A DK EP-listavezetője a korábbi nyilatkozatai alapján nemrég még azt akarta, hogy mindenki külön induljon, csak aztán jött Magyar Péter, és az ellenzéki választók inkább már benne látják a Messiást.

A gyengék összefogásaként jellemezte Nagy Attila Tibor politológus az ATV-nek nyilatkozva a DK, az MSZP és a Párbeszéd legújabb paktumát. A minap a DK, az MSZP és a Párbeszéd stratégiai együttműködésről szóló megállapodást kötött – amit pár napja még mindenki bőszen tagadott –, ami az Orbán-kormány leváltásáról és utána egy szociáldemokrata–zöld kormányzásról szól.

Ez most tényleg komoly? Dobrev Klára az MSZP-vel és a Párbeszéddel akarja leváltani az Orbán-kormányt – Vagy inkább a DK bedarálja a baloldali kispártokat

Dobrev Klára az MSZP-vel és a Párbeszéddel hozná el a reményt    Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Ennek értelmében közös EP-listát, önkormányzati listát állítanak 2024. június 9-én, illetve közös miniszterelnök-jelöltet támogatnak a 2026-os országgyűlési választáson. A közös EP-lista első, második, harmadik, negyedik és hatodik helyére a DK, az ötödik helyére az MSZP, a hetedik helyére a Párbeszéd tehet javaslatot.

„Senki nem gondolhatja komolyan, hogy ennek a pártlistának az ötödik, hatodik, hetedik helye befutó lesz”

– fogalmazott Nagy Attila Tibor azzal kapcsolatban, miért tartja ezt a paktumot a DK részéről a kisebb pártok bedarálásának.

A politológus úgy vélekedett, hogy a megállapodás válasz a Magyar Péter-jelenségre, ugyanis a jelenlegi állás szerint Magyar pártja súlyos szavazatokat vehet majd el a DK-tól is.

„Ha esetleg rossz lesz a szereplés, akkor a felelősséget majd szét lehet kenni” – mondta.

Nagy Attila Tibor felidézte, a Dobrev Klára tavaly még többször kijelentette, nem kell félni a versenytől, és amellett tette le a garast, hogy mindenki induljon külön az EP-választáson. A politiológus leszögezte, be kell látni, hogy ez a megállapodás teljesen ellentétes azzal, ami mellett a DK számos alkalommal érvelt, csak aztán jött Magyar Péter, és az ellenzéki választók inkább már benne látják a Messiást.

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pálinkás Pál
orbán eléri a célját, király lesz,...mert ez az ellenzék egy rakás szar...lehet az a céljuk hogy az embereket elriasszák a részvételtől..?...mert így eszembe sem jutna a dk-ra szavazni,..a pedo- műkeresztény hordátol undorodom, így maradok otthon...magyar meg egyedül kevés, az impotens ellenzéki horda meg támadja, ahelyett hogy mögé állna, legalább addig míg a puhost elintézik...de nem,...inkább " szövetkeznek " ilyen mikroszkóp alatt sem látható képződményekkel, mint a párbeszéd, meg az mszp...aki valóban változást akar, az kivándorol, mert itthon nem lesz...
Szegény Dzsoni és Árnika
@Pálinkás Pál: Minden szavaddal egyetértek: főleg az "a", "így", "de"-vel, ami az az magyar béna kacsa ellenzéket devalválja!

Dobrev is kiesett a kosárból! A mai magyar hivatalos ellenzék, úgy, ahogy van - KUKA !!!
KisTehen
@Pálinkás Pál: egy volt NERes mögé álljanak be, aki még nem adta vissza a lopott pénzt?
sokanvagyunk
A gerinc. Az hiányzik az összes pártból. Talán mert az se balos, se jobbos.
Pálinkás Pál
@KisTehen: nem lopta kérődző...ti adtátok neki..!..lopni a puhos getzi lop, és némi alamizsnát szétoszt köztetek..!
Pusztai
Namozsmega Polelit elemző ága ontja a szart a választóra.
Sírjak vagy nevessek ezen a szarhalmazon???
Ezerrel fogadom, ezek a debilek sosem olvasnak kommenteket, van kb 6-8-10 olyan felület ahol érdemes böngicsélni, mi a kommentelők véleménye, mik a reakcióik egyes eseményekre, sok esetben sokkal ütősebbek jobbak mint maga a cikk ami alá kommenteltek, de nem. Ők szarták a sündísznót azé vakarják a seggüket gondolkodás figyelés, olvasás helyett.
Ezek mennek idióta elképzeléseik után, a választó le van szarva.
Egy előnye van ezeknek, agresszív hajlamom kiválóan ki tudom élni ezeken a kreténeken: politikus, médiás, elemző.
Ez a trió iszonyú ártalmas a választóra!
Sakk Matt
Nagy Attila Tibor szerint a DK nem tudná egyedül megtartani a 4 EU parlamenti helyét. Így a két izmos párt segítségére van szükségük?
Segítsen már NAT, mert a logikai útvesztőjében elvesztem..miért is éri meg a két másik pártnak, ha az első négy hely a DK-é?!
Aztán érdekelne az is, hogy mitől bedarálás ez a helyzet? Ha annyira esélytelennek látja magát a 2 kis párt, hogy eleve lemond a reálisan elérhető helyekről, akkor nem lehet, hogy belátták, lófaszt sem érnek? A parlamentbe sem jutnak be '26-ban! Így inkább a DK farvízén próbálnak életben maradni. Aztán vagy elolvadnak, mint hóember tavaszra, illetve beolvadnak önként.
Pusztai
Pár hónapja írtam a pedofil balhé kirobbanása után:

"lepra debil ellenzéknek csúfolt balfasz tetvekkel nem lehet a fidesz ellen sosem nyerni.
... A pedofilból is kegyelmit csinált ez a tetves szarhalom. Ez nem kommunikáció, ez böfögés.
Elég lenne csak a geczi törvénytelenségeit gazdagodását előszedni és napirenden tartani, de ha valaki felhozza, azt lekapják.
Nekem - nekünk,- azért szar, mert a magyar történelem legaljasabb kártékony hatalmával szemben pont az Univerzum legostobább balfasz ellenzéke jött létre.
A probléma az egyidejűség. De élvezem, szídhatom őket mint az átkosban!! o))
Ha ezt egyszer elmesélem a klubban!!"

Mozs begyütt a családi abuzus.
Fidesz meg dörzsöli a kiskacsóját, és röhög a markába.
Ez aztán a képzavar! o)
Sakk Matt
@KisTehen: A NER-rel lopta és Varga Judit is nyilván tudott róla!
Yoda69
Szerintem logikus lépés volt a részükről. Az ellenzék többi pártja vagy alellenzek, vagy a pedofideSS fizetési listáján van. Magyar elvisz várhatóan egy csomó szavazatot, részben a fidesztől, részben az ellenzektol. A kis pártok kiesnek, marad a DK és a szövetséges pártok. Sajnos így nem sok esélye van levaltaniuk orbant, hacsak magyar végül meggondolja magát a koalícioval kapcsolatban
Philip Marlowe
Most kértem egy kávét, és azon gondolkozom, hogy vajon 2042-ben ki győzi le a Fidesz-KDNP-t.
Remélem senki...:DDD
Géza
A Fidesznek semmi dolga. Mindent megold az ellenzék.
Eladott Ország
@KisTehen: ma, 10:05 ☺ A fidesz meg a bűnözéssel és hazaárulással nőtt össze. Az isten húzza a mai napon a faxára ezt a tróger geci fidesz bandát! Iványi Gábort rabosították, de Barbara, Tóni és Ádám szabadlábon vannak.
twitter.com/Jzsi18313051/status/1774152013170806933/photo/1
És a legfontosabb, hogy legyetek bátorak, és munka, munka, munka. Hit, alázat, szorgalom...
twitter.com/beatasalsa/status/1774095215793414275/photo/1
Csizmás Kond
Ezek a manőverek nem a vezetési stratégia része hanem az ingyenélésé...olyan helyre kell kerüljenek ahol busás fizetést kapnak...majd onnan ugatnak a következő helyezkedésig. Amúgy ez a bolgár nő soha nem Magyarország létét látta semmiben hanem csak a sajátját...most is azért helyezkedik
KisTehen
@Pálinkás Pál: egy volt NERes mosdatsz?

HAHAHA
KisTehen
@Eladott Ország: ti meg a volt NERes magyarral nőttetek össze :)

elvesztettétek az erkölcsi alapot, hogy lopással vádoljatok bárki is
KisTehen
@Csizmás Kond: a magyar parlamenti képviselőség helyett a jobban fizető EP képviselőséget választotta
Philip Marlowe
"Dobrev Klára az MSZP-vel és a Párbeszéddel akarja leváltani az Orbán-kormányt"

Így már összesen vannak vagy 15%-on...Reszkess Fidesz!...Bruhahahahaha...

De nagyon helyes, hogy próbálkoznak. Mi szükség lenne egy Liverpoolra, Real Madridra ha nem lenne ellenfél...?
Há nem?...Há de!
Liberálkiller
Piros nyuszi fehér ló, a baloldali ember fasszopó. Piros tojás fehér nyuszi a dobrev egy büdös buzi!
Eladott Ország
@Philip Marlowe: @Géza: „Tulajdonképpen az egész NER arról szól, hogy az összes komplexusos, szorongó idiótának két dolgot finanszíroz a magyar lakosság: az egyik a korlátok nélküli luxus élet, legyen az bentley, szőlőbirtok, kastély vagy szállodalánc. A másik, hogy mindegyik gyökér összes "gyerekkori álmát" is megvalósítjuk, legyen az filmrendezés, énekesi karrier, meg modellkarrier, meg "üzletember" karrier, meg külföldi luxus élet, meg minden túrót. Rendkívül nagyvonalú, önzetlen és gáláns nép a magyar, ha tehetségtelen segnyaló tolvajokat kell finanszírozni.” Orbán – 2007. március 15. "Ma Magyarországon demagógiával, populizmussal simán kormányozhat több cikluson át ez a geci. Ez a mi hibánk. „ Ma még rejtve van az emberi elme elöl, hogy melyik napon ér végert a felelőtlen játszma, de azt minden világos elme látja, hogy a hatalom a végzete felé masírozik..."
uploads.disquscdn.com/images/783753433c4d1a78f9359c8437b369134722f0d07289273d2dccd3f0c9a7b4b9.jpg?w=600&h=400
Pálinkás Pál
@KisTehen: hol láttad hogy mosdatom...?..
Eladott Ország
@KisTehen: ma, 11:19 ☻ Orbán Szaga erősödik. Tele a pelenka!
twitter.com/csorike1520/status/1774022411567919118/photo/1
Hófehérke mosdatáson a fiúk a bányában nagyon dolgoznak.
twitter.com/csorike1520/status/1774334819754721429/photo/1
Kérdezd már meg a román tolvajcigányodat, miért lett az ország Európa koldusháza a qrvaanyázokat, hogy száradjon rátok a bőr! Börtrönben rohadtok meg!
Csak Norisz és senki más
Zöld erdőben
Kék nefelejcs.
Benyalok, hogy
El ne felejts!
magyarigeza
Mit keres Magyarországon még ez a vörös kommunista érát tovább hordozó Dobrev Klára? Már rég el kellett volna ezt is zavarni a férjével. Tiszta hazaáruló ő és a férje Feri is. Az igazi diktatúrában -akár az övékben is- már rég agyon lőtték volna az ilyeneket. Takarodjatok a magyar földről!
jáger laszló
2024 április 1
VJ 1 angyal
MP 1 ördög!
Vagy ahogy akarod!
csak ennyi
barátilag
J.L.
J.L.
Őrnagy
Egységben az "erő".
A DK-nak van 8 % támogatottsága (most még ne foglalkozzunk azzal, hogy ebből mennyit foglal le az új "messiás"), az MSZP-nek 1 %, a "Párbeszédnek pedig (no ezt %-ban nehéz kifejezni) 5-6 fő támogatottsága.

Na ez nagy összefogásban 9, 000000000001 %, így biztos a parlamenti bejutás, és 2 képviselő az EP-ben.
kereső
@magyarigeza: Mit keres "magyarföldön" a moszkvából pénzelt "mihazánk" és toroczkai/tóth/tutsek lászló?
NKF
Jól mondja Klárika! Reménykedni kell! Az utóbbi 14 évben egyfolytában reménykednek!
KisTehen
@NKF: reménykednek, hogy futja egy 2. bimbó utcai luxusapartmanra is
bence
@Liberálkiller: ! Hányast adnál erre ?! Piros nyuszi fehér ló , liberálkiller fasszopó !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.