Szervezetten érkeznek az elbocsátott magyar dolgozók helyére az ázsiai vendégmunkások – ezt állítja a Párbeszéd országgyűlési képviselője – írja az ATV.

Salgótarjánban már sorra rúgják ki a magyarokat, hogy külföldieket vegyenek fel helyettük
Kép: Pixabay

A lap szerint a Salgótarjánban lévő dél-koreai Bumchun akkumulátorgyárról van szó. A külföldi vendégmunkások szállását és utaztatását is a gyár biztosítja. A gyár dolgozói nem szívesen álltak szóba az ATV Híradó stábjával, de azt megerősítették, hogy az elbocsátottak helyére szervezetten, tucatszám érkeznek a külföldiek.

A gyár egyik dolgozója úgy fogalmazott, hogy a magyar munkavállalókat folyamatosan cserélik le a koreai gyárban. Helyükre most éppen Vietnámból érkeznek vendégmunkások. Hozzátette, közben egyre több jelentkezőt utasítanak el azt állítva, hogy nincs munkalehetőség.

A gyár egyik korábbi munkavállalója azt mondta, hogy takarítóként vették fel, szinte azonnal kezdhetett. Pár nap híján egy évet dolgozott a gyárban.

Tisztességesen, becsületesen végeztem a munkámat és egyik napról a másikra közölték velem, hogy köszönik szépen, ennyi volt a munka. SMS-ben, vagyis Messengeren kaptam [üzenetet] a közvetítőmtől, hogy fáradjak be és írjuk alá a munkaszerződés felbontást

– ezt már Pusoma Éva mondta az ATV Híradó kamerái előtt.

Az történt, hogy a magyar munkavállalók elkezdték betanítani a külföldi munkavállalókat és amikor ezzel végeztek január elején és visszatértek a leállásból, vagyis kezdődött az év, akkor közölték az emberekkel, hogy nincs munkájuk, véget ért, köszönik nekik szépen

- fogalmazott Berki Sándor, a Párbeszéd-Zöldek Frakció országgyűlési képviselője, aki hozzátette, a külföldi munkavállalók semmivel sem kerülnek kevesebbe és nem dolgoznak jobban, mint a hazai munkások.

Forrás: ATV

45 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
remélem ettöl függetlenül a fideszre fognak szavazni az érintettek,hiszen erröl is csak a soros és gyurcsány tehet! :) - buta magyar ne siránkozz,ne szisszenj minden szilánkhoz...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
verőce21
@magyar1: Mert gdp amit megtermelnek, az ország hasznára van. A befizetett adóik is, a munkások befizetett "tb járulékai" is segítik a magyar egészségügyet, a nyugdíjjárulékaik a magyar nyugdíjrendszert, stb.
Ezodabasz
@Philip Marlowe: ma, 09:56 Ki a faszom az a munkaadó akinek olyen teljhatalma/joga van, hogy az 0rbán kurmány sem tud beleszólni? A kirúgást meg a munka törvénykönyve alapján betartathatja??? Csak nincs valami mutyi a kurmány és a "munkaadók" között ugye?! A munkavállalóknak nincsenek már jogaik, vagy valami érdekképviselet(szakszervezet)? Kirúgják kussolhat és elkulloghat? Ez így rendben van szerinted?
Akkor te napifilipke ki vagy rúgva és kussolj!
magyar1
@verőce21: Salgótarján környékén 60 dolgozó elbocsájtása bizony nagy bűn és ezek is éppen kiviszik a hasznot visssza az országukba miközben itt akkora kárt, környezetszennyezést okoznak, hogy a magyar eü. sosem bírja helyrehozni. Arról nem beszélve, hogy nekik itt Európában sokkal nagyobb a piaci közelségük hasznukra.
verőce21
@magyar1: Te az a típus vagy aki mindig csak a más hasznát látja...! :)
magyar1
@verőce21: Üzletben csak az a jó ha mindkét fél egyenlően jár jól. Itt pedig a magyar nép szív.
verőce21
@magyar1: akkor ez jó üzlet, mert mind a kettő nyer...! :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.