Annak a törvénymódosításnak is ő állhat a hátterében, amely alapján az egyházak már olyan önkormányzati vagy állami ingatlanokra is beadhatják az igényüket, amihez korábban semmi közük sem volt.

A kormány és a református egyház összefonódásának Balog Zoltán püspök az egyik kulcsfigurája. Például annak a törvénymódosításnak is ő állhat a hátterében, amely alapján az egyházak már olyan önkormányzati vagy állami ingatlanokra is beadhatják az igényüket, ami korábban nem volt az egyházé – véli Perintfalvi Rita.

„A bántalmazás rendszerének stabilitását K. Endre biztosította, a gyermekek szenvedéséért ugyanúgy felelősség terheli, ahogyan az igazgatót. Aki őt védi, szintén égbekiáltó bűnt követ el. Ez nem politikai, hanem óriási erkölcsi hiba” – szögezte le a teológus a Népszavának Balog Zoltán református püspökkel és a kegyelmi üggyel kapcsolatban.

Balog Zoltán súlyos erkölcsi vétséget követett el – A református vezetés végül összezárt a püspökéért

Balog Zoltán számtalan gazdasági előnyökhöz juttatta a reformátusokat, akik ezért inkább összezártak mögötte     Fotó: MTI

Perintfalvi szerint a botrány után felmerülhetett a kérdés az egyház vezetőiben, hogy tényleg el kell-e fordulni attól, aki korábban ezeket a gazdasági előnyöket megszerezte. „Úgy látom, a református vezetők egy ideig vívódtak, végül arra jutottak, hogy összezárnak Balog Zoltán mögött” – mondta.

Szerinte egyébként Orbán Viktor kívánsága lehetett, hogy Balog lemondjon a zsinati elnöki pozíciójáról. A püspöki poszt ügyébe viszont már nem szólhatott bele a miniszterelnök, mert Balog nagyon ragaszkodik az egyházi autonómiához. De Perintfalvi szerint a bicskei botrány az első olyan ügy, ami miatt törésvonal alakult ki a református egyházban.

Perintfalvi szerint Balog hiába gondolja úgy, hogy a baloldaliak és LMBTQ-pártiak részéről egyházüldözés folyik, a probléma nem az LMBTQ-emberekkel van, hanem Balog Zoltán cselekedetével. A teológus szerint ijesztő, hogy az egyházi vezetők hallgatnak, és csak Fabiny Tamás evangélikus püspök-elnök kért bocsánatot az áldozatoktól, legyen szó református vagy katolikus egyházat érintő botrányokról.

„Ha Balog Zoltán helyében lennék, akkor elmennék Bicskére, és megkérdezném, hogyan tudom református vezetőként segíteni ezeknek a fiúknak az életét” – mondta Perintfalvi Rita, aki szerint az egész ügy és az, ahogy azt Balog kezelte, sokat rontott a keresztény egyházak hitelességén.

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

CsipkeRózsa
@Philip Marlowe: Eddig hány cikket olvashattál Balogról, egyikre se emlékszel? Olvass utána.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pálinkás Pál
ennek nagyon egyszerű megoldása van, kormányváltás után a fidesz által átjátszott javakat visszavenni...állami támogatást megvonni, tartsák el őket a híveik...azt meg le sem írom ezzel a püspöknek csúfolt görénnyel mit tennék...
Philip Marlowe
"Balog Zoltán súlyos erkölcsi vétséget követett el"

Aztán mit is?...
Mert ezt okádja az ellenzék és a médiája, de...
MI ROSSZAT TETT BALOG ZOLTÁN?...
teuton
@Philip Marlowe: Tanulj meg olvasni, aztan meftudod, analfabeta naci! Kegyelmet jart ki egy pedofilsegitönek! Ö erröl csak annyit mond, hogy "hibazott, mert artatlannak gondolta" az ELITELT BÜNÖST!!! Tudod, a jogallamban a bünsegedet ist büntetes terheli, illib autokraciakban ez talan maskent van. Ezert jar börtön putylernel azert, mert valaki egy birosagi targyalst filmez, vagy ezert van Törökorszagban több, mint 10000 ujsagiro, vagy pl. a legnagyobb ellenzeki partok elnökei...
CsipkeRózsa
@Philip Marlowe: Eddig hány cikket olvashattál Balogról, egyikre se emlékszel? Olvass utána.
lampa laz
Ezzel a református egyház is bekerült a legaljasabb, legmocskosabb, haszonszerzők klubjába. Már nem az erkölcs, a fedhehetlenség, a tisztesség számít nekik, hanem ennek az ellenkezője.
Pálinkás Pál
@Philip Marlowe: fülöpke ,isten barma,...ő járta ki a kegyelmet a pedo kónyának...
Nessy
Van annyi júdáspénz, ingatlan, amennyiért a kegyenc egyházak Isten szolgálata helyett a politika, Orbán szolgái lettek! Ha híveik ezzel egyetértenek, lelkük rajta!
Pusztai
csak erkölcsi?
a több mrd ingatlan vagyon az mi??
rücsü41
Úgy látszik a reformátusok csak erősek voltak, ma ugyan olyan gyengén működnek mint a magyar katolikus egyház, ezért is csökken állandóan a létszámuk.A hívők is észlelik az anomáláikat, és ők erre csak úgy válaszolnak , hogy lemorzsolódnak az egyházi tagságról.A vezetők nem veszik észre , vagy ha még is észreveszik nem akarnak pálcát törni a bűnt elkövető felett, és azt gondolják, hogy ez nem hat vissza az egyházuk tagságának csökkenésére.Nagyon tévednek!
Béla333
"az egyházak már olyan önkormányzati vagy állami ingatlanokra is beadhatják az igényüket, amihez korábban semmi közük sem volt."

A pénz, a kapzsiság elvette a református vezetők eszét, erkölcsét.
Szégyen és gyalázat az egyházra nézve!
Eladott Ország
A papok nem a hívők és az istenük között közvetítenek, hanem a hatalom és az ostobák között. Sajnos ez mindig is így volt. Az eredeti igazi kereszténységhez nekik már semmi közük nincsen. Hol van már Orbán régi szlogenje, miszerint " csuhások térdre"❓Vagy most a teológián is fideszpapok vannak❓
twitter.com/janos_hary/status/1637399852979036160/photo/1
Szükségesnek tartom bevezetni ezt a táblát templomok és egyházi iskolák közelében. Nem ártana, mert már ezeknek, melyek ugyanazok: már feloldotta a "füstös főisten": "a térdre csuhások", parancsolatát ezek is meg lettek helyettünk pénzeinkkel spékelve, mint a 135 gyenge-impo-aberrált-leszbi... nyavalyások+élősködőcsalástagjaik, már ezeknek sem szent a cölibátus!
twitter.com/Jzsi18313051/status/1639687214853500928/photo/1
Eladott Ország
A Magyar Pünkösdi Egyházban 8 milliárd közpénznek lába kelt. Miközben Iványi Gábor egyházának napi megélhetési gondjai vannak.
twitter.com/csorike1520/status/1636374800984854531/photo/1
Orbánék eddig 103,2 milliárd forintot adtak az egyházaknak, míg az egészségügy mindössze ennek kevesebb, mint felét, 50 milliárdot kapott.
ezalenyeg.hu/orszagszerte/jarvanykezeles-103-milliard-az-egyhazaknak-50-milliard-az-egeszsegugynek-29515
A biblia mely része utal arra, hogy az egyház felszentelt papjainak egy tolvaj diktátort és bandáját kell támogatni?!
scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/327721532_696889428883753_2521759946845107359_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=1-7&_nc_sid=5f2048&_nc_ohc=ISzQKpRtf78AX-9xSUt&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=00_AfAUVBp89EwPfC6W-JsOoVXsnHwem6a_EDonTI9caGoW1A&oe=66108BE1
Aki Én
@Philip Marlowe: miért vered nagydobra, hogy sötét vagy?
Havanagi
Óh,milyen jó tiszta keresztény egyházak! Olyanok ,mint a kormány! Elhányom magam !!!
justhpeter
Talán ezért (is) nem vagyok vallásos ember. Mert a csoportos szégyen semmivel nem hízelgőbb mint az egyéni.
jáger laszló
Nincs mit tenni!
Balog már menthetetlen!
csak ennyi
barátilag
J.L.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.