Orbán Viktor miniszterelnök által jegyzett kormányhatározat jelent meg hétfő este a Magyar Közlönyben, ami ismét lehetővé teszi, hogy Magyarország ukrán mézet importáljon – írja a 24.hu.

Orbán Viktor kivételt tett, és megszüntette egy ukrán termék behozatali tilalmát

A kormányfő által aláírt határozat szerint

hatályát veszti az Ukrajnából származó egyes mezőgazdasági termékek fuvarozásával kapcsolatos intézkedésekről szóló 130/2023. (IV. 18.) Korm. rendelet 1. mellékletében foglalt táblázat 8. sora.

Ez volt az a rendelet, amellyel a kormány tavaly 24 ukrán termékre hirdet behozatali tilalmat. A korábbi döntésben jelzett melléklet 8. sorában pedig az állt, „természetes méz”.

Magyarán a méz behozatalának tilalmát szüntette meg a miniszterelnök a friss döntéssel.

Forrás: 24.hu

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pusztai
Magyar méztermelők gyilkosa: Ocsmány Vigyor!
o))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nyírfa
@lusta: 16.18

Örülök, hogy törődsz az egészségeddel, és nincs szükséged orvosi ellátásra! Abszolút a megelőzés híve vagyok mindenben, csak egy baj van. Nem, kettő: olykor lusta vagyok, máskor elfelejtek felállni a gép elől, ha belefeledkezem valamibe. Így többnyire este torlódik az egészségmegóvási program. :)
Propoliszt én is tartok itthon, tablettában, és sok-sok gyógynövényt. Remélem, a körzeti orvosunkkal való megismerkedés erre az életre már elmarad. :)
Pusztai
És céget is szüntetgetnek meg:
444.hu/2024/02/20/ujabb-egykori-orban-ceget-tuntetnek-el

Újabb egykori Orbán-céget tüntetnek el
Orbán Viktor édesapja több százmillióval szállt ki a cégből. Az új tulajdonos jókora hitelt vett fel, hogy kifizesse Orbán Győzőt, most pedig felszámolja a céget."
lusta
@Nyírfa: Nekem a háziorvosom a barátom is egyben. Ő azt az elvet vallja, ha valami a természetben adva vagyon, használjuk. Mondok egy példát is. Az anyósom nyaki ütőér meszesedés miatt szorult műtétre. Sikeres volt, mára már el is felejtette, meg mi is, mikor volt. A műtét után a doki felírt egy marék gyógyszert. Természetesen megbeszéltem a barátommal is. Mondja, ezt meg ezt a gyógyszert felejtsd el. Kérdem miért, hiszen az ehhez értő orvos felírta. Erre mondja, nem a hatóanyagot, hanem a gyógyszert kell elfelejteni. Ugyanis ezeknek a hatóanyaga ugyaaz, ami ebben és ebben a teában megtalálható. Mennyivel kellemesebb elszürcsölgetni egy-két csésze növényi gyógyteát a tabletta bevevése helyett. Milyen igaz va. Így is tettem és azóta is fogyasztom, mert megelőzésre is tökéletes és kellemes a fogyasztása.
Nyírfa
@lusta: 17.08

:))
A fiam néha megmosolyog, hogy kész gyógynövényes boltot csináltam a konyhából, de, ha bármi felmerül, hogy támogatás kéne, jön, hogy csináljak neki teát. A Bodorrózsa éppen most fogyott el, a Zsálya is, a Lándzsás útifű is, állítom össze a pótlást, hogy mi mindent kell beszerezni. Kurkuma, gyömbér, szegfűszeg, ceyloni fahéj - kínait nem szabad venni! - bőven van, az ezüstkolloid, a grapefruitmag-csepp fogyóban.
Te, olyan isteni teát csináltam a napokban gyömbérrel, fahéjjal és szegfűszeggel, kis mézzel megbolondítva, hogy az egész lakás ettől illatozott. :)
A legújabb, amit kipróbáltam, és nagyon működik, az a babértea. 3-4 dl vizet felforralok néhány nagyobb babérlevéllel, majd forrás után még főzöm 5-10 percig. Nemcsak finom, de az egészségünk őre is. A másik kedvenc a fokhagyma, csak hát nem lehet akármikor enni. Pedig olívaolajba aprítva, megsózva...nyamnyam. :)
Természetesen azt tudni kell, én is mindig mindennek utánanézek, hogy minek mi a hatása, van-e ellenjavallata, mivel lehet keverni.
lusta
@Nyírfa: Ha már itt tartunk. Volt egy barátnőm, munkatársnőm,igazi barát, pedig a főnöknek a fülét állandóan rágta, hogy ő velem egy irodában az istennek sem fog dolgozni. Gyakorlatilag minden betegségre tudta, tényleg, milyen méz, milyen mennyiségben jó. A feleségem a fahéj megszállotja. A ginko biloba tea a szervezet vérkeringését segíti. A forralt borba, a jól felforralt gyakorlatilag már alkoholmentes, nem véletlenül tesznek szegfűszeget. A sor nagyon hosszú. Az emberek egy része még a mai napig sem hajlandó elfogadni a természet gyógyító erejét. Itt pedig álljunk meg egy szóra. A bükki füves ember, Szabó Gyuri bácsi, sajnos már nincs köztünk, olyan tudással rendelkezett, ami mindenkinek a hasznára van és lesz.
Nyírfa
@lusta: tegnap, 19.33

Apám 89. évében távozott, a természet szerelmese és a népi gyógyászat híve volt. Valószínűleg én is hoztam magammal e hajlamokat, de csak a harmincas éveim elején kaptam rá a gyógynövényekkel való ismerkedésre. Na, onnan kezdve mindent bele! :) Sokat segített, hogy hozzáértőkkel kerültem kapcsolatba, biológussal, vegyésszel, orvosokkal, akik művelték az alternatív gyógyászatot is. Élő példája vagyok annak az elvnek, hogy, ha elindulsz a saját utadon, akkor mindenkivel találkozol, akik tovább segítenek, akikkel együtt haladhatsz. Beköszöntöttek az életembe a " véletlenek". :)
Egy közös ismerősünket a Nolblogról Szabó Gyuri bácsi mentette meg még gyermekkorában.
Apropó: a Béres cseppre anno a férjem figyelt fel, a mai napig része a házi patikájának. A hetvenes éveit tapossa, de büszke lehet a fittségére, igaz, a mozgás úgy tartozik hozzá az életéhez mint a levegő. A gyerekek az ő hatására fordultak a távol keleti sportok felé. A mozgásról még beszélni is jó, hát még űzni is valamely formáját! :) Én régebben futottam és tornáztam, ma már inkább csak gyalogolok, de azt kilométerekben mérve.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.