Orbán Viktor a teljes budapesti Fidesz legénységét lecseréli a helyhatósági választások előtt, így Szentkirályi Alexandra egy sokkal fiatalabb csapattal vághat neki a választásoknak.

A Szabad Európa több, egymástól független forrásra hivatkozva azt állítja, hogy a lista első három helyét Szentkirályi Alexandra főpolgármester-jelölt, Sára Botond VIII. kerületi és Böröcz László I. kerületi polgármesterjelölt foglalja el. A lap értesülései szerint a Fidesz az állomány fiatalításában látja a budapesti megújulást, így rajtuk kívül eddig kevésbé ismert, feltörekvő nevekkel – a Fidelitasból vagy kerületi külsős bizottsági posztokról – töltik fel a fennmaradó helyeket.

Orbán Viktor a saját embereinek sem kegyelmez – Szinte lefejezi a fővárosi Fideszt

A budapesti fideszes sorcsere még a fővárosi frakcióvezető Wintermantel Zsoltot sem kíméli

Ugyan pontos lista még nincs, de felmerült Gyurákovics Andrea, ifjabb Takaró Mihály, Radics Béla, Szarvas Attila, Szilágyi Demeter és Dudás Zoltán neve. Még a Fidesz jelenleg regnáló polgármesterei is kicsúsztak az első húszból, a fővárosi frakcióvezetővel, Wintermantel Zsolttal együtt.

A Szabad Európa cikkében emlékeztetett arra, hogy Orbán Viktor a 2014-es önkormányzati választások előtt öt választókerületi elnököt is lecserélt, mert úgy látta, hogy a Fidesz nem áll elég jól ezeken a helyeken. A változás egyik előszelének számíthat az is, hogy Láng Zsoltot pár nappal ezelőtt Szentkirályi Alexandra váltotta a budapesti szervezet élén.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
jáger laszló
A veszteseknek nincs kegyelem!
Le is út ,fel is út!
csak ennyi
barátilag
J,L.
rücsü41
A sikertelenek eltakarítása a politikából nem új keletű dolog!A francia forradalom is felfalta gyermekeit, és Orbán még úgy látszik emlékszik a francia forradalom intézkedéseire.A sikertelenek mennek a lecsóba, majd meghúzzák magukat valamelyik állami intézményben persze vezetői poszton, mert azt hiszik hogy az államigazgatás az nem igényel tudást és gyakorlatot.Megkeseredett emberek lesznek, mert aki vezető volt nem szívesen lesz kis szürke egér, megtűrt, azt gondolja hogy még mindig ő szarja a spanyol viaszt, közbe meg már nem figyel rá senki!
levarosbukta
@Maccska: Ebből is látszik hogy, a fidesz soraiban bőven vannak beáldozható semmitérő figurák.
Qqberci
"Szinte lefejezi a fővárosi Fideszt"

Esetleg megpróbálhatná saját magát is...
rücsü41
Orbán az új képviselőjelölteket a fővárosban összehívta, letetette az esküt velük, és megígérte hogy ha a FIDESZ újra nem nyer Budapesten, akkor ez a fejük elvételével jár!Ezek után indult meg a harc a mandátumok megszerzéséért.Harc lesz ez a javából, sokak számára élet-halál harc!De ez nem baj! A baj az, hogy döglenek a nyulak, mondta Móriczka az egyik vicc csattanójában.
namihami
@Maccska: 10.54: De tényleg---ez lenne a ""választék""?
Komolyan mondod? Hiszen még a nevüket se lehetett eddig hallani! Vagy abban reménykedik, hogy ezeknek/től/ről (a többivel ellentétben) még nem jött korrupciós hír, ezért a ""dark horse"" talán bejöhet?
Cherry
Gondterhelt a zsiros cigány, érzi a vesztét a disznó, kapkod és tele a gatyája, büdös paraszt
Lepényleső
...ahogy ez elvárható minden diktátor esetében?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.