A DK EP-listavezetője a korábbi nyilatkozatai alapján nemrég még azt akarta, hogy mindenki külön induljon, csak aztán jött Magyar Péter, és az ellenzéki választók inkább már benne látják a Messiást.

A gyengék összefogásaként jellemezte Nagy Attila Tibor politológus az ATV-nek nyilatkozva a DK, az MSZP és a Párbeszéd legújabb paktumát. A minap a DK, az MSZP és a Párbeszéd stratégiai együttműködésről szóló megállapodást kötött – amit pár napja még mindenki bőszen tagadott –, ami az Orbán-kormány leváltásáról és utána egy szociáldemokrata–zöld kormányzásról szól.

Ez most tényleg komoly? Dobrev Klára az MSZP-vel és a Párbeszéddel akarja leváltani az Orbán-kormányt – Vagy inkább a DK bedarálja a baloldali kispártokat

Dobrev Klára az MSZP-vel és a Párbeszéddel hozná el a reményt    Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Ennek értelmében közös EP-listát, önkormányzati listát állítanak 2024. június 9-én, illetve közös miniszterelnök-jelöltet támogatnak a 2026-os országgyűlési választáson. A közös EP-lista első, második, harmadik, negyedik és hatodik helyére a DK, az ötödik helyére az MSZP, a hetedik helyére a Párbeszéd tehet javaslatot.

„Senki nem gondolhatja komolyan, hogy ennek a pártlistának az ötödik, hatodik, hetedik helye befutó lesz”

– fogalmazott Nagy Attila Tibor azzal kapcsolatban, miért tartja ezt a paktumot a DK részéről a kisebb pártok bedarálásának.

A politológus úgy vélekedett, hogy a megállapodás válasz a Magyar Péter-jelenségre, ugyanis a jelenlegi állás szerint Magyar pártja súlyos szavazatokat vehet majd el a DK-tól is.

„Ha esetleg rossz lesz a szereplés, akkor a felelősséget majd szét lehet kenni” – mondta.

Nagy Attila Tibor felidézte, a Dobrev Klára tavaly még többször kijelentette, nem kell félni a versenytől, és amellett tette le a garast, hogy mindenki induljon külön az EP-választáson. A politiológus leszögezte, be kell látni, hogy ez a megállapodás teljesen ellentétes azzal, ami mellett a DK számos alkalommal érvelt, csak aztán jött Magyar Péter, és az ellenzéki választók inkább már benne látják a Messiást.

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
magyarigeza
Mit keres Magyarországon még ez a vörös kommunista érát tovább hordozó Dobrev Klára? Már rég el kellett volna ezt is zavarni a férjével. Tiszta hazaáruló ő és a férje Feri is. Az igazi diktatúrában -akár az övékben is- már rég agyon lőtték volna az ilyeneket. Takarodjatok a magyar földről!
jáger laszló
2024 április 1
VJ 1 angyal
MP 1 ördög!
Vagy ahogy akarod!
csak ennyi
barátilag
J.L.
J.L.
kereső
@magyarigeza: Mit keres "magyarföldön" a moszkvából pénzelt "mihazánk" és toroczkai/tóth/tutsek lászló?
NKF
Jól mondja Klárika! Reménykedni kell! Az utóbbi 14 évben egyfolytában reménykednek!
KisTehen
@NKF: reménykednek, hogy futja egy 2. bimbó utcai luxusapartmanra is
bence
@Liberálkiller: ! Hányast adnál erre ?! Piros nyuszi fehér ló , liberálkiller fasszopó !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.