Ráadásul úgy csavarják a kérdésekre adandó válaszok magyarázatát, hogy a támogató válasz felé terelik az embereket.

Itt az új nemzeti konzultáció. A kormány ezúttal online kérdezi a polgárok véleményét a zöldenergiáról – tudta meg a hvg.hu. A kérdőívet bárki kitöltheti, de előtte egy sor személyes adatot meg kell adni és hozzájárulást azok későbbi felhasználásához.

Már csak ez hiányzott... Itt az újabb nemzeti konzultáció!

A paksi atomerőműről is tettek fel kérdést/Fotó: MTI/Sóki Tamás

A 13 pontból álló kérdések úgy vannak megfogalmazva, hogy a támogató válasz felé terelik a kitöltőket. A kérdőíven sokszor bonyolultan van föltéve a kérdés, az akkugyártást nevén sem nevezi, de támogatandóként kínálja fel.

A paksi bővítés megvalósításával illetve az erőmű élettartam-hosszabbításáról így teszik fel a kérdést:

„Ön inkább egyetért vagy inkább nem ért egyet azzal, hogy a Kormány támogassa a biztonságos és karbonsemleges atomenergia részarányának növelését?”

Az akkugyárak támogatását a kérdőív nevén se nevezi, csak az elektromosjármű-gyártáshoz „kapcsolódó iparágak és területek” néven hivatkozik rájuk. A bonyolult kérdés így szól:

„Ön inkább egyetért vagy inkább nem ért egyet azzal, hogy Magyarország részt vegyen az elektromosjármű-gyártásban és az ahhoz kapcsolódó iparágak és területek fejlesztésében?”

Ezeket vajon mindenki megérti?

Forrás: hvg.hu

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

CsipkeRózsa
Egy ezeknél a kérdéseknél sokkal pontosabban megfogalmazott mondatok miatt az ellenzék népszavazási kezdeményezését
el szokta utasítani a Választási Bizottság.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
CsipkeRózsa
Egy ezeknél a kérdéseknél sokkal pontosabban megfogalmazott mondatok miatt az ellenzék népszavazási kezdeményezését
el szokta utasítani a Választási Bizottság.
Nessy
Pont az a "lényeg", hogy a kutya se értse, aztán miután Orbán küldi, egyetértenek vele a hívek! Egyébként az egész "konzultáció" drága játék híveik számára! Hiszen fel sem dolgozzák! Bemondanak egy számot, hogy ennyi érkezett vissza, és a "magyarok 98%-a egyetért a kormánnyal"! Nem ellenőrizhető számok!
CsipkeRózsa
@Nessy: Közben viszont hülyítik a kedves híveiket.
Menőmanó
Sunyi adatszerzési akció, mint az oltásoknál, mert a véleményünk soha nem érdekelte őket.
Viszont frissíteni kell a Kibaszov listát.
Szeretnéd, hogy tájékoztassanak. ezért megadod az engedélyt a tájékoztatásra.
Innentől ontani fogják a propagandát orrba, szájba.

" A kérdőív beküldése előtt megjelenő tájékoztató ablakban az „Igen, hozzájárulok” gombra kattintással Ön hozzájárulását adhatja ahhoz, hogy a jövőben Magyarország Kormánya további véleménykérés és tájékoztatás céljából kapcsolatba léphessen Önnel az Ön által megadott elérhetőségeken. Amennyiben a jövőben nem kíván tájékoztatást kapni, kérjük, hogy a kérdőív végén megjelenő tájékoztató ablakban nyilatkozzon erről."
KisTehen
b+ nektek ott van a bp-i konzultáció ... köpködjétek azt
rücsü41
A cikkből az derül ki hogy a kérdések nincsenek konkrétan , precízen megfogalmazva úgy hogy azok akár egy népszavazáson is átmenjen, átengedje a bíráló bizottság.Így azután a válaszokból sem lehet egyértelműen meghatározni, hogy mit támogatnak és mit elleneznek a válasz adók.A kérdést elbírálókra van bízva, hogy mit választanak.Érdemes az ilyen válaszokat figyelembe venni?
nemkati
@rücsü41: Ki az, aki figyelembe akarná venni a válaszokat? Csak a résztvevők száma a lényeg, mindegy, mit válaszolnak. Na meg az adataik begyüjtése, és propagandacélra való felhasználása. A végeredmény, ahogy @Nessy: írta, borítékolva van: 98 % egyetért a kormány szándékával, amit aztán a népakaratnak engedve meg is valósítanak.
Qqberci
A következő inzultáció témája az lesz, hogy megkérdezik a kecskéket, szeretnének-e káposztára vigyázni...
vitriol
Akármilyen nagy a költségvetési hiány, orbánnak mindig van elszórni való közpénze. Amit ez az impotens kormány művel 14 éve az gyalázat! Már orbán is elismeri, hogy nem tud kormányozni, ezért erőlteti a "rendeleti kormányzást"
Qqberci
"A kérdőívet bárki kitöltheti, de előtte egy sor személyes adatot meg kell adni és hozzájárulást azok későbbi felhasználásához."

Vikkancs, tudod-e mit kérdezett az öreg misszionárius, amikor a kannibálok már megették kezét-lábát?...
colibri
orbán azt mondta a parlamentben: eddig sem volt vagyonos ember, most sem az, ezután sem lesz az. Csakhogy ez óriási hazugság! A nemzeti konzultációnak csúfolt kérdőívet eddig sem töltöttem ki, ezután se fogom és orbán állításával szemben ez a teljes igazság. Velem biztosan nem fog konzultálni semmiről!
lusta
@nemkati: Hát itt kénytelen vagyok nem egyetérteni. A részvevők száma teljesen lényegtelen, hiszen eddig is hasraütéssel mondták be. Ha véletlenül valaki ellenőrizni akarta, hát az nem sikerült.
lusta
@nemkati: Az egész rendszer recseg, ropog. Ezért is kell a nemzeti nizultáció, mert ennek címén a hívek egy részének állami megrendelések formájában ismételten lehet egy rakás közpénzt juttatni. A zuniós kapuk bezáródnak, de a híveket etetni kell.
nemkati
@lusta: Csakhogy az ország közben szélsebesen száguld a csőd felé. Most lenne igazán szükség arra, hogy minden fillér a legfontosabb helyekre menjen.
lusta
@nemkati: A választói akarat érvényesül, meg annak a 3 millió fotelhuszárnak, akik jó lesz az úgy is, nincs kire szavazni és hasonló jelszavakkal nem mennek el szavazni. Persze ezt a balfék ellenzéket és önjelölt megváltókat se hagyjuk ki. Egy biztos nem ők mennek tönkre, csak az ország.
jáger laszló
Kerek perec
Ezután sem konzultálok.mert semmi értelme!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
namihami
Csak a Kubatov lista frissítése!
És nyaralási pénz a haveroknak...
Billibácsi
A nindzsa hülyeség nem ismer határokat!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok