Amerikai források szerint, lemondták Orbán Viktor washingtoni útját – írja az Index. A Miniszterelnöki Sajtóiroda ezt később cáfolta, de nem ez lett volna az első eset, hogy nem kérnek hazánkból külföldön.

Orbán Viktor októberre tervezett látogatása lehetetlenült el több ponton is: a jelenleg igen hűvös viszony miatt a Fehér Házban nem fogadták, a külügyminisztériumnál is csak helyettes-államtitkári szinten tudtak volna leszervezni egy találkozót. Végül Fellegi Tamás, Orbán washingtoni lobbistája szervezett egy egyetemi előadást. A washingtoni utazás a Georgetown Egyetemen tervezett előadás miatt jött volna létre, viszont Orbán nem akart nyilvánosan vitázni – ám a nyilvánosságot az egyetem feltételül szabdta –, így nem jöhetett létre az ezen való részvétel.

A lap szerint más amerikai-magyar programok is meghiúsultak az elmúlt időszakban: a Magyar Kezdeményezések Alapítvány amerikai vendégeknek szervezett olyan programot, amelyen kormánytagokkal, fideszes politikusokkal, zsidó vezetőkkel, jobboldali elemzőkkel és újságírókkal találkozhattak volna Magyarországon. A Budapestre meghívott volt kongresszusi képviselőkből és szakértőkből álló csoport azonban lemondta a látogatását, miután hiába szerettek volna több ellenzéki szereplővel találkozni.

Amerikai források alapján a Népszabadság is lehozta azt a hírt, miszerint lemondták Orbán Viktor washingtoni útját. Ezt később a Miniszterelnöki Sajtóiroda úgy cáfolta, hogy Orbán amerikai útjáról még semmilyen döntés nincs.

38 hozzászólásarrow_drop_down_circle

A Tündik bündije
"A washingtoni utazás végül a Georgetown Egyetemen tervezett előadás miatt jött volna létre, viszont Orbán nem akart nyilvánosan vitázni – ám a nyilvánosságot az egyetem feltételül szabdta –, nem jöhetett létre az ezen való részvétel."

Ez úgy nagyjából mindent elmond a tökagyú makkmarciról...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Galu
azt még csak megértem, hogy Amerika is hátat fordít OV-nek (mint Vezér), de azt nem, hogy mi akiknek a nevében és a bőrére megy miért nem?!
Desischado
@Galu: Ez engem is nagyon érdekelne! Bár az én nevemben ne beszélj, én hátat fordítottam neki mindörökre!
Galu
bocs dezisadó, de a miből sajna se te se én se más nem tudjuk kivenni magunkat, mert a mi az mi mind vagyunk. Egyenként ha beszélgetsz, kiderül minmdenki a jelen éra, , a mostani agttitűd ellen van, aztán mikor eljó az igazság pillanata, akkor valahogy mégse. És ez a lényeg, mert keresgetjük a "másikban" a hibát, az ellenzékben, stb csak éppen abban nem, hogy mi (tudom Te nem) ilyenek vagyunk! Nekünk ez a kultúránt ez a konformista, behódoló, kirekesztős, stb. Ahogy más a franciáé az angoltól, a mienk sokmindenkitől. És ezt kellne érteni és megragadni, mert csakis ezen keresztül lehet lesz magunkat és ezzel a rendeszert megváltoztatni. Ma még mindig egy balos (nem kapitalista) konformista, kritikátlan, követő kvázti szocialista rendszer van ahol kínálatvezérelt minden, a stadiontól, az emlékműig, a sportcsarnoktól, a trafikig. Mert ez mármint ha megmondja a vezér az kényelmes, nem kell önállóan itéletet alkotni, nem kell választani hanem ráfoghatjuk a kényszerekre, nem kell szuverén módon ellenállni, stb. Jobbágy és deres, nem polgár és szabadság. Kérlek ne írd, hogy Te nem, tudom. De ettől mi van? Mikor fogunk (sokan plusz egy ember) hátat fordítani a virtschaftnak? Megérjük? vagy unokáink még látni fogják? Dolgozzunk rajta, magunkon-szomszédon, plusz 1 emberen, hogy NE!
magyarbakancs
Orbán több kárt okoz megnyilatkozásaival.
Szerényen meg jegyezném ez a nyilatkozat amit Bálványoson tett nem súrolja a hazaárulás fogalmát?
Mindig akad minden évszázadban egy Magyar politikus ki hazaszeretetével nagy kárt okoz a hazámnak.
Egy vezetőnek nem bábukra van szüksége, hanem emberekre.
Beth Revis
magyarbakancs
Csak olyan embereknek lenne szabad hatalmat adni, akik nem akarják azt.
Veronica Roth
magyarbakancs
Az állam nem tartozik a királyhoz, hanem a király tartozik az államhoz.

Lucius Annaeus Seneca

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.