A szolnoki kórház több osztálya is romokban. Nincs tüdőgyógyászat, arc-és szájsebészet és urológia és stroke ügyelet sincs.

Hasi ultrahangra fél éves várólista van. Azaz fél év múlva tudnak időpontot adni. Szakemberek szerint ez teljességgel elfogadhatatlan, ugyanakkor vélhetően orvoshiány miatt torlódnak ennyire az időpontok, hiszen egy ultrahang vizsgálatnál jelen kell lenni a szakorvosnak is.

Akarsz hat hónapig várni egy ultrahangra? Akkor irány a szolnoki kórház

Illusztráció: pixabay

Ha valaki ügyeleti időn kívül kap strokeot, akkor minimum egy órát kell utaznia, hogy el tudják látni, még akkor is, ha az idő egy stroke esetében nagyon is fontos.

A szolnoki kórház azt nyilatkozta, hogy az átmeneti ellátási nehézség nem veszélyezteti a betegeket.

Forrás: https://www.economx.hu/belfold/ultrahang-vizsgalat-6-8-honap-varakozas-szolnok-korhaz-betegellatas-egeszsegugy-orvoshiany.786585.html

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
A várólistának is várólistája van.
Hasít az ország.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
human
A várólistának is várólistája van.
Hasít az ország.
Nessy
Attól függ, milyen típusú UH vizsgálatra van szükség, 20-50ezer forintér hamarabb megcsinálják a magánrendelőben! És van képük azt mondani, ez nem veszélyezteti a beteget!
csak úgy....
ez már kimeríti a népirtás fogalmát!
Péter2
@Nessy: Akkor mondható , hogy a magyar ember Európa bolondja, fizeti a tb-t de magánrendelésre jár .
division
@human: @Nessy: @csak úgy...: @Péter2: Nálunk egész gyorsan sikerült időpontot kapni, ugyanazon napra adtak két héten belül a kardiológiára és a hasi UH - ra is. A kardiológusomat hívtam hogy mennék szokás szerint hozzá magánba, erre azt mondta egy hónap, menjek inkább az SZTK - ba hozzá akkor csak két hét:-)))) Nem kicsit lepődtem meg.
kereső
" az átmeneti ellátási nehézség nem veszélyezteti a betegeket."...nyilatkozta a szolnoku kórház. Én meg ezért a nyilatkozatért, amely nem csak cinikus, hanem hazug is- szivlapáttal kinálnám meg a "szolnoki kórházzat"- ahol hónapok óta lelálltak a fent emleitett rendelések, ellátások, a nem is emlitett gyermek kardiológia, és a szülés...meghatározott napok, meghatározott időpontjaiban fogadják a kismamákat.
csak úgy....
@kereső: hatalmas hiánycikk lett az orvos, mire ezek ott fönt a karmelitákban fölébrednek, addígra már késö lesz! egy dokit nem lehet 1 éven belül gyorstalpalón kiképezni mint manapság az több szakmában szokás .
az orvosok több mint 50 % a már most nyugdijas korú, a fiatalok meg köszönnek és inkább lelépnek, amiben teljes mértékben igazuk van!
Nessy
Nem csak a pénz a probléma, hanem elsősorban a munka körülmények! Kevesen vannak, dupla műszak, ügyelet. Nincs nővér, asszisztens, orvosírnok stb. Rendszeresen járok kezelésre. Nincs asszisztens, az orvos behív, megvizsgál stb. Majd leül a számítógéphez, kitölti az ambuláns lapot, kinyomtatja, aláiratja velem, és mehetek. Ez alatt a következő beteget vizsgálhatná, ha lenne legalább orvosírnok! De nincs! Lassabb a betegellátás, kevesebb idő jut az érdemi, orvosi munkára! És még tegyem össze én is hátsó mellső csülkeimet, hogy van orvos, van ellátás! De meddig? A betegellátás szankciókkal, dilettáns rendeletekkel nem fog működni!
Takács álomtitkár! Emlékszik még az Hyppokrateszi esküjére? Nil Nocere! Ne árts!!!
Cappuccino
Ha kötelező fizetni a - tb-t, és nem tudja biztosítani az ellátást az állami biztosító, úgy fizesse ki a számlát a magán rendelésért az állami társadalom biztosító.
csak úgy....
@Cappuccino: már csak egy jó ügyvéd kell ,hogy ez így is legyen!
Sztyepospista
Eger, Markhot kórház, és rendelőintézet. Haematológiai szakrendelés, amin legutóbb részt vettem. Fiatal kedves férfi orvos fogadott, és legnagyobb meglepetésemre Ő VETTE LE A VÉRT személyesen... Máskor- régebben ezt egy asszisztensnő intézte el. Oka egyszerű: nincs mefelelő személyzet... De legalább az ambuláns lapot NEM Ő ÁLLITOTTA KI, hanem diktálta az orvosirnoknak. Egyenlőre... Lehet, hogy legközelebb már azt is ő fogja elvégezni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.