Az igazgató egy pikírt Facebook-posztban reagált a fejleményekre. A Magyar Állami Operaház főigazgatója egy Facebook-posztban reagált arra, hogy Bogányi Tibor karmester elfogadhatatlannak nevezett egy eljárást, és visszalépett a Carmina Burana dirigálásától. Emellett a megkeresésünkre az intézmény sajtóosztálya e-mailben adott tájékoztatást. Mint azt nemrég megírtuk, Bogányi Tibor azt írta: elfogadhatatlan, hogy az Operaház büféje bevételének növelése érdekében felsőbb utasításra kettévágták a darabot. Ezért dolgozunk éjjel-nappal, erre tettük az életünket! A Carmina Burana sikere is az egységben, feltartóztathatatlan ívében rejlik – ezt söpri el a mostani döntés [...] Ebben a formában nem tudom tovább vállalni a produkció dirigálását, az előadás nem felel meg a rendezői koncepciómnak! – írta többek közt Bogányi.

Forrás: index.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

balos
@RonaGyuri: Mit vársz a kultúrha terjesztőjétől!Ezért van ott ahol megfelelően kitudja szolgálni a nemzethy igényes-seggeket és nyaloncaikat!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
Nem csak találó, volt, de egyre igazabb

Ókovács újabb bunkó intézkedéséről kapásból azt írtam, hogy ez az orbáni kultúra újabb (agy)bája, de karakteres jellemzője is

A hír: Bogányi Tibor karmester elfogadhatatlannak nevezte az eljárást, és visszalépett a Carmina Burana dirigálásától, mivel az Operaház büféje bevételének növelése érdekében felsőbb utasításra kettévágták a darabot.
Ja már a jellemzőnél tartunk az is az a mai matyar rögvalóságra, hogy és ahogy „„EZ MÉLTATLAN AZ ALKOTÓKKAL, A KÖZÖNSÉGGEL, MÉLTATLAN A CARMINA BURANA SZELLEMISÉGÉVEL SZEMBEN.” az előadás szoprán szólistája Miklósa Erika reagált!!
S persze a derék origo.hu publicista is kinyilatkozott;
elsőbb: „egy másik, nem individuális, hanem magasabb horizontú, intézményi szemlélet.” –ről zagyvált,
majd: lapjában „Cirkuszolt a vendégkarmester az Operaházban, itt van Ókovács Szilveszter válasza” címmel adták közre agymenését.
„Mi, akik erre az intézményre VALÓBAN az életünket tettük fel és a feladat TÉNYLEG feleszi éjjeleinket és nappalainkat - magyarán nem két hétre betérő vendégek vagyunk itt -, képesek vagyunk mérlegelni a közös érdeket. Több tiszteletet Orffnak - aki a szerző, ugyebár, és a világhírt művének ő vívta ki. Több tiszteletet az előadás lelkének, a Magyar Állami Operaház énekkarának! És több tiszteletet a 140 esztendeje Szküllák és Kharübdiszek között is fennmaradó, előrejutó OPERA intézményének. Több tiszteletet az éjszakai karmestersértődés nyomán órák alatt beugró dirigensnek!”
Igen Wazze a tisztelet és annak követelése, pontosabban megkövetelése!! =))

Az az igazság, hogy a dologhoz hozzátartozik még egy igen jellemző dolog is. A derék NER-aktivista főigazgató azon is füstölgött, hogy az a mocsok Bogányi azt merészelte íni, hogy:
„A Nemzeti Opera szakmai színvonala megkérdőjelezhetetlen, ennek mindenek felett kell állnia - ezért dolgozunk éjjel nappal, erre tettük az életünket! A Carmina Burana sikere is az egységben, feltartóztathatatlan ívében rejlik - ezt söpri el a...
balos
@RonaGyuri: Mit vársz a kultúrha terjesztőjétől!Ezért van ott ahol megfelelően kitudja szolgálni a nemzethy igényes-seggeket és nyaloncaikat!
vacsi
Aki inni akar, az miért menne az Operába? Elmegy a kricsmibe... Aki Operába megy, azt vélhetően az opera érdekli - ivás nélkül!
RonaGyuri
@vacsi: azt hiszem ebben tévedsz, Ókovácsék körében (NER-elit) másképp van! =))
verőce21
De lehetne mindjárt csak büfé esteket tartani, pezsgővel meg kaviáros szendviccsel.
Közben magnóról menne a Carmina Burana.
Nessy
@verőce21: Még a végén meg fogadják!
vacsi
@RonaGyuri: Ja? Én nem tartozom a körükbe...
sokanvagyunk
Ókovácsnak komoly érdekeltsége lehet az Operaház kricsnijében (is).
Sakk Matt
nepszava.us/okovacs-ugy-hazudik-a-nezok-eteteserol-mintha-ehezok-ulnenek-a-nezoteren/

Az utolsó bekezdés nagyon korrekt: "Akkor lenne Magyarország valamire való ország, ha az összes Carmina Burana előadáson a közönség ülve maradna a helyén, nem menne ki a büfébe, hogy rohadjon rájuk az összes szendvics. Büdösödjön meg, hogy érezzék saját romlottságuk szagát."
Sakk Matt
@Sakk Matt: Egy aprócska gond van ezzel..az Operaházba ma már szinte csak NER hű rongyrázó g3cik járnak. Többnyire a büfézés a lényeg számukra, az egymás társaságában megjelenés, nem az előadás.
Csak Norisz és senki más
Marketing kérdése az egész! 34 ezres jegyárba belefér egy pezsgő előadás után! Természetesen a büfében!!! Utána...
izéke
Esetleg lehetne ételt bevinni is az előadásra mint a moziba.,popcorn,szívószálas szörcsögős üdítős vödrök, stb,stb. A negatív szereplőket pedig csirkecsonttal,üveggel,pohárral lehetne dobálni,lehetne gyűlölködő molinót kifeszíteni a nézőtérre fradimódra...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.