Annak a törvénymódosításnak is ő állhat a hátterében, amely alapján az egyházak már olyan önkormányzati vagy állami ingatlanokra is beadhatják az igényüket, amihez korábban semmi közük sem volt.

A kormány és a református egyház összefonódásának Balog Zoltán püspök az egyik kulcsfigurája. Például annak a törvénymódosításnak is ő állhat a hátterében, amely alapján az egyházak már olyan önkormányzati vagy állami ingatlanokra is beadhatják az igényüket, ami korábban nem volt az egyházé – véli Perintfalvi Rita.

„A bántalmazás rendszerének stabilitását K. Endre biztosította, a gyermekek szenvedéséért ugyanúgy felelősség terheli, ahogyan az igazgatót. Aki őt védi, szintén égbekiáltó bűnt követ el. Ez nem politikai, hanem óriási erkölcsi hiba” – szögezte le a teológus a Népszavának Balog Zoltán református püspökkel és a kegyelmi üggyel kapcsolatban.

Balog Zoltán súlyos erkölcsi vétséget követett el – A református vezetés végül összezárt a püspökéért

Balog Zoltán számtalan gazdasági előnyökhöz juttatta a reformátusokat, akik ezért inkább összezártak mögötte     Fotó: MTI

Perintfalvi szerint a botrány után felmerülhetett a kérdés az egyház vezetőiben, hogy tényleg el kell-e fordulni attól, aki korábban ezeket a gazdasági előnyöket megszerezte. „Úgy látom, a református vezetők egy ideig vívódtak, végül arra jutottak, hogy összezárnak Balog Zoltán mögött” – mondta.

Szerinte egyébként Orbán Viktor kívánsága lehetett, hogy Balog lemondjon a zsinati elnöki pozíciójáról. A püspöki poszt ügyébe viszont már nem szólhatott bele a miniszterelnök, mert Balog nagyon ragaszkodik az egyházi autonómiához. De Perintfalvi szerint a bicskei botrány az első olyan ügy, ami miatt törésvonal alakult ki a református egyházban.

Perintfalvi szerint Balog hiába gondolja úgy, hogy a baloldaliak és LMBTQ-pártiak részéről egyházüldözés folyik, a probléma nem az LMBTQ-emberekkel van, hanem Balog Zoltán cselekedetével. A teológus szerint ijesztő, hogy az egyházi vezetők hallgatnak, és csak Fabiny Tamás evangélikus püspök-elnök kért bocsánatot az áldozatoktól, legyen szó református vagy katolikus egyházat érintő botrányokról.

„Ha Balog Zoltán helyében lennék, akkor elmennék Bicskére, és megkérdezném, hogyan tudom református vezetőként segíteni ezeknek a fiúknak az életét” – mondta Perintfalvi Rita, aki szerint az egész ügy és az, ahogy azt Balog kezelte, sokat rontott a keresztény egyházak hitelességén.

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

CsipkeRózsa
@Philip Marlowe: Eddig hány cikket olvashattál Balogról, egyikre se emlékszel? Olvass utána.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Aki Én
@Philip Marlowe: miért vered nagydobra, hogy sötét vagy?
Havanagi
Óh,milyen jó tiszta keresztény egyházak! Olyanok ,mint a kormány! Elhányom magam !!!
justhpeter
Talán ezért (is) nem vagyok vallásos ember. Mert a csoportos szégyen semmivel nem hízelgőbb mint az egyéni.
jáger laszló
Nincs mit tenni!
Balog már menthetetlen!
csak ennyi
barátilag
J.L.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.