Ez a munkája - nem látod? Az FSZB fizeti!
izéke
orbán nagyon szívesen megszavazza az ukrajnai 50 milliárdot,cserébe ha a felét visszaadják neki
Dr. Proktor
@izéke: Te jó ég! Már 50 százalék az "alkotmányos költség"?
Lepényleső
De "Nekünk Mohács kell" bár erről leginkább a bán 2012 -s választási törvénye,ill.az azóta állandóan szája íze
szerinti módosításokkal tarkítva levő illegitim leírás tehet,amit egyedüli pártnak nevezett szövetkezet fogadott
el a fydes (kdnp? statiszta?)? Az előző,hat párt által elfogadott törvény betartásával már 2014 - ben sem lett
volna kihirdetve győztesként,nemhogy még hozzá hazudva 2/3-ot is? Ergo;nincsen legitimitása sem 2014-től?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.