Megkérdezett szakértők nem tudták pontosan értelmezni a Spar lépését, hogy svájci cégbe menekítette ingatlanos vagyonát, miközben a szupermarket-üzletág maradt az osztrák anyacégnél. Egyik elmélet szerint az uniós cégtulajdonlás előnye lehet, mivel az EU-ban olyan befektetésvédelmi egyezmények és irányelvek érvényesek, amelyek alapján az érdeksérelmet érzékelő befektető uniós választottbíróság előtt is tárgyalhatja az ügyét.

A kormány zaklatta a SPART-t, ezért döntötek Svájc mellett

Fotó: SPAR Magyarország

Az Európai Unióban gyorsan zajlanak a folyamatok, ami lehetővé teheti, hogy ne húzódjanak évekig a döntések .Az osztrák SPAR vezérigazgatója, Hans Reisch, több osztrák lapnak adott interjút, ahol a magyar kormány „zaklatásával” magyarázta, hogy a vállalat egy részének vagyonát Svájcba helyezték át.

A Spar a kormány által bevezetett extraprofitadót az EU-nál támadta meg, állítva, hogy az megsérti az uniós jogot. A kormány szerint azonban ezek a különadók jogosak az Unió Bírósága szerint.

Ha vizsgálni kezdik a kiskereskedelemre kivetett extraadót mint ami alkalmas a befektetők ellehetetlenítésére, bonyolult kérdést kell megérteni. Azt kellene eldöntenie, hogy a kiskereskedelemre kivetett adóval az állam csak adóztat vagy túladóztat, ami már alkalmas arra, hogy a befektetést ellehetetlenítse, és ezzel megágyazzon a kisajátításnak.

Forrás: RTL

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Horizont
Propi helyesírás szégyenteljes a címben.
Horizont
Propi helyesírás szégyenteljes a címben.
KisTehen
@Horizont: nektek íródnak ezek a cikkek
Dr. Proktor
@KisTehen: Ti írjátok... peszélni is mátyár?
Béla333
Lehet, hogy csak nekem nem esett eddig le a tantusz, hogy az Auchan Magyarországi résztulajdonának a megszerzése ugyanilyen maffiamódszerekkel történhetett, mint amit a Sparnál itt olvashattunk, annyi különbséggel, hogy az Auchan csendben behódolt a maffia követelésének és eladta a tulajdonrésze egy részét!
Undorító egy ország lettünk a maffiózóknak és a rájuk szavazó hülyemagyar maffiahívőknek "hála"!
lampa laz
Ezek már a spar-ra is kiterjesztették a pedofíliát. Gerjednek ezek mindenre ami a vagyongyarapodásukat gazdagítja.
Dr. Proktor
@Béla333: Érdekes módon az Auchan azóta veszteségesbe ment...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.