A Szombathelyi Egyházmegye működteti január elsejétől a szombathelyi Ezüsthíd Integrált Szociális Intézményt és a táplánszentkereszti Ezüstplatán Integrált Szociális Intézményt – jelentette be hétfői sajtótájékoztatón Székely János megyés püspök.

Idősotthonokat bíztak a katolikus egyházra
Fotó: Pixabay

Azt az áldozatos munkát szeretnék egy kis többlettel folytatni, amelyet eddig is végeztek ezekben az intézményekben – mondta.

"A hit fényét, Istent szeretnénk odavinni az idősekhez, a betegágy mellé, azt a tudatot, hogy az életnek van értelme, van célja és van beteljesedése"

- fogalmazott.

Hozzáfűzte: helyes, ha "nemcsak beszélünk" a hitről, "hanem tettekkel meg is mutatjuk"; ez lehet ugyanis a legvonzóbb sokak számára, és ezzel lehet megmutatni az egyház hitelességét, életerejét, szolgálatkészségét.

Marx Gyuláné, az egyházmegyei idősotthonok koordinátora közölte, hogy a szombathelyi otthonnak 108 idős lakója van, a táplánszentkeresztiben pedig 80-an élnek. Mindkét intézmény integráltan működik, vagyis az idős emberek mellett demenciával küzdő, fogyatékkal élő, valamint pszichiátriai betegségben szenvedő embereket is ellátnak.

Szólt arról is, hogy egy az Európai Unió által támogatott projekt keretében mindkét intézményben úgynevezett "támogatott lakhatást" hoztak létre, családiasabb környezetben, tizenkét fős házakban, kétágyas szobákban helyezték el a bentlakók egy részét, megteremtve számukra az ellátásukhoz szükséges szolgáltatásokat is.

Forrás: MTI

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
És mindezt mennyiért? Isten áldásával drágább?
jáger laszló
Az idősek ezután hitben és szeretetben élhetnek az idősek otthonában az egyházmegyében
No azért nem ingyért!!??
csak ennyi
barátilag
J.L.
RonaGyuri
Az államfői botrány ideje alatt kormányzati lopkodás zavartalanul folyik

miközben Balogh-páter szerepe egyre karakteresebben látszik …

vagy valamiért az a fontos, hogy látszódjon, ne legyen kétség őt is simán beáldozzák. Hogy a Toncsi val mi lesz nos az egy igen jó kérdés =))
No de vissza a NER-mindennapok újabb gyöngyszeméhez.
„A Szombathelyi Egyházmegye működteti január elsejétől a szombathelyi Ezüsthíd Integrált Szociális Intézményt és a táplánszentkereszti Ezüstplatán Integrált Szociális Intézményt” – jelentette be hétfői sajtótájékoztatón Székely János megyés püspök. Amiről a derék MTI számol be lelkendezve, kiemelve: ők biza olyanok, akik „nemcsak beszélünk a hitről, hanem tettekkel meg is mutatjuk”. Bár hozzáfőzte, hogy „ez lehet ugyanis a legvonzóbb sokak számára, és ezzel lehet megmutatni az egyház hitelességét, életerejét, szolgálatkészségét.”. Legalább is azt amit ez alatt történik ártunk és qurmányunk értelmezésében.
Ráadásul az Európai Unió által támogatott projekt keretében jelentős összegeket kaptak és ezt most Orbánék nekik adományozták! Ami már magában is vérlázító lenne, de mint tudjuk Orbániában az egyházi fenntartás úgy értendő, hogy: az egyház a tulajdonos, de a teljes költséget – sőt gyakran ürügyként még további pénzek lenyúlását – a mi adóinkból biztosítják! =))
izéke
Ott van a lényeg megemlítve,az EU támogatás... minden más csak körítés. Jó lenne,ha elszámolnának vele,hisz tudjuk jól,hogyan bánnak itt az eus pénzekkel,az egyház meg elszámoltathatatlan.
izéke
Ott van a lényeg megemlítve,az EU támogatás... minden más csak körítés. Jó lenne,ha elszámolnának vele,hisz tudjuk jól,hogyan bánnak itt az eus pénzekkel,az egyház meg elszámoltathatatlan.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.