Parragh László, Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKKI) elnöke a Népszavának adott interjújában magyarázta meg, miért nem törli el a kamarai hozzájárulást.

Parragh László megtartaná a kamarai hozzájárulásokat – A cégek a többszörösét kapják vissza

Fotó: MTI/Purger Tamás

A kata, mint adó, 70-80 ezer kisvállalkozásra volt kitalálva. Azzal, hogy végül 450 ezer munkavállaló katás lett, az azt jelentette, hogy a többi 4 millió munkavállaló adóit és járulékait meg kellett volna emelni ahhoz, hogy az ellátórendszerek, az egészségügy, a nyugdíjrendszer működőképesek maradjanak. Ebben az esetben egyik oldalon védenem kell a mikrovállalkozót, míg a mérleg másik oldalán ott a makrogazdasági egyensúly, amire szintén tekintettel kell lenni. Ez a kamara elnökének a felelőssége

- idézi a 444.hu Parrag László szavait.

Az elnök arra a sokakat érdeklő kérdésre is válaszolt, miért nem törlik el a kamarai hozzájárulást, amelyért cserébe a vállalkozók nem sok mindent kapnak.

Parragh szerint a „gazdasági szereplők védelme, képviselete, szakértői munkát, felméréseket, kutatásokat igényel, ezek mind-mind komoly pénzekbe kerülnek.” Az Iparkamara elnöke szerint eltörölhetnék ezt és mondhatnák, hogy azt az ötmilliárd forintot utalja át nekik a költségvetés adófizetői forintokból,

de akkor felmerül a kérdés, hogy mennyire függenénk a kormánytól. Ez kézi vezérlés felé vihetne bennünket.

Hozzátette azt is: szerinte a cégek a többszörösét kapják vissza a hozzájárulásuknak.

Forrás: nepszava.hu, 444.hu

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
Ne hazudj parragh, mert a cégek szép brossúrűkon kivül semmit nem kapnak tőletek...főkleg, amióta központositottátok a hozzájárulás beszedését, kivéve zet a megyei-területi kamarák kezéből Tiborcz bankjában pedig jó helyen van az az évi 5 milliárd, ugye te élősködő nerenc?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
@nemkati: Nincs mese fizess, mert ha nem, a NAV a beszedéskor még megfejeli 5 ezerrel, mert kirója a beszedési költségátalányát is.
nemkati
@kereső: Vajon mire gondolhatott, amikor azt állította, hogy "a cégek a többszörösét kapják vissza a hozzájárulásuknak." ?
kereső
@nemkati: Talán a tiborcz bankra, ahová a hozzájárulást be kell fizetni...
kereső
@Maccska: Nem arról van szó, hogy sok-e, vagy kevés...olyan lettél mint a boci, eltaláltok mindent, a szarvak közt keresve a tőgyét.
nemkati
@Maccska: Számold ki, mennyit fizetünk be a semmire. Parraghnak van akkora vagyona, hogy ne szoruljon rá az én pénzemre, neki aztán egy fillért se adok szívesen ajándékba.
RonaGyuri
Ez már tényleg sok(k), noch dazu

Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke az ATV Egyenes Beszéd című műsorában

Ez a derék NER csinovnyik nagyin belelendült; elsőbb a nepszava.hu-nak osztotta az észt, majd az ATV-ben gyakorolta az egyenes beszédet, Na jó csak vicceltem! =)) Illetve nem is, mert az amit „az emberi erőforrás, a humán tőke” a magyar gazdaságban kapcsán összezagyvált az igencsak jellegzetes volt, még akkor is ha minimum véleményes.
„Az ideális, az a fehér bőrű, keresztény kultúrájú, európai gondolkodású munkaerő importja lenne, de hát ez is kifogyott” – mondá hozzátéve „Balkán és Ukrajna kifogyott”!
Nos a hazai tapasztaltok alapján:
ad fehér bőrű, rasszista felhangja miatt nem foglalkoznék vele
ad keresztény kultúrájú, erősen véleményes, mit kell ezen érteni
na de hogy európai gondolkodású az még tőle is durva hazugság.
Azt hiszem elegendő a legeklatánsabb két diszpéldányt felhozni:
a szovjet-ukrán
cdn.vg.hu/2023/12/mkqhpSeLcNt7_Qh6dE-bj2fDh31IDsyIfBSzf8H3Q-E/fit/1200/900/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2IxZjQzNDk4YTVhNjQ0M2JiNGVlMzdiZDI0ZjQ4ZjY1.jpg
és a román
nepszava.hu/i/12/8/1/1298876.jpg

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.