A covid és az ukrán-orosz háború miatt szükség van az erősítésre

A Csobánkai Harcászati Gyakorlótéren közigazgatási tisztviselők számára tartott honvédelmi alapfelkészítési gyakorlatot a Honvédelmi Minisztérium. A különleges képzési program keretében a közigazgatásban dolgozóknak lehetőségük nyílik arra, hogy honvédelmi alapismereteket nyújtó képzésben vegyenek részt – írta az MTI.

Panyi Miklós államtitkár szerint ez azért is fontos, mert az elmúlt években több olyan kihívás is érte Magyarországot – így a koronavírus-járvány vagy az ukrán-orosz háború –, aminek keretében a közigazgatás és a honvédelem kiemelt kapcsolódására, összhangjára volt szükség.

Irodistákkal teszik félelmetesebbé a hadsereget – Katonai kiképzést kaptak a köztisztviselők

Katonai kiképzést kaptak a köztisztviselők/Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Az államtitkár úgy véli, így olyanok számára is megnyílik a lehetőség a honvédelem megismerésére, akik egyébként nem tudnának vállalni szerződéses katonai szolgálatot vagy nem tudnának jelentkezni tartalékosnak,

„ez pedig azt jelenti, hogy egyéni szinten is, illetve nagy rendszerszinten is lehet erősíteni Magyarország védelmi képességeit"

- jelentette ki.

A csobánkai gyakorlótéren alapvető katonai tudást és erőnlétet igénylő akadálypályát teljesítettek a hatfős csapatok, úgynevezett tűzcsoportok.

Forrás: MTI

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
Bokorugró tanfolyam: kis bokor - kis hurrá; nagy bokor - nagy HURRÁ...
lusta
@Qqberci: A potenciális ellenségeink most a gyatyába csináltak.
Pálinkás Pál
röhejes...mint az egész orbán rezsim...,bár inkább siralmas...
teuton
Csak 1 kerdes: Melyik allam veszelyezteti MOot??? Merthogy NATO-tagaööam nem lehet, az biztos! Esetleg San Marino vagy az atomhatalom Monaco??? Keletröl nem jöhet veszely, mert azok putylertöl a kipcsak diktatorokig mind haverok...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.