Egy nagyobb ugrással hetvenezerre emelkedett a Ausztriában hivatalosan állásban lévő magyarok száma.

A 2014. júliusi foglalkoztatottsági adatok szerint Ausztriában 69 954 magyar állampolgár dolgozik, viszont az osztrák turizmusban érdekeltek panaszkodnak a feketegazdaságra, így valószínűsíthetően jóval magasabb azon magyarok száma, akik tényleg ott szerzik meg a jövedelmüket.  

Rekordmennyiségű magyar dolgozik Ausztriában
Forrás: Osztrák társadalombiztosító

Egy hónap alatt 2558 magyar állampolgárságú regisztráltatta magát ausztriai munkavállalónak – írja a Privátbankár

Az ausztriai húzóágazat a turizmus, de ennek van egy téli és nyári időszaka is. A magyar munkavállalók ausztriai jelenléte 2011-ben ugrott meg, amikor az addigi egyenletes, de lassú növekedés hirtelen tízezer fővel megugrott. Burgenlandban a turisztikai munkavállalók majdnem fele (46%-a) magyar, feltehetően jórészt ingázók.

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dr. prédikátor
Ez nem is igaz ,ez csak a libsibolsikomcsijude ujságok rémhire!!!A magyarok nem dolgoznak a sógoroknál csak látogatóba vannak ott. Mert Magyarország jobban teljesít!!!Igaz?? cigus fecalicus!!!De minek is mennének oda amikor nálunk 47 ezerből is meg lehet élni!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Fradigege
Az nem lehet. Senki nem ment kidolgozni. Meg aki már dolgozott kint az már réges régen haza is jött.
Sziszifusz
Megkezdődött a magyarok új honfoglalása ? Ha kiürül az ország ki foglalja el az új hazában letelepedettek helyét helyét ? Talán a kinaiak jó pénzért vásárolt engedélyekkel ?
dr. prédikátor
Ez nem is igaz ,ez csak a libsibolsikomcsijude ujságok rémhire!!!A magyarok nem dolgoznak a sógoroknál csak látogatóba vannak ott. Mert Magyarország jobban teljesít!!!Igaz?? cigus fecalicus!!!De minek is mennének oda amikor nálunk 47 ezerből is meg lehet élni!!!
dzurinda
Számoljuk hozzájuk a gyerekeiket, illetve a feketén dolgozókat, és sokkal nagyobb a szám, amennyien valósan kint vannak.
Dr. Felipe
Angliában és Németországban is. Lassan csak a rejtett erőforrások és az agymosott birkák maradnak.
Szvetlana
Itthon azért nem lehet egy isteni velős pacalt enni, mert minden jó szakács a sógorokra főz!
miazavalami
@Horizont: A lényeget kifelejtetted.
Kimennek és a megszerzett tapasztalataikat haza hozzák , és itthon kamatoztatják.
Asszem ez volt a lényege...
Levendula
Nekem a fiam barátjának az édesanyja, egy Balaton-parti boltos, a szomszédunk lánya, a volt kolléganőm, stb. stb. stb...
Sziszifusz
Az a legnagyobb probléma, hogy a jelenlegi kormány nem mutat fel semmilyen tervet sem a a fiatalok és középkorúak kivándorlásának megállításáról, visszafordításáról. Úgy tesz mintha ez a probléma nem is létezne, pedig nagyon nagy a baj.
Kamcsatka
Mindenkinek ott van a hazája, ahol a megélhetése. Ez van.
libellle
@Horizont: Természetesen mindig fájó, az ha a család széthullik. Ellenben ne felejtsd el, hogy vannak országok mint pl. Németország, Anglia ahol a szülök esetlegeg Hamburgban élnek a gyermek + család pedig Münchenben. A nagy távolságok nagyobb országokban országon belül találhatók. Bizonyára elhetöbb országra találtak azok akik elmentek. Igen mindekit bánt, hogy a világgá mennek az emberek, csupán a jelenlegi kormányt nem érdekli ez
Szvetlana
Rekordmennyiségű alma termett az idén,
rekordszámú magyar dolgozik Ausztriában. talán inkább így kellett volna írni. Persze, a lényegen nem változtat.
rugacs
Képzelem mit mondhattak Európa szerte a kormányokra, mikor megindult a nép Amerikába... :-) :-) :-)
csip-csop
@libellle: a jelenlegi kormànynak is menni kene, de orokre!
miazavalami
@Horizont: A hazaszeretet másodlagos szempont ha a megélhetésről van szó.
Az enyémek még itthon vannak. Szerencsének mondhatom magunkat mert mind a két nagylány dolgozik és mi is.
szepwilly
@Horizont: a hazaszeretetbe nem tudsz bele harapni,nem laksz jol,se Te sem a csaladod!Szomoru,de igy van!Ezeket meg ott fent "szeresse" a krokodil!!!
radios45
Horizont, ha egyoldalúan fogod fel, akkor igen az lehetsz.
Az én és több ezer normális munkahelyet, +bért, rendes megélhetéshez való jogot, de még annak a halovány esélyét sem látjuk, nem csoda hát hogy elegünk van ebből a nyomorult, a mindenféle kormányok által, kifosztott országból, a létbizonytalanságból, és szívesen dolgoznánk Ausztriában, vagy Német orsz.ban, ahol 1300Eurót, könnyedén meg keresi, aki dolgozik, rendesen.
Megszakadni túlorázni nyalizni sem kell, nem úgy mint itt szégyenországban, ahol mindenki beleugat a másik életébe..
radios45
Dicső politikusaink, a vezérrel egyetértésben, a család fontosságáról, összetartozásról, hazaszeretetről prédikálnak, ezek csak semmitmondó betanult szlogenek, ebből megélni, családot feltartani, számlákat fizetni, nem lehet.
Mint ahogy az 50600ft.os közmunkás bérből, sem.
soljanka
Holnaptól + 1.
Én ma érkeztem este 8-kor. :)
pbalage
@soljanka: én holnap 12-kor érkezem. Stephansdom előtt 1:00?
pbalage
@soljanka: egy órakor lengetem a kezemet, a főbejárat előtt, ikszet formázok többször is, ha valaki jön, akkor te leszel. (a lányommal leszünk ketten. Kockás ing, kék farmer. Már ki van készítve)
bundi
a gond, hogy még csak most indul a téli szezon...hányan lesznek majd akkor, ha most is ennyien vannak...mi lesz a január-márciusi szám?
bakegya
-én is megyek,de csakkk a jövő héten-nem örökre.Ott kialszom magam,bevásárolom az összes hiánycikket a családnak,pótolom amitől megszabadítottak a múlt évi betörések idején,aztán irány vissza robotolni az orbán-munka-erő piharcra!-egyébként ki élesztené újra a száguldó magyar gazdálkodókat!Aztán befizetem az összes sárga csekket-ne hogy éhen haljanak a szuperfaxok-és rokonnyaik a felcsuti jóltartásban.
bakegya
@radios45: dehogynem!-negyedszer is hatalomra kell juttatni-de akkor már a koronázási szertartással megfejelve-mert különben megsértődik a kereszteslovag-és emigrálni kényszerül!DDD
soljanka
@pbalage: Hát erről lemaradtam, mert ügyintéztem délelőtt.
Amúgy sem értem volna oda délre innen Innsbruckból :)
soljanka
@bundi: Innsbruck egyelőre. Bár nem vagyok egy hegyi gyerek, nekem mindig nagyon tetszett.
JAJMÁR
@soljanka: @pbalage: Sok sikert kívánok Nektek :)
bundi
@soljanka: sok szerencsét...az első pár hónap kemény lesz...de ne csüggedj...
szepwilly
@Horizont: miert lennel hülye,en szeretem a hazamat,de megelni meg mashol engednek,nem ehberert,hanem tisztessegesen megfizetnek,de elarulom Neked mar arulom a hazamat es megyünk haza nejemmel,gyerekek unokak maradnak ök mar itt kint születtek!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.