Az APA osztrák hírügynökség szerint Kijev szankciókat akar bevezetni az eredetileg Ukrajnához tartozó Krím félsziget függetlenségéről és Oroszországhoz csatolásáról szóló márciusi népszavazás nemzetközi megfigyelői ellen, akiknek egy része, köztük Kovács Béla már beutazási tilalom alatt áll az országban.

A büntetőintézkedések az Európai Unió mintegy húsz állampolgárát érinthetik, néhányuk neve pedig már fel is került a feketelistára. Az ukrán titkosszolgálat (SBU) augusztus 21-ei levele szerint a felsorolt politikusok a következő három évben nem utazhatnak be Ukrajnába – írta az APA.

Sem szóbeli, sem írásbeli értesítést nem kapott arról, hogy három évre kitiltották volna Ukrajnából – mondta Kovács Béla, a Jobbik EP-képviselője az MTI-nek.

Kovács a hírre reagálva azt mondta: megdöbbent, mert a krími választási megfigyelői munkát politikamentesnek tartja. Szavai szerint, ahogy korábban más országokban, most is az volt a feladata, hogy beszámoljon arról, amit látott, politikai ráhatástól mentesen alkosson véleményt, akárcsak a többi odaküldött megfigyelő. Úgy értékelt: durva és megfontolatlan lépés, ha a kitiltás más EP-képviselőt is érint. A Krímben néppárti, szocialista és független képviselők is voltak – emelte ki.

Kovács Béla szerint legalább egy értesítés megillette volna, azután, amilyen munkát végzett négy éven át a kárpátaljai irodájában. Kitért arra is, hogy az iroda két hete már nem működik. Megjegyezte: a közeljövőben nem szándékozott Kárpátaljára utazni, azt ugyanakkor sajnálja, hogy nem tudja az ottani magyarságot érintő munkáját folytatni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Mobil123
"A Krímben néppárti, szocialista és független képviselők is voltak - emelte ki."- Meg te is ott voltál vaze!! Tehát csak kevertél mint a mixer:-D
Senara
"Kovács Béla szerint legalább egy értesítés megillette volna, azután, amilyen munkát végzett négy éven át a kárpátaljai irodájában." ... Milyen munkát ? Ez lenne a szél és haraszt tipikus esete ? :-(
Cukkini
Szavahihetőség egy tavaszi lehetőség, hogy a nyári nagy hőség se égesse agyon hazugságainkat? Pirulva arcunkat be tudjuk pofátlanságunknak, s csitulva nyugodtan azt hisszük, minden rendben van, minden oké, ha magunkat nagyba a kirakatba mutogatni kitesszük?
Későbbiekben, a többiekben, mindenkiben hibákat veszünk észre, csak valahogyan magunkban nem látjuk hibáinkat, nem vagyunk tisztában azzal, hogy felelősség nélkül sérült országunk kivénül, hisz ki nem lát, ki nem hall, az szívén ül?
Fradigege
Nem utazhatnak be? Röhög a vakbelem. Mi Halminál(oláhul:halmeu) akartuk a határt átlépni Kárpátaljára. A vámos Magyar volt, ő átengedett(a 4 szendvicset nem láttuk, fiúk). De a tányér sapkás buflák. Vagy nem csengettünk pénz(ez elég nyomós érv) vagy csak zsír ukrán paraszt volt. A kocsiba ktött bele, a fater nevén volt. Hozzak valami papírt akkor és ott! Nem engedett be. A sz@r ukrán megérdemli sorsát. Különben is a Krím már akkor orosz volt amikor Manhattanben még indiánok szaladgáltak. Ezek valamikor 1954 kor kapták meg a Krímet. Sztálin halálakor. Hruscsov adta nekik. Soha nem volt az övék. Egyik volt kollégám mondta, mentek Kievbe és a Kárpátok után csak cigányok vannak. Egyáltalán nem sajnálom az ukránt. Sőt, ha találkozok eggyel, akkor rámutatok egy pontra és közlöm, hogy itt lehet visszafordulni. Reménytelen az ukrán és csak ráfizetés. 1000 év múlva is a saját mocskában dagonyázik, pontosan úgy, mint a muszka(ruszki). Fentről le és nincs mögöttük semmi.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.